Bouwsteen Onbekend Limpopo

Het ongerepte Limpopo wordt vaak vergeten tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Het is een prachtige plek waar dus nog weinig toeristen op afkomen. De provincie kent droge vlaktes, maar ook prachtige groene valleien. Ga op pad met een gids of ranger en ontdek de mooiste plekjes. Er is heel veel moois te zien in Limpopo.

Onbekend en ongerept Limpopo
Op pad met een ranger
Bewonder de baobabbomen
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Onbekend Limpopo

Dag 1  Naar Marakele

Dag 2  Marakele

Dag 3  Zoutpansbergen

 

Dag 4  Zoutpansbergen

Dag 5  Vertrek Zoutpansbergen

100% maat werk

Dag 1 Naar Marakele Nationaal Park

Na het ophalen van uw huurauto rijdt u door naar Marakele. Marakele Nationaal Park is een sereen natuurpark met bijzonder groot en klein wild. Het is gelegen in het Waterberg Biosphere Reserve, kortweg Waterberg. Het park is een mooi overgangsgebied tussen een nat en droog deel van Zuid-Afrika. Hier maakt u wandelingen langs ruige bergketens, omringd met graslanden, kristalhelder water en valleien.

 

Overnachting in Marakele Nationaal Park

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 2 Marakele Nationaal Park

Zuid-Afrika-Marakele-Jeepsafari Zuid-Afrika-Limpopo-Impala

Het Marakele Nationaal Park is gezegend met aardig wat regenval waardoor er veel begroeiing is. Opvallend zijn de metershoge broodbomen, geelhoutbomen, ceders en andere naaldbomen.  In de lucht cirkelen Kaapse gieren en in het park vindt u allerlei soorten wild. In het gebied kunt u zelf rijden, maar ook ter plaatse een jeepsafari boeken. Het voordeel als u met een ranger het gebied trotseert dat de kans groter is om de Tuli-olifanten te zien.

 

Overnachting in Marakele Nationaal Park

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Marakele Nationaal Park – Zoutpansbergen

ca. 365 km / 5 uur

Er staat een lange reisdag van ongeveer vijf uur op het programma naar Zoutpansbergen. De Zoutpansbergen is een langgerekte bergketen van ruim 130 km ten noorden van de stad Makhado, vlakbij de grens met Zimbabwe en Botswana. Een plek wat nog weinig bezocht wordt door toeristen, terwijl u hier het echte Afrikaanse dorpsleven vindt. Wandel in de bergen waar u diverse oude rotstekeningen kunt bewonderen. De wandelpaden en routes zijn echter niet zo goed aangegeven dus we raden u aan om een wandeltocht met een lokale gids te maken.

 

Overnachting in Zoutpansbergen

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Zoutpansbergen

Zuid-Afrika-Limpopo-Baobab Zuid-Afrika-Zoutpansbergen-Baobabvrucht Zuid-Afrika-Zoutpansbergen-School

Ga onder begeleiding van een gids mee met een (dag)tocht in de omgeving. Leer het vruchtbare zuiden met zijn fruitplantages en groene theevelden kennen en bewonder de inheemse baobabbomen. Ook leuk om eens binnen te wandelen bij een lokaal schooltje en leer de kinderen uw naam schrijven.

 

Of bezoek een van de handwerken van diverse Zuid-Afrikaanse kunstenaars. De lodge eigenaren van Madi A Thavha hebben een prachtig project opgebouwd met lokale kunstenaars en zij zorgen goed voor het welzijn van deze creatieve mensen. Elise, Lucky of het batik-atelier van Kenny zijn alle even interessant.

 

Overnachting in Zoutpansbergen

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 5 Vertrek Zoutpansbergen

Er is een einde gekomen aan uw korte bezoek aan de provincie Limpopo. Verleng uw reis en ga op safari in het Krugerpark. Het is het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën