Pulau Tiga Resort

Borneo

Ongeveer 100 jaar geleden is het eiland (Pulau) Tiga ontstaan na een vulkanische eruptie voor de kust van Borneo. Pulau Tiga is een onbewoond eiland, bekend geworden door de Amerikaanse editie van het programma Expeditie Robinson. Er is één resort op het eiland waar u kunt verblijven. Het massatoerisme heeft Pulau Tiga gelukkig nog niet ontdekt. Het eiland biedt meer dan strand alleen. U kunt mooie wandelingen maken over het eiland. De flora en fauna zijn prachtig en ongerept. Midden op eiland vindt u modderbaden waar vulkanische modder omhoog borrelt. Neemt u hierin vooral een bad, daarna snel naar de zee voor een verfrissende duik. U kunt ook prachtig duiken en snorkelen op slechts enkele meters van de kust. De accommodatie is eenvoudig, u krijgt er echter wat betreft natuur veel voor terug.

 

Locatie

Pulau Tiga is een eiland dat 10 kilometer voor de kust van West-Sabah is gelegen. U vaart in 30 minuten van het vaste land naar het resort. 

Accommodatie

Het resort is sfeervol, maar eenvoudig en schoon. De houten chalets zijn voorzien van fan, badkamer met douche en wc.

Voorzieningen

U kunt prima eten in het Pulau Tiga restaurant, u heeft een prachtig uitzicht over de zee. Verder zijn er mogelijkheden om een duik te boeken of een boottocht naar bijvoorbeeld Snake Island. Zoals de naam al doet vermoeden leven er veel slangen op dit eiland.

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën