Taman Negara, Mutiara Taman Negara

West-Maleisië

In het hart van het prachtige tropisch regenwoud Taman Negara, ligt het Mutiara Resort. Het resort bestaat voornamelijk uit vrijstaande houten chalets met een veranda waarop u kunt genieten van de jungle om u heen. Het Mutiara Resort wordt omgeven door aan de ene zijde de rivier en verder de prachtige jungle met vele exotische insecten, vlinders en vogels. Ook  wilde zwijnen en aapjes voelen zich hier thuis. Als u 's ochtends wakker schrikt van een “boink”, dan zit er een aap op uw dak! En dan is er ook nog een tapir die regelmatig over het resort wandelt.

 

De accommodaties in Taman Negara zijn over het algemeen vrij eenvoudig, dit resort is één van de betere resorts ter plaatse.

Locatie

Dit vrij grote resort heeft een perfecte ligging: aan de oever van de rivier, met aan de overzijde het kleine dorpje Kuala Tahan. Over land of per boot reist u naar het dorpje Kuala Tahan. Uw auto of bootreis eindigt aan de overzijde van de rivier tegenover het Mutiara Resort. Vanaf hier vaart u met een klein bootje de rivier over (kosten MYR 1 p.p.). Vanaf de steiger van het Mutiara Resort loopt u een aantal trappen op, om bij het hotel te komen. De koffers worden met een soort liftje omhoog gebracht. Aan de overzijde, in het dorpje Kuala Tahan, vindt u enkele drijvende restaurantje op het water. In het dorpje zijn tevens wat kleine winkeltjes en kleine restaurantjes op het vasteland. U kunt hier voornamelijk lokaal eten.

Accommodatie

Het Mutiara Resort beschikt in totaal over 108 kamers. De goedkoopste kamertypen (hostel en guesthouse) bieden wij niet aan. Deze kamers vinden wij te simpel en zijn meer bedoeld voor backpackers. Alle kamers beschikken over airconditioning, ventilator, kluisje, TV, minibar (niet gevuld), koffie- en theefaciliteiten, badkamer met douche en toilet en een ruime veranda met zitje.

 

Kamertypen

  • Chalet : 66 kamers. Vrijstaande punthuisjes met een eenvoudige inrichting (met veel hout). Vanaf de veranda van uw Chalet kijkt u uit op de jungle. Er zijn Chalets met tweepersoonsbed en Chalets met twee éénpersoonsbedden. Het is ook mogelijk om een derde bed bij te plaatsen. Er zijn ook een paar setjes van twee geschakelde Chalets met tussendeur. Eén van de twee met tweepersoonsbed, en de andere met twee aparte bedden. Ideaal voor families met kinderen boven de 12 jaar. Bij boeking kunnen wij een voorkeur voor geschakelde chalets doorgeven, maar we kunnen niet garanderen dat u deze toegewezen zult krijgen.
  • Chalet Suite: 15 kamers. De Chalet Suites zijn groter dan de Chalets en beschikken ook over een woonkamertje. Ook hier is het mogelijk een derde bed bij te plaatsen. De Chalet Suites zijn gelegen in een rijtje geschakelde kamers. Vanaf de veranda's van de Chalet Suites kijkt u uit op de rivier, maar wel door de bomen heen en vanuit de hoogte (ze zijn hoog op de oevers gelegen).
  • Family Chalet: 8 kamers. De Family Chalets zijn iets groter dan de Chalets, en voorzien van een tweepersoonsbed en een stapelbed voor de kinderen tot en met 12 jaar. Deze bedden staan in dezelfde ruimte. De Family Chalets hebben een kleine veranda aan de voorzijde, en een grote aan de achterzijde die uitkijkt op de jungle. Ideaal voor families met één of twee kinderen tot en met 12 jaar. Voor grotere gezinnen kunnen wij een Family Chalet geschakeld met een Chalet boeken.
  • Bungalow: 2 kamers. De Bungalows hebben een etages en zijn voorzien van twee slaapkamers (één met tweepersoonsbed, en één met twee éénpersoonsbedden), twee badkamers, een klein keukentje en een woonkamer. Vanaf de veranda kijkt u uit over de rivier.
Voorzieningen

Het Seri Mutiara restaurant is mooi gelegen, hoog op de oever van de rivier. Het restaurant serveert Maleisische en westerse gerechten. Verder is er een klein winkeltje, een tennisbaan,  en het resort heeft een eigen excursiebalie.

Het kantoor van Taman Negara National Park bevindt zich ook op het terrein van het resort. Hier kunt u uw permit voor entree tot het Nationale Park aanschaffen.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën