terug naar het overzicht

Autorondreis Kaapse Wijnlanden

De omgeving van Kaapstad heeft zoveel te bieden. Natuurlijk hoort een bezoek aan de Tafelberg en het Robbeneiland in uw bezoek, maar er zijn nog zoveel leuke uitstapjes. Wat dacht u van Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach? Met een local gaat u op stap en maakt u kennis met het culinaire Kaapstad. Deze reis eindigt in de wijnlanden van Franschhoek, maar kan uiteraard uitgebreid worden naar uw wensen.

Wat maakt deze reis bijzonder
In uw eigen tempo
Op stap met een local
Wijn proeven in Franschhoek
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1200,- per persoon
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Kaapse Wijnlanden

Dag 1     Aankomst Kaapstad

Dag 2     Kaapstad

Dag 3     Kaapstad

 

Dag 4     Kaapstad

Dag 5     Kaapstad

Dag 6     Kaapstad

 

Dag 7     Franschhoek

Dag 8     Franschhoek

Dag 9     Vertrek Franschhoek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kaapstad

5cc76b93-d360-47c1-91d5-bd6050b01647 5993eaf1-b04f-4cc0-8f2e-639a20e0ba6e

Welkom in het bruisende Kaapstad. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

 

Dag 2 Kaapstad

De ideale manier om Kaapstad en omgeving snel te ontdekken is met de Hop on Hop of bus. Er zijn vier routes die u naar de hoogtepunten van deze Zuid-Afrikaanse stad brengen. U kunt u een kaartje voor één of twee dagen kopen. Zo rijdt de bus naar onder andere Camps Bay, de Tafelberg, Waterfront, de botanische tuinen van Kirstenbosch en kunt u zelfs genieten van een wijntour in Constantia Valley. Kijk waar u vandaag zin in heeft en bepaal zelf wanneer u in of uitstapt.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Kaapstad

Het uitzicht vanaf de tafelberg is spectaculair, Kaapstad, Zuid-Afrika

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De markante Tafelberg staat in Kaapstad en vanaf de top geniet u van een prachtig uitzicht. U kunt de kabelbaan naar boven pakken, maar als u een goede conditie heeft, is te voet wel een echte aanrader. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Neemt u een rugtas met wat picknickspullen mee zodat u tijdens een picknick kunt genieten van de zonsondergang (sundowner). Een prachtige afsluiting van deze dag.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Helikoptervlucht
Kaapstad

Helikoptervlucht

Een spectaculair uitzicht over Kaapstad vanuit een helikopter is een 'once-in-a-lifetime' beleving. Kaapstad...

Dag 4 Kaapstad

27 jaar heeft Nelson Mandela gevangen gezeten op Robbeneiland. Vanuit het Victoria and Alfred Waterfront kunt u de boot nemen naar het voormalige gevangeniseiland. De gidsen zijn zelf oud-gevangen en kunnen u de beste informatie geven. Geschiedenis komt tot leven als u zelf voor zijn kleine cel staat. Indrukwekkend, maar tegelijkertijd bijzonder om te zien.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Kaapstad

Zuid-Afrika-Kaapstad-Eten Zuid-Afrika-Kaapstad-Bo-Kaap Kaapstad-Foodtour-2

U heeft al een paar dagen kunnen genieten van het eten in Kaapstad en vandaag gaat u samen met een lokale gids lokale gerechtjes proeven. Langs verborgen, ambachtelijke winkeltjes en eethuizen worden uw smaakpapillen geopend. Voor ons de leukste en beste manier om de culinaire plekjes van Kaapstad te ontdekken. Zuid-Afrikaanse geschiedenis en cultuur komen samen in alle geuren en smaken van de regenboognatie. Op uw wandeling door straten met klinkende namen als Bree, Loop, Shortmarket, Long en Waal en langs de pastelkleurige huizen van Bokaap, proeft u traditionele gerechtjes en tongstrelende hapjes bij kleine kraampjes, in gastronomische winkeltjes, bij mensen thuis en drinkt u eerlijk gebrande koffie in koffiebarretjes. De ene keer bent u in een hip eettentje, de andere keer schuift u doodgewoon aan, aan een gedekt tafeltje op straat. Wat dacht u van een proeverij in een kunstgalerie? Alles kan.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt, Eat like a local-excursie

Dag 6 Kaapstad

Een populaire dagtrip is die naar Kaap de Goede Hoop, waarbij de reis niet onderdoet voor het eindpunt. U komt langs de vissershaven Houtbaai, met een grote Nederlandse gemeenschap en u ziet een enorme kolonie pinguïns bij Boulders Beach. De Kaappunt (Cape Point) biedt een prachtig panorama over de Indische en Atlantische Oceaan. Wederom genieten!

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Dag 7 Kaapstad - Franschhoek

ca. 80 km / 1,5 uur

Franschhoek wijntram (12) Franschhoek (13)

Uw huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen.

 

U verlaat de stad en rijdt naar de Kaapse Wijnlanden; Franschhoek. Het verblijf hier krijgt een Frans tintje als u door La Provence of La Ormarins rijdt. Er wordt veelal gebruik gemaakt van Franse druivensoorten, zoals chardonnay, merlot en shiraz. Zelfs op 14 juli, als in Frankrijk de nationale feestdag gevierd wordt, vieren ze dat ook in Franschhoek. Live muziek, wijn en een overvloed aan eten komen tevoorschijn. Niet alleen tijdens deze dag kunt u hier lekker eten, want er zijn een aantal culinaire restaurants te vinden. Een aanrader is het pop-up restaurant Reuben op het wijnlandgoed Chamonix.

 

Overnachting in Franschhoek.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 8 Franschhoek

Als wijnliefhebber komt u niks te kort in Franschhoek. Door de flinke hoeveelheid zon, koele nachten en soms een regenbui is dit gebied perfect voor de wijnbouw. De Vignerons de Franschhoek is een lokale wijnroute waarbij 21 wijnhuizen zijn aangesloten. Zo ook één van de oudste en mooiste van het land: Boschendal. Voor wie volop wijn wil proeven is er de Franschhoek Wine Tram, die u door de vele wijngaarden en langs diverse wijnlandgoeden gidst. Ervaar op uw eigen tempo de charme van de lokale wijngaarden in Zuid-Afrika!

 

Overnachting in Franschhoek.

Inclusief ontbijt, huurauto

Fietsen langs de wijngaarden
Franschhoek

Fietsen langs de wijngaarden

U gaat naar het vertrekpunt van de fietstocht dwars door de Kaapse Wijnlanden. Om 10.00 uur start uw...

Wine Tram
Franschhoek

Wine Tram

Vandaag ervaart u op eigen tempo de charme van de lokale wijngaarden in de zonovergoten Franschhoek Vallei...

Dag 9 Vertrek Franschhoek

ca. 80 km / 1,5 uur

U rijdt weer terug naar Kaapstad en levert uw huurauto in. Uiteraard kunt u uw reis ook verlengen en doorrijden naar Port Elisabeth. U maakt dan een prachtige rit over Route 62 en de Tuinroute.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Lees Ingrid haar Kaapstad tips: