Perhentian Island, Perhentian Island Resort

West-Maleisië

Mooi, ruim opgezet en groot chalet resort, met zwembad! Omgeven door de jungle en gelegen aan een prachtig wit palmenstrand. Het enige resort in deze baai, en daardoor heerlijk rustig. Een pluspunt is ook dat dit hotel over een zwembad beschikt (wat niet veel voorkomt op de Perhentian eilanden). Er is veel groen te vinden in het resort; er is zelfs een grote vijver. Eekhoorns, varanen en andere dieren voelen zich dan ook thuis in het Perhentian Island Resort.

 

Opmerking: vanwege het regenseizoen is dit resort gesloten van november tot en met maart.

Locatie

Het Perhentian Island Resort is schitterend gelegen aan een brede, door palmbomen omzoomde, baai met hagelwit zand. Vanaf Kuala Besut vaart u in circa 30 minuten naar Pulau Perhentian Besar. Op loopafstand bevinden zich aan andere baaien enkele restaurantjes (behorende bij andere hotels, maar wel vrij toegankelijk). Ook zijn er watertaxi's waarmee u zich tegen geringe kosten gemakkelijk van de ene naar de andere baai kunt verplaatsen.

Accommodatie

De kamers zijn gevestigd in houten chalets in blokken van 4 kamers. De chalets staan alle op een vrij vlak terrein; achter de laatste rij chalets begint de jungle. Alle chalets hebben een veranda met zitje dat gericht is richting zee (al kunt u de zee natuurlijk niet altijd zien). Alle kamers hebben airconditioning, koffie- en thee-faciliteiten, en een badkamer met ligbad en/of douche. Het Perhentian Island Resort heeft 106 kamers onderverdeeld in de volgende kamertypen:

  • Superior Classic: het voordeligste kamertype. Gelegen aan de rand van de jungle.
  • Deluxe Heaven: gelegen schuin vanaf het strand. Goede ligging, wel een erg verouderde inrichting. Deze kamers zijn als enige nog niet gerenoveerd.
  • Premier Garden: gelegen in de rij achter de Premier Beachfront, met tuinzicht. Sommige kamers hebben tussen de Beachfront rooms door onderbroken zeezicht.
  • Family Heaven: Ruime kamer met een tweepersoonsbed en een éénpersoonbed. Eventueel kan er voor een vierde persoon nog een bed bijgeplaatst worden.
  • Premier Beachfront: het beste kamertype door de ligging aan het strand (met wel nog een stukje tuin voor de deur). Frontaal zeezicht!

 

 

Voorzieningen

Het Perhentian Island Resort is één van de weinige resorts op de Perhentian eilanden met een zwembad; omgeven door een grasveld met ligbedden en parasols. In het restaurant worden (in buffetvorm of á-la-carte) zowel Maleische als westerse gerechten geserveerd. Genieten op het terras met zeezicht. In de Beach Kiosk kunt u terecht voor vlees of vis van de barbecue. Heerlijk ontspannen kan natuurlijk op het hagelwitte strand, maar ook in de Spa waar diverse massages en beauty- behandelingen worden aangeboden.

Bij het Sea Sports Centre kunt u snorkel-, vis- en duiktrips boeken. Of huur een kajak om door de branding te peddelen. Bij het resort start een mooie jungle trek. Leuk voor de actievelingen. Verder zijn er ook een voetbalveld en een volleybalveld op het strand, en een tennisbaan en een badmintonveld.

Er wordt geen alcohol geschonken bij deze accommodatie.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën