Bouwsteen Eilandhoppen

Voor de oostkust van West-Maleisië liggen een aantal paradijselijke eilandjes met prachtige bountystranden. U kunt hier heerlijk bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan tijdens uw reis. 

Ook de onderwaterwereld is zeer de moeite waard; de eilanden zijn dan ook erg geliefd bij snorkelaars en duikers. Het zijn stuk voor stuk tropische juweeltjes!

Wat maakt deze reis bijzonder
Paradijselijke eilandjes
Prachtige koraalriffen
Hagelwit zandstrand
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 500,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Eilandhoppen

Dag 1   Naar het eiland Perhentian

Dag 2   Het eiland Perhentian Island

Dag 3   Het eiland Lang Tengah

 

Dag 4   Het eiland Lang Tengah

Dag 5   Vertrek van het eiland Lang Tengah

100% maat werk

Dag 1 Naar het eiland Perhentian

Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-strand(13)

U wordt opgehaald bij de luchthaven of bij uw hotel en in ongeveer een uur rijden naar de pier in Kuala Besut gebracht (transfer). U vaart per speedboot in ongeveer een half uur van Kuala Besut naar het eiland Perhentian. Bij aankomst wordt u bij de pier opgewacht door een medewerker van het resort.

 

Informatie Pulau Perhentian:

De resorts op de Perhentian eilanden bevinden zich op twee eilanden: Pulau Perhentian Kecil en Pulau Perhentian Besar. Van beide eilanden is Besar de grootste en dus ook iets drukker, maar het massatoerisme heeft deze bounty eilanden zeker nog niet ontdekt! U kunt hier heerlijk ontspannen op een van de door palmbomen omzoomde hagelwitte zandstranden. Veelal vindt u direct aan het strand prachtige koraaltuinen met de meest kleurrijke vissen. Ideaal om te snorkelen. Helaas is het koraal voor de kust wel wat aangetast; voor nog mooiere snorkelplekken raden wij u dan ook aan een boottochtje te boeken. Met al dat prachtige koraal zijn de Perhentian eilanden natuurlijk ook uitermate geschikt om te duiken. U kunt hier cursussen volgen en vele duikexcursies boeken. De resorts vindt u verspreidt over de eilanden aan de diverse baaien. Met een watertaxi kunt u tegen een gering bedrag eens een kijkje nemen in een andere baai. De resorts aan de baaien hebben veelal restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn; u heeft dus keuze! Beide eilanden zijn bedekt met dicht oerwoud. U zult vele eekhoorns, varanen en soms ook apen zien. Volg ook eens een van de jungle tracks die zijn uitgezet over de eilanden en veelal twee baaien verbinden


Overnachting op het eiland Perhentian.

Inclusief transfer en boottocht

Dag 2 Het eiland Perhentian

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op het eiland Perhentian

Inclusief ontbijt

Dag 3 Het eiland Perhentian –het eiland Lang Tengah

Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-bootjesaankant(8) Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-jungle(8) Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-reptiel(8)

Na het ontbijt heeft u de ochtend nog ter vrije besteding. In de loop van de middag vaart u met een speedboot naar het eiland Lang Tengah. De overtocht duurt ongeveer drie kwartier. Bij aankomst op Lang Tengah wordt u opgewacht door een medewerker van het resort.

 

Informatie Lang Tengah:

Pulau (eiland) Lang Tengah is idyllisch bounty eilandje behorende bij het 25 eilandjes tellende National Marine Park. Vergeleken met buureilanden Perhentian en Redang is Lang Tengah vrij klein; op het eiland zijn bijvoorbeeld slechts 4 resorts te vinden. Buiten deze resorts zijn er verder geen winkeltjes of restaurantjes. Lang Tengah is daardoor perfect voor rustzoekers. Het eilandje is met tropisch regenwoud begroeit (u kunt hier mooie jungle trekkings maken), en omgeven door baaien met poederwit zandstrand. Het kraakheldere, azuurblauwe water met prachtige koraalriffen is een paradijs om te duiken of te snorkelen. Op veel plaatsen kunt u direct vanaf het stand al mooi snorkelen. 

Overnachting op het eiland Lang Tengah.

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 4 Het eiland Lang Tengah

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting op het eiland Lang Tengah.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Vertrek van het eiland Lang Tengah

Tioman-palmbeachcoastline(13)

In de loop van de dag vaart u terug naar het vasteland. De overtocht duurt ongeveer een half uur. Vanaf de pier wordt u naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt en boottocht

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën