Lankayan Island Dive Resort

Borneo

Een absoluut fantastische ervaring vormt een verblijf op dit bounty-eiland. Een piepklein eiland, spierwit zandstrand, en mooie houten huisjes op het strand, hangmat ervoor: genieten hier! De houten chalets zijn heel comfortabel, zeer sfeervol ingericht, waarbij praktisch alles van hout is. Lankayan is een heel klein eilandje: u loopt in 20 minuten over het strand er omheen. U zult lang napraten over uw verblijf hier, zo bijzonder. De onderwaterwereld rondom Lankayan is heel mooi, prachtig duikgebied. Snorkelen kunt u vanaf het strand bij de pier waar de boot aankomt. En per boot kunt u naar nog een andere locatie. Qua snorkelen is het niet het allermooiste wat de onderwaterwereld in Maleisië betreft.

 

Absoluut bijzonder: Lankayan wordt meer en meer een schildpadden-eiland. Sinds 1994 is men bezig met het uitzetten van schildpadden vanaf dit eiland (en schildpadden keren in de regel terug naar hun geboorteplek). Van juni tot en met september heeft u de meeste kans zeeschildpadden te zien (70 %, dus als u een paar dagen blijft ziet u ze in principe wel). De overige maanden is de kans dat u ze ziet kleiner. De kans is heel groot, als u in het juiste seizoen bent of gewoon geluk heeft, dat er een schildpad onder uw huisje kruipt om haar eieren te leggen (de schrijfster van dit stukje heeft dit meegemaakt, je vergeet dat nooit meer).

Locatie

Het schitterende bounty-eiland ligt in de Sulu-zee op circa 2 uur varen van Sandakan.

Accommodatie

Er zijn in totaal slechts 25 chalets, die allen één ruime kamer hebben en uiteraard een badkamer. De chalets staan los van elkaar. De kamers zijn hoog vanwege het puntdak. De wanden en vloeren zijn van hardhout gemaakt, evenals de buitenkant en de balkons van de huisjes. Op het balkon is een (houten) zitje, binnen zijn rotan-meubelen. Er zijn mooie versieringen aangebracht aan de wanden: gekleurde 'ingelijste' Maleisische doeken. De bedden zijn uitstekend, heel romantisch heeft men vitrages er om heen gedrapeerd. Heel fijn: er is plaats (in de meeste chalets) voor drie personen (3 aparte bedden of een tweepersoons- en een éénpersoonsbed). Er is airconditioning, maar ook een ventilator. In de badkamer is warm water en een goede douche en een bad. Televisie is er niet op de kamer, alleen in de lounge.

Voorzieningen

Het restaurant (de maaltijden zijn inbegrepen) serveert goede maaltijden in buffetvorm, waaronder uiteraard veel verse vis. U kunt zowel binnen als buiten eten (op een ruim terras, genieten van de zonsondergang). Er is een bar, een lounge en uiteraard een PADI-duikschool. Er zijn ook internetfaciliteiten.

Er is geen zwembad, u rent zo vanuit uw chalet het azuurblauwe water in: fantastisch! Zeekayaks en snorkel- en duikmateriaal kunnen gehuurd worden. Op het strand staan een aantal ligbedden, bij de lounge staan ligbedden en overal zijn intieme zithoekjes gecreëerd. Er is een televisie in de lounge.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën