Bouwsteen Hooglanden en Drakensbergen

Een reis vol natuurschoon. De gouden stranden van Durban brengen u naar het juweel van Zuid-Afrika: Drakensbergen. San-rotstekeningen, watervallen, rotspoeltjes en heetwaterbronnen trekken uw aandacht. Daarna door naar het schilderachtige Golden Gate Highlands National Park. Vergeet u uw wandelschoenen niet? Wandelend ontdekt u de ongereptheid het best!

Prachtige natuur Drakensbergen
Ga paardrijden of kanovaren
Juweel van de Vrijstaat
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Hooglanden en Drakensbergen

Dag 1        Naar Durban
Dag 2        Drakensbergen
Dag 3        Drakensbergen

Dag 4        Drakensbergen

Dag 5        Clarens
Dag 6        Vertrek Clarens

100% maat werk

Dag 1 Naar Durban

Kleurrijke riskja's in Durban, Zuid-Afrika De kustlijn van Durban, Zuid-Afrika

Durbans gouden zand schittert onder de zon aan de Golden Mile: een strandgebied tussen de hotels en de Indische Oceaan. Het is best een chaotische stad met musea en historische gebouwen. Er heerst een subtropisch klimaat met regelmatige regenval en veel zon: ideaal voor suikerrietplantages.

 

Overnachting in Durban.

Inclusief huurauto

 

Dag 2 Durban - Drakensbergen

ca. 250 km / 3,5 uur

Op weg naar Drakensbergen komt u langs prachtige rotsgebergten. Drakensbergen is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. Hier verrijst de Injasuti, de hoogste berg van het land. De Drakensbergen zijn wereldberoemd door hun rotstekeningen van de San, ofwel de Bosjesmannen. Er zijn 550 plaatsen in de grotten bekend waar zij hun kunst hebben vereeuwigd. De rotsschilderingen zijn niet alleen relevant omdat ze zo oud zijn, maar ook omdat in deze tekeningen voor het eerst kleur en dimensie werd gebruikt. De Main Caves herbergen de grootste collectie, zeker een bezoekje waard.

 

Overnachting in Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 3 Drakensbergen

Zuid-Afrika-Drakensbergen-Paardrijden Drakensbergen KwaZulu-Natal Champagne Castle(10) Zuid-Afrika-Drakensbergen-Royal-Natal1

Drakensbergen is een paradijs voor talloze roofvogels waaronder de lammergier en zwarte arend, maar ook grazende elanden en ander wild loopt hier rond. Een grote trekpleister in het gebergte zijn de Tugela Falls, een adembenemende reeks watervallen, waarvan de hoogste van het land (183 meter). In dit landschap kunt u paardrijden, mountainbiken, vissen, klimmen, golfen en forelvissen.

 

Overnachting in Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 4 Drakensbergen

Vandaag is wellicht een mooie dag om de prachtige Tugela Kloof te wandelen. De Tugela is de grootste en spectaculairste rivier van de streek. Hij stijgt aan de westkant van het plateau Mont-aux-Sources en stroomt naar het Amfitheater. De dagwandeling begint bij het Thendele Camp. Goed aangegeven bordjes zorgen dat u niet verdwaalt.

 

Overnachting in Drakensbergen.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, huurauto

Dag 5 Drakensbergen - Clarens

Deze argrarische omgeving kenmerkt zich door velden vol mais, zonnebloemen en schapen, Vrijstaat, Zuid-Afrika Even uitrusten na het harde werken, Clarens, Zuid-Afrika

Dag 5 Drakensbergen - Clarens

ca. 200 km / 3 uur

U rijdt naar het nabijgelegen Clarens. Dit schilderachtige, kleine dorp aan de voet van het Molutigebergte ligt op de grens met het Golden Gate Highlands Park en het bergkoninkrijk Lesotho. Dat is best indrukwekkend en wordt niet voor niks 'Juweel van de Vrijstaat' genoemd. Clarens is hip and happening. Het kleine dorp trekt steeds meer artistieke kunstenaars die hier hun creativiteit de vrije geest laten. Vooral rondom het dorpsplein en de zanderige achterstraatjes, slentert u van de ene naar de andere nijverheidswinkel en kunt u schilderijen en kunst kopen in kleine ateliers en galeries. Al dat wandelen maakt dorstig. Wat heerlijk dat Clarens ook veel gezellige cafés, terrasjes en restaurants heeft.

 

Overnachting in Clarens.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Vertrek Clarens

Er is een einde gekomen aan deze bouwsteen. Verleng uw reis en reis door naar buurland Lesotho. Ervaar dit bergkoninkrijk en geniet van de adembenemende landschappen.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën