Mukah, Lamin Dana Guesthouse

Borneo

Wilt u op een unieke locatie overnachten midden in een lokaal dorpje (kampung), dan is Lamin Dana Guesthouse een aanrader. Lamin Dana betekent 'traditioneel huis' in het dialect van de Melanau die dit gebied bevolken. De Guesthouse is dan ook op traditionele wijze gebouwd; geheel van hout. Lamin Dana is niet alleen een guesthouse, maar ook een cultureel centrum en Melanau museum.

Locatie

Lamin Dana Guesthouse is gelegen in kampung Seri Tellian op ongeveer 10 minuten rijden van de stad Mukah. De kampung is voor een groot deel gebouwd op palen boven riviertjes; het lokale leven speelt zich voornamelijk af op het water. De huizen zijn met elkaar verbonden via houten planken waar u overheen kunt wandelen. Ook Lamin Dana is gelegen aan een riviertje, met uitzicht over de kampung.

Accommodatie

U overnacht in een houten gebouw in de vorm van een traditioneel Melanau 'tall house'. De kamers in Lamin Dana Guesthouse zijn eenvoudig ingericht. De toiletten en douches zijn schoon, maar deze deelt u wel met de overige reizigers.

 

Kamertypen:

  • Family Rooms: 2 kamers op de begane grond, geschikt voor 4 personen.
  • Double Rooms: 10 kamers op de eerste etage
Voorzieningen

Restaurant (waar eenvoudige Melanau-gerechten geserveerd worden).

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën