Bouwsteen Alleen op de wereld

Een afgelegen huisje omringd door tropische planten, een wit zandstrand, azuurblauw water en koraal voor de kust: dat klinkt als een droom! Deze droom kan uitkomen als u kiest voor een verblijf in het Hibiscus Beach Retreat.

Alleen voor absolute rustzoekers; voor reizigers die het niet erg vinden om geen bereik te hebben met hun mobiele telefoon en die zonder wifi te zijn. U heeft hier echt het gevoel alleen op de wereld te zijn; er staat maar één huisje bij het strand.

Alleen op de wereld
Genieten aan het strand
Tip of Borneo
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Azie-maleisie-strand_2_605690
Evelyn
Maleisië heeft mijn hart gestolen. Ik heb 2,5 jaar in dit prachtige land gewoond en gewerkt. Ik heb de meest uiteenlopende plaatsen bezocht.
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Ik heb vijf jaar in Maleisië mogen wonen en ben verliefd geworden op de natuur, diverse cultuur, gastvrije bevolking en de eilanden.
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Maleisië is zo’n veelzijdig land. Geen enkel gedeelte is gelijk aan elkaar. Slapen in de jungle of in een oud Chinees Shophouse in Penang.

De reis van dag tot dag: Alleen op de wereld

Dag 1      Naar de Tip of Borneo

Dag 2      Tip of Borneo

Dag 3      Vertrek vanaf de Tip of Borneo

100% maat werk

Dag 1 Naar de Tip of Borneo

U wordt door uw chauffeur naar het huisje nabij de Tip of Borneo gebracht. Vanaf Kota Kinabalu is het ruim 3 uur rijden. Op een afstand van vijf minuten rijden ligt de echte Tip of Borneo,  het meest noordwestelijke puntje van Sabah. Uw chauffeur zet u af en onder begeleiding van de conciërge loopt u het laatste stukje het bos in. Na 100 meter houdt het bos op. U ziet de zee en een lang zandstrand. Er staat één klein bungalowtje een stukje boven het strand op de rotsen en verder is er helemaal niets. Het huisje is klein en niet super-de-luxe; maar wat een mooi plekje is dit! De voorkant bestaat bijna geheel uit ramen en kijkt uit over zee. Er is geen restaurant, maar er ligt een menukaart van een nabijgelegen restaurant en daar kunt u wat van bestellen. Uw eten wordt dan bij uw huisje bezorgd. Het strand is bijna privé. Niemand anders komt hier. Oké, af en toe een visser uit het naburige dorp. Maar hier kunt u zich echt even helemaal afzonderen van de drukte van het dagelijks leven. Internet en telefoon werken niet. Pure rust.

 

Overnachting nabij de Tip of Borneo.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Tip of Borneo

Tip of Borneo, Hibicus Villa (6) Sabah-TipofBorneo-Kudat-seascape13(8) Tip of Borneo, Hibicus Villa (7)

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt hier volledig tot rust komen. Lekker met een boek luieren, een stukje over het strand slenteren of even opfrissen in zee. Behalve het strand is er weinig in de omgeving, toch hoeft u zich hier niet te vervelen. Snorkelen kan hier ook, snorkelmateriaal kunt u lenen. Behalve op het strand liggen en snorkelen, zijn er nog veel meer dingen te doen, als u dat wilt natuurlijk! Het is ongeveer 3 kilometer lopen naar de Tip of Borneo, het meest noordelijke puntje van Sabah. U komt door dorpjes of loopt deels over het strand. Bij de tip of Borneo staat een monument en er is een uitzichtpunt waar u het laatste stukje land ziet. In de verte staat een vuurtoren op een klein eiland in het water. Er zijn wat lokale restaurantjes. Daar kunnen ook surfboards, bodyboards en kano’s gehuurd worden.Het personeel organiseert graag een vistour met een lokale visser in een klein bootje of een jungletrekking. Bij de accommodatie zijn ook mountainbikes te huur.

 

Overnachting nabij de Tip of Borneo.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Vertrek vanaf de Tip of Borneo

Maleisie-MaleisischBorneo-Sabah-TipofBorneo-Kudat-Land'sendbeach_i3e5h5(14)

Terug naar de bewoonde wereld. U wordt opgehaald door en per transfer terug naar Kota Kinabalu gebracht.

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën