Bouwsteen Township en Tuinroute

Uitersten in cultuur en natuur. Op de fiets door Kaapstads grootste township gevolgd door de enorme rijkdom in flora in schilderachtige landschappen met majestueuze bergen, dichte wouden, heldere meren en vruchtbare valleien. Welkom op de beroemde Tuinrout

Wat maakt deze reis bijzonder
Fietsen door Township
Natuurparken
Rijke natuur op tuinroute
Martin33
Martin
Ik ben Martin en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299-23 30 00
Sharon - Sabi Safari
Sharon Schravemade
Ik ben Sharon en Afrika specialist. Mijn collega's en ik adviseren u graag. 0299 - 23 30 00
Prijsindicatie: vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Township en Tuinroute

Dag 1  Kaapstad

Dag 2  Kaapstad

Dag 3  Swellendam

Dag 4  Knysna

Dag 5   Knysna

Dag 6   Port Elizabeth

Dag 7   Port Elizabeth

100% maat werk

Dag 1 Kaapstad

Kaaps Schiereiland Houtbaai Cape Ministrels (12) shutterstock_320702786(10) Prachtige bloemen in de natuur rond Kaapstad, Zuid-Afrika

U wordt bij de luchthaven van Kaapstad opgehaald en in ongeveer een half uur naar uw hotel in Kaapstad gebracht (transfer).

 

Informatie Kaapstad:

In 1652 stichtte Jan van Riebeeck aan de voet van de Tafelberg een bevoorradingsplaats voor de schepen van de VOC. 350 jaar later is deze verversingspost uitgegroeid tot een bruisende wereldstad van allure. In Kaapstad vinden we het oudste gebouw van Zuid-Afrika: Kasteel de Goede Hoop. Het imposante gebouw werd gesticht ter vervanging van een ouder VOC-fort en het kolonistenverleden hangt nog in de lucht. Een aanrader is de sleutelceremonie, die dagelijks om 10.00u en 12.00u plaatsvindt. Onder de klank van kanonschoten wordt het kasteel symbolisch ontsloten.

  

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief transfer

Dag 2 Kaapstad

Fietsen zit ons Nederlanders in het bloed, nietwaar? U wordt ’s morgens bij uw hotel opgehaald en naar Khayelitsha gebracht, het grootste en bekendste township van Kaapstad. De Velokaya BMX Oval and Life Cycle Academy is een plek waar kinderen zich, na schooltijd, op mountainbikes sportief uitleven en daardoor niet op straat blijven hangen. Dit is het startpunt van uw fietstocht. Na een kennismaking met het project en de instructie van uw gids, klimt u in de pedalen en fietst u kriskras door de township. Kijk daar, langs de kant van de straat wordt op hete kolen gebarbecued. Het ruikt aangebrand. Schapenhoofd een lokale delicatesse? U passeert wat drukke barretjes (shebeens) en krijgt de kans om huis gebrouwen bier te proeven. Een aardige klim naar Lookout Hill wordt beloond met een confronterend uitzicht op een uitgestrekte wirwar van scheve, krakkemikkige huisjes, gefabriceerd van steen, hout en golfplaten. U wordt bij de mensen thuis uitgenodigd en een sliert van kinderen achtervolgt u met gezonde nieuwsgierigheid. Jazeker, hier heerst armoede maar u ervaart tevens dat men het leven hier neemt zoals het komt. Goedlachs en vriendelijk met een hoopvolle blik naar de toekomst. U fietst verder langs het treinstation, een supermarkt, kapper, groentewinkel en andere plekken terug naar het beginpunt. Hiervandaan wordt u weer naar uw hotel gebracht. Deze halve dagexcursie maakt u samen met andere deelnemers.

 

Overnachting in Kaapstad.

Inclusief ontbijt, transfers, ca. 3 uur fietstocht met Engelssprekende gids.

Dag 3 Kaapstad-Swellendam

Geweldige close-up van een walvis in de walvissen hoofdstad Hermanus, Zuid-Afrika George aardbeien boerderij(12)

De komende dagen heeft u de beschikking over uw eigen auto. Zelf rijden is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige Zuid-Afrika. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

U neemt deze ochtend bij uw hotel uw huurauto in ontvangst. Een vertegenwoordiger van Avis neemt met u alle formaliteiten door en overhandigt u de autosleutels. Daarna gaat u op weg.

 

Begin de dag vroeg, met een heerlijk ontbijt in de stralende ochtendzon. Als u tussen juli en december reist, dan is vandaag een uitstekende gelegenheid om de kust te bezoeken. Over de bergpassen Sir Lowry’s en Houhoek bereikt u in ruim anderhalf uur Hermanus. Behalve ruige kliffen, witte zandstranden en adembenemende kustwandelingen paradeert Hermanus met de lievelingsbaai der walvissen. Zij komen hier jaarlijks om te paren en hun jongeren te baren. Ga de lucht in met een vliegtuigje, stap op een boot of houd uw oren open voor de hoornroep van de walvisboodschapper die nauwkeurig bijhoudt waar de gigantische dieren komen bovendrijven. Luister naar de walvisliederen in de baai, dat in het Old Harbour Museum met sonarapparatuur ter plekke naar hoorbare klanken wordt omgezet, of neem plaats in een pittoresk visrestaurant. Vanaf Hermanus is het nog een kleine 2 uur rijden naar Swellendam. Al bij al rijdt u vandaag ongeveer 260 km.

 

Informatie Swellendam:

Na Kaapstad en Stellenbosch werd Swellendam gesticht. In dit plattelandsplaatje vindt u statige Victoriaanse panden en schattige Kaaps-Hollandse huisjes waarvan sommige getransformeerd zijn tot boutique hotel of charmant guesthouse. Een stadswandeling tussen de eikenbomen doet u vergeten dat er in 1865 een flinke brand heeft gewoed. Vooral de Nederduits gereformeerde kerk is de moeite waard. Het Drostdy Museum Complex was vroeger de residentie van de landdrost (gouverneur), maar is nu ingericht met Kaaps meubilair en kunst uit de achttiende eeuw. Als het buitenleven u meer aanspreekt, zit u in Swellendam absoluut goed. Romantische wijnroutes liggen om de hoek, het De Hoop Nature Reserve met bergmeertjes, zebra's en bontebokken is maar een uurtje rijden. In september en oktober verandert het fynbos uit de omgeving in een kleurrijke bloemenzee en bij Wildebraam Berry Estate proeft u de ambachtelijke, typisch Zuid-Afrikaanse, braambessielikeur. Proost!

 

Overnachting in Swellendam.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Swellendam - Knysna

Op weg naar Mosselbaai passeert u het kleine stadje Albertinia, centrum van de aloëproductie. De Kaapse aloë domineert het landschap volledig in de wintermaanden juni en juli. Parkeer uw auto in de hoofdstraat en slenter wat rond. Kunt u de verleiding weerstaan om een tube heilzame aloëzalf of gel te kopen? Als u er toch bent, proef dan eens een van de ambachtelijke kwaliteitswijnen. De Kleine Karoo Wijnroute die in Montagu begint, eindigt namelijk hier bij de wijngaarden van Albertinia.  Een half uurtje verder ligt Mosselbaai, het startpunt (of eindpunt, afhankelijk welke richting u reist) van de Tuinroute: het weelderige stuk land tussen de bergen en de oceaan tot aan Port Elizabeth. Dit rustige havenstadje met de meeste zonuren in het land heeft kilometers aan prachtige stranden, bijzondere wandelroutes en een pittoresk scheepvaartmuseum met een levensgrote replica van ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias’ schip. Elke zaterdagmorgen wordt in Sedgefield op een open stuk bebost terrein aan de N2, de Farmers Market gehouden. Hier verkopen lokale boeren, telers, ondernemers en kunstenaars hun biologische producten en handgemaakte souvenirs. Dat gaat gepaard met volksmuziek, optredens en natuurlijk heel veel eten en drinken. Trek een uurtje uit om lekker rond te struinen langs stalletjes en kraampjes en proef huisgemaakte jam, versgebakken koeksister en melktaart. Al met al rijdt u ongeveer 275 km, zo’n 3 tot 4 uur rijden.

 

Informatie Knysna:

Knysna (spreek uit: naisna) is door zijn spectaculaire ligging een paradijselijke bestemming in uw Zuid-Afrika reis. Twee grote zandsteenrotsen, de Heads, markeren de doorgang van de oceaan naar de prachtige lagune. Meer dan tweehonderd vissoorten zwemmen rond in het helderblauwe water, waaronder een uniek Zuid-Afrikaans zeepaardje! Geniet van deze droomplek op verschillende manieren: vaar naar de Heads en beleef de zonsondergang, beklim een van de Heads en kijk uit over de eilanden of winkel in de gezellige straatjes van Leisure Island.  Als de nacht is gevallen, ga dan eens lekker eten in een van de restaurantjes van het bruisende Waterfront, fraai gelegen aan Knysna’s lagune.

 

In Knysna’s kalme wateren worden tussen mei en september jonge walvissen geboren. Mis het spektakel niet: de walvissen en hun jongen kunnen urenlang in het rond springen. De Indische Oceaan levert Knysna ook talloze oesters, die de Zuid-Afrikanen graag eten. Bij een ontspannen terrasje onder de Zuid-Afrikaanse zon hoort overigens ook zeker een drankje – proef het lokale bier van de beroemde Mitchell’s brouwerij.

 

Overnachting in Knysna.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Knysna

Zuid-Afrika-KnysnaTuinroute-Threelegs-bootcruise(10) Knysna oesters eten en drinken(10) De brug is open, Knysna, Zuid-Afrika

Knysna is ook de stad van de houtindustrie. Dat is niet zo raar, want het Knysna Forest is het grootste bos van Zuid-Afrika! Wandel langs de geel- of stinkhoutbomen, de pijnboom en de eucalyptus, in dit bos staan bomen van wel achthonderd jaar oud. Wie goed zoekt, vangt misschien wel een glimp op van een olifant: deze schuwe dikhuiden zijn de laatste exemplaren van de wilde olifanten die hier eeuwen geleden hebben geleefd. Ze houden zich nu ontzettend goed schuil in de donkere schaduwen van het bos. In het Knysna Elephant Park kunt u een tiental olifanten van dichtbij beleven – deze zijn bijna allemaal overgeplaatst uit het Krugerpark. Meer planten, bloemen en wildleven ontdekt u tijdens een wandeling in het National Lake Area of tijdens de zevendaagse Outeniqua hiking trail. Knysna bruist van de bezienswaardigheden - een klein wonder der natuur.

 

Overnachting in Knysna.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Knysna – Port Elizabeth

U volgt de N2 naar de havenstad Port Elizabeth, ongeveer 275 km, pakweg 3 tot 4 uur rijden. Met name in het begin van uw rit valt er veel te zien en te beleven. Verlaat u net voorbij Plettenberg Baai de N2 en maak een kleine omweg met bezoek aan het pittoreske Nature’s Valley. U bereikt de vallei via een slingerende zigzagweg met overhangende boomtakken. En geniet vooral van het fraaie uitzicht op de baai en Indische Oceaan. Terug op de N2 moeten adrenalinezoekers echt even stoppen bij de Bloukrans Bridge: de op twee na hoogste brug in de wereld biedt een spectaculair uitzicht over de kloof, bergen en de zee! Hier springt men 216 meter de diepte in, het is de langste bungysprong ter wereld. Alleen kijken mag ook hoor. Iets verderop ligt het dorpje Stormsrivier waar u kunt afbuigen naar Storm Point en hiervandaan langs de baai naar de monding van de Stormsrivier kunt wandelen. Daar wacht u een wiebelende hangbrug die u veilig over het woelige water voert. Wist u trouwens dat u zich inmiddels in de  Oostkaap provincie bevindt? Bij Big Tree is een houten looppad in het dichte woud aangelegd naar de grootste en oudste geelhoutboom van Zuid-Afrika. Nog even over de Stormsrivier brug met een spanhoogte van 120 meter en dan is het gedaan met alle bijzondere bezienswaardigheden en activiteiten. Vanaf hier brengt een strakke snelweg u naar Port Elizabeth.

 

Informatie Port Elizabeth:

De bijnaam van Port Elizabeth is Friendly City. De vijfde stad van Zuid-Afrika heeft gouden stranden, moderne winkelcentra en heerlijke restaurants. De temperatuur is hier het hele jaar door aangenaam, waardoor Port Elizabeth bovendien een ideale plek is om van het water te genieten.

 

Overnachting in Port Elizabeth.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Port Elizabeth

PE, zoals de Zuid-Afrikanen Port Elizabeth noemen, heeft vier grote stranden. Er is voor ieder wat wils: Pollock Beach is door zijn hoge golven vooral geliefd bij surfers, Hobie Beach heeft een kenmerkende pier en King’s Beach organiseert een gezellige zomermarkt. Het meest populair is Humewood Beach. Flaneer over de overdekte promenade en beleef de charme van dit uitgestrekte strand, waar zeilers graag even aanleggen. Loop eens binnen bij het aquarium Bayworld of het spannende Snake House, of beklim de zeven meter hoge rotsheuvel in het Tropical House, waar u, zoals vele vogelsoorten hier, een natuurgetrouw uitzicht hebt over de krokodillen en flamingo’s. Bovendien wandelt u via het Humewood Beach gemakkelijk door naar Happy Valley: tussen de lelievijvers en kleurrijke gazons kunt u heerlijk picknicken!

 

U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth waar u uw huurauto bij Avis inlevert.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

 

 

Einde van een prachtige reis!

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën