Tip of Borneo, Hibiscus Beach Retreat

Borneo

Een afgelegen huisje omringd door tropische planten, een wit zandstrand, azuurblauw water en koraal voor de kust: dat klinkt als een droom! Deze droom kan uitkomen tijdens een verblijf in Hibiscus Beach Retreat.

Locatie

Vijf minuten rijden vanaf de Tip of Borneo, op het noordwestelijke puntje van Sabah. Een uitgestrekt strand ligt voor de deur; u heeft een hele baai voor u alleen. Naar Kota Kinabalu is het ruim 3 uur rijden. Het is absoluut verlaten van alles en iedereen. Dit is alleen geschikt voor rustzoekers. Het huisje ligt verscholen. U moet vanaf de weg eerst een stukje door het bos lopen.  

Accommodatie

Er zijn drie huizen op het terrein: Hibiscus Villa, Hibiscus Beach Retreat en de Treetop Chalet. Hibiscus Villa wordt privé gebruikt, en Hibiscus Beach Retreat en de Treetop Chalet worden verhuurd. Er ligt een stuk bos tussen de wooneenheden, dus u heeft absolute privacy. Hibiscus Beach Retreat en de Treetop Chalet hebben beide één ruimte met een tweepersoonsbed en een slaapbank die eventueel tot derde bed omgebouwd kan worden (alleen geschikt voor kinderen tot 12 jaar). Hibiscus Beach Retreat staat op een heuvel boven het strand. Vanaf het terras met ligbedden heeft u een schitterend uitzicht over de zee. De Treetop Chalet ligt iets meer landinwaarts tussen de bomen, maar vanaf het terrasmet ligbedden heeft u door de bomen wel zicht op zee. De huisjes zijn fleurig ingericht en licht door de vele ramen. Beide huisjes zijn voorzien van een koelkast, kluisje, flatscreen televisie met DVD-speler, een luxe koffiezetapparaat, een waterkoker, een ventilator en airconditioning.

 

Voor echt kleine kinderen is deze plek overigens niet geschikt, vanwege de hoge ligging van beide huisjes. Ook voor mensen die slecht ter been zijn, is deze accommodatie niet geschikt. U klimt via een trapje naar het strand.

Voorzieningen

Behalve het strand is er helemaal niets. De accommodatie heeft geen restaurant. Maar alle maaltijden kunnen besteld worden. Er is een bewaker die dit graag voor u regelt. Spullen voor een eenvoudig ontbijt worden iedere dag in de koelkast gelegd en een uitgebreider ontbijt kan besteld worden. U kunt kiezen van de menukaart die in het huisje ligt! In de villa liggen boeken en spelletjes. De omgeving nodigt uit tot nietsdoen, het strand ligt voor de deur en is bijna privé. Snorkelen kan ook hier, snorkelmateriaal kunt u lenen. Het is een afgelegen gebied, er is geen wifi, geen internet, en geen telefonisch bereik. Mountainbikes kunnen gehuurd worden. Uw was kan ook gedaan worden. Er werkt lokaal personeel van de Rungus-stam. De eigenaar streeft een duurzaam beleid na.

Behalve op het strand liggen en snorkelen, zijn er nog veel meer dingen te doen. Als u dat wilt! Het is ongeveer 3 kilometer lopen naar de Tip of Borneo, het meest noordelijke puntje van Sabah. U komt door dorpjes of loopt deels over het strand. Daar kunnen ook surfboards, bodyboards en zeekano’s gehuurd worden. Het personeel organiseert graag een vistour met een lokale visser in een klein bootje of een korte of langere jungletrekking. Een echte aanrader vinden wij “a day with a local”. Als u echt het leven van de Rungus wilt leren kennen, dan kunt u een halve of hele dag met hen op pad. De activiteiten die u gaat meemaken, kunnen bijvoorbeeld zijn: het planten van rijst, het tappen van rubber, kokosnoten zoeken en klaarmaken voor de verkoop, vissen. Het ligt er maar aan welk seizoen het is. Bijzonder is dat deze activiteit gratis is. Een fooi van € 5 tot € 10 is wel op zijn plaats. 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën