terug naar het overzicht

Luxe rondreis Zuid-Afrika

Deze reis gaat van Johannesburg naar Hazyview, het uitgangspunt voor de prachtige Panoramaroute. Naar het luxe privéwildpark Sabi Sands om de big five en misschien luipaarden te spotten. In het Mlilwane Wildlife Sanctuary gaat u te voet, op de fiets of met een jeep op zoek kunt naar wild. Prachtige landschappen in het iSimangaliso Wetland park. In Umhlanga kunt u even bijkomen op het strand. De reis eindigt in de leukste stad van Zuid-Afrika: Kaapstad.

Wat maakt deze reis bijzonder
Luxe accommodaties
Privéwildpark
Comfortabele huurauto
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € ,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Luxe rondreis Zuid-Afrika

Dag 1     Aankomst Johannesburg

Dag 2     Hazyview

Dag 3     Hazyview

Dag 4     Sabi Sands

Dag 5     Sabi Sands

Dag 6     eSwatini, Mlilwane Wildlife Sanctuary

Dag 7     eSwatini, Mlilwane Wildlife Sanctuary

Dag 8     iSimangaliso Wetland park

Dag 9     iSimangaliso Wetland park

Dag 10   Umhlanga

Dag 11   Umhlanga

Dag 12  Kaapstad

Dag 13  Kaapstad

Dag 14  Kaapstad

Dag 15  Kaapstad

Dag 16  Kaapstad, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Johannesburg

Welkom in Zuid-Afrika!

Zuid-Afrika-Johannesburg-Kinderen(4)

Bij aankomst wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Johannesburg gebracht (transfer).

 

Johannesburg, of Joburg, is een artistieke, bruisende stad in de provincie Gauteng, dat 'gouden plek' betekent. Het is het financiële centrum van Zuid-Afrika, met hoge wolkenkrabbers en groene buitenwijken. Als u nog tijd heeft om wat in de stad te doen: vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land. In de buitenwijk Soweto heeft Nelson Mandela gewoond en zijn huis is te bewonderen. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets kunt bezoeken.

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief transfer

Artistieke wandeling door Jo'burg
Johannesburg

Artistieke wandeling door Jo'burg

Wist u dat er een fantastisch scala aan publieke kunstwerken is te bewonderen in het stadshart van...

Dag 2 Johannesburg - Hazyview

Ca. 400 km / 5 uur

De komende dagen heeft u de beschikking over een huurauto. Uw huurauto wordt naar uw hotel gebracht. Hoe zat het ook alweer? Hier rijdt men links en zit het stuur van de auto aan de rechterkant.

Langzaamaan maakt de hectiek van de grote stad plaats voor lage vlaktes die uiteindelijk in de dichtbeboste heuvels van Mpumalanga vloeien. Kies voor de mooie route loopt dwars door het groene hart van Mpumalanga. Kronkelende provinciale wegen leiden u langs de schilderachtige dorpen Dullstroom, Lydenburg (Mashishing) en Sabie en brengen u over de imposante Long Tom bergpas uiteindelijk in Hazyview.

 

Hazyview ligt op de beroemde Panoramaroute. Er zijn veel fruitplantages in de omgeving.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 3 Hazyview

Tip: Panoramaroute

Blyde-River-Canyon-5(10) Godswindow-bij-Blyde-River-Canyon(8)

In de omgeving van Hazyview vindt u de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika; u slingert als Tarzan door de bossen. In het nabijgelegen Shangana Cultural Village vindt u een openluchtmuseum waar u de authentieke Zuid-Afrikaanse stammencultuur ervaart.


Vandaag is een mooi moment voor een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika; de Panoramaroute. Een tocht van ongeveer 250 km. Bij Graskop is The Lift. Hier daalt u ruim 60 meter naar de bodem van de kloof waar een 600 meter lange slingerweg over looppaden door de natuur en twee handbruggen aan u voeten liggen. Daarna rijdt u naar God's Window. Hier geniet u van een panoramisch uitzicht. Wat verder op de route zijn de kolkgaten van Bourke's Potholes te vinden. Maak een wandeling naar de Three Rondavels, drie kegelvormige bergen die velen aan traditionele stamhutjes doen denken. Hoogtepunt op de Panoramaroute is ongetwijfeld Blyde River Canyon. De spectaculaire kliffen, eilanden en rotsplateaus zijn fotowaardig.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Hazyview – Sabi Sands Game Reserve

Ca. 1,5 uur / 55 km

Vandaag rijdt u naar het beroemde Sabi Sands Game Reserve. De meest centrale toegangspoort is iets voor de Paul Kruger Gate (Kruger National Park), u ziet vanzelf de afslag naar Sabi Sands. Onderweg ziet u ongetwijfeld dieren. Zorg ervoor rond 13.00 uur bij uw lodge te arriveren, dan bent u nog ruim op tijd voor de lunch en middagsafari.

 

Een safari in Sabi Sands Game Reserve is veelbelovend: het is een populair gebied voor luipaarden. De hele Big Five familie leeft hier, maar ook giraffes, zebra's en gevlekte hyena's struinen door de wildernis. Een ervaren spoorzoeker, gezeten in een stoel voor op de motorkap van de jeep, houdt vakkundig alle dierensporen in de gaten. Nog spannender is misschien wel een nachtelijke rit door het park. De dieren ontwaken van hun middagslaap en worden steeds actiever.

 

Overnachting in Sabi Sands Game Reserve.
Inclusief ontbijt, diner, huurauto, safari

Dag 5 Sabi Sands Game Reserve

Speuren naar de big five

Sabi-Sands-olifant-574b31fa(8) Sabi-Sands-leeuwen(8)

Uw dag begint vroeg met een ochtendsafari.

Na het ontbijt kunt u tot in de namiddag genieten van de faciliteiten van uw safari lodge. Luieren bij het zwembad, wat lezen of met een verrekijker vanaf het panoramadek naar wild speuren. Tijdens de avondgamedrive speurt u in een ander deel van het wildreservaat naar giraffen, leeuwen, kudus, buffels, zebra's en ander wild. Geen safari is hetzelfde.

 

Overnachting in Sabi Sands Game Reserve.
Inclusief ontbijt, diner, huurauto, 2 safari’s

Dag 6 Sabi Sands Game Reserve – eSwatini, Mlilwane Wildlife Sanctuary

Ca. 5 uur rijden

Ook vandaag weer vroeg op voor een ochtendsafari. Na het ontbijt verlaat u Sabi Sands Game Reserve. 


U rijdt het koninkrijkje Swaziland, of eSwatini in. Eenmaal in het koninkrijk rijdt u naar Mlilwane Wildlife Sanctuary, grenzend aan de Ezulwini vallei. Als de tijd het toelaat, bezoek dan de glasfabriek in Nwenya. In de grote loods fabriceren glasblazers vakkundig de mooiste glascreaties.

 

Mlilwane Wildlife Sanctuary is het oudste wildpark van het land. U wandelt, fietst of rijdt over een typisch Afrikaans landschap met zandwegen en open grasland, op de uitkijk voor gnoes, zebra’s, nyala’s, krokodillen en antilopen. In Mlilwane staat een granieten rots: Execution Rock hoort tot de Nyonyane Mountain, waar overleden koningen worden begraven.

 

Overnachting in Milwane Wildlife Sanctuary.
Inclusief ontbijt, diner, huurauto

Dag 7 eSwatini, Mlilwane Wildlife Sanctuary

Swaziland-20

In Mlilwane Wildlife Sanctuary kun je te voet, per jeep, met een mountainbike en zelfs op een paard het wildpark verkennen. Liever wat rustiger aan doen? Het grote zwembad is een heerlijke plek voor een verfrissende duik, onder het toeziend oog van rondzwervende wrattenzwijntjes (ze laten u met rust, hoor).

 

Overnachting in Milwane Wildlife Sanctuary.

Inclusief ontbijt, diner, huurauto, safari

Dag 8 eSwatini, Mlilwane Wildlife Sanctuary - iSimangaliso Wetland park

U rijdt van Mlilwane Wildlife Sanctuary naar iSimangaliso Wetland park. Het iSiMangaliso Wetland Park, voorheen Greater St. Lucia Wetland Park, is in 1999 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een prachtig park waar grote kuddes nijlpaarden, krokodillen, enorme zandduinen en prachtige koraalriffen slechts enkele hoogtepunten zijn.


U belandt tijdens uw reis door het park steeds in een nieuwe wereld. Omdat het een samenvoeging is van een aantal afhankelijke natuurreservaten, herbergt het daardoor niet alleen mangrovemoeras, bergen, bos, duin, zandvlakten en grasland, maar ook palmbossen, bushveld, koraalriffen en oceaan. Er zijn vier grote zoetwatermeren (Sibaya, Ngobezeleni, Noord-Bhangazi en Zuid-Bhangazi) en de zandduinen behoren de hoogste ter wereld!


U mag het noordelijke Cape Vidal zeker niet overslaan. Dit is een langgerekt strand met tropische wateren en koraalriffen waar diepzeeduiken een unieke beleving is. Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u hier zeeschildpadden, walvissen, haaien of dolfijnen in de Indische Oceaan zien zwemmen.

 

Overnachting nabij iSimangaliso Wetland Park.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto, safari(activiteit)

Dag 9 iSimangaliso Wetland Park

Meerkat-Zuid-Afrika(8) Krokodil-St.Lucia

Een dag met safari-activiteiten.

 

Overnachting nabij iSimangaliso Wetland Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto, safari(activiteit)

Dag 10 iSimangaliso Wetland Park - Umhlanga

Gouden zandstranden en wuivende palmbomen, een mooi duo voor een paar dagen ontspanning in de zon. Umhlanga ligt zo'n 20 km ten noorden van Durban aan de Indische Oceaan. Vroeger nog een klein kustplaatsje, maar tegenwoordig een geliefd vakantieoord met hotels, restaurants, bars en winkels. Rust uit aan het strand of maak een wandeling naar de oude vuurtoren. Als afsluiter is een traditionele high tea in de Palm Court van het Oyster Box Hotel een aanrader.

 

Overnachting in Uhmlanga.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Umhlanga

Umhlanga---The-Oyster-Box-Hotel-b0ec4e69(4)

Dag ter vrije besteding.

 

Overnachting in Uhmlanga.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Umhlanga – Durban - Kaapstad

De luchthaven King Shaka ligt op een klein half uur rijden van Umhlanga. U levert uw huurauto in. Van Durban vliegt u naar Kaapstad.

 

Bij aankomst wordt u van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Kaapstad gebracht (transfer).

In Kaapstad geniet u van het gezellige stadsleven. Op Greenmarket Square vindt u de toeristische markt. Als u een souvenir voor thuis wilt kopen, slaagt u hier gegarandeerd. Het hart van Kaapstad is op Long Street. Struin langs de kledingetalages, drink een glaasje wijn onder een Victoriaans balkon en geniet van Afrikaanse livemuziek in het bekende restaurant: Mama Africa. Meer op zoek naar hippere bars en boetieks? Breng dan een bezoek aan Kloof Street, een mengelmoes van gezelligheid. Een van de meest geliefde wijken is Waterkant: bontgekleurde huisjes, een wirwar van steile keienstraatjes, en kleine restaurants lokken zowel locals als toeristen voor een typisch Afrikaanse maaltijd.

Overnachting in Kaapstad.
Inclusief ontbijt, huurauto, binnenlandse vlucht, transfer

Dag 13 Kaapstad

554904dc-7552-45c3-a112-63e7a4c7ff3b Protea_op_de_Tafelberg_Kaapstad_Zuid_Afrika_iStock_000000882706_342082(10)

Cultuur is in Kaapstad gemakkelijk met natuur te combineren. De berg Lion's Head biedt een prachtig uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg, een geliefde plek voor een zonsondergangpicknick (sundowner). Met een stevige wandeling kunt u de markante Tafelberg zelf beklimmen. Liever niet wandelen? Pak dan de kabelbaan naar boven. Zo kan iedereen genieten van het uitzicht over de stad en de baai. De Tafelberg is drie kilometer lang en behoort tot de oudste bergen ter wereld. Alleen al de weg er naartoe is het waard. Aan de voet van de bergketen liggen de Kirstenbosch Botanical Gardens, een kleurrijk geheel van meer dan negenduizend inheemse Zuid-Afrikaanse bloemen en planten. Natuurlijk vindt u hier ook de protea: de nationale bloem van Zuid-Afrika. Vergeet u vooral niet over de 'boomslang' te wandelen, een 130 meter lange houten loopbrug dat zich een weg kronkelt hoog tussen dichtbegroeide boomtoppen.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Baie lekker! Eat like a local
Kaapstad

Baie lekker! Eat like a local

De cultuur van Zuid-Afrika leert u pas écht kennen als u traditionele gerechten hebt geproefd. Struin samen...

Dag 14 Kaapstad

Leuke excursietips

Tips: er is nog genoeg te doen in Kaapstad. Denk aan een helikoptervlucht of een dagje Kaap de Goede Hoop met de Kirstenbosch botanische tuin.


Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Helikoptervlucht
Kaapstad

Helikoptervlucht

Een spectaculair uitzicht over Kaapstad vanuit een helikopter is een 'once-in-a-lifetime' beleving. Kaapstad...

Op de Tafelberg
Kaapstad

Kuieren op de Tafelberg en Bo-Kaap

Een verblijf in Kaapstad zonder de markante Tafelberg te betreden? Dat kan niet.. Deze excursie combineert uw...

Dag 15 Kaapstad

Kaaps-schiereiland-3fcf5709(4)

Deze dag is ter vrije besteding.

In deze bruisende stad staat het oudste gebouw van Zuid-Afrika: Kasteel de Goede Hoop. Het gebouw werd gesticht ter vervanging van een ouder VOC-fort. Dagelijks om 10.00 en 12.00 uur vindt hier een sleutelceremonie plaats. Leuk om hier één van de dagen te kijken. Onder de klank van kanonschoten wordt het kasteel symbolisch ontsloten. Ook vindt u hier de City Hall, een enorm stadhuis in renaissancestijl, wiens toren wel 39 klokken telt. Voor bijzondere architectuur zit u goed in Kaapstad.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Vertrek Kaapstad

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ruim een half uur naar de luchthaven van Kaapstad gebracht (transfer).

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Zuid-Afrika. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen