terug naar het overzicht

Autorondreis Safari en strand in Zuid-Afrika en Mauritius

Een prachtige combinatiereis waar zowel safari’s in Zuid-Afrika als een strandverblijf op Mauritius de boventoon voeren. Per huurauto reist u naar de natuur- en wildgebieden in Zuid-Afrika. U stapt op de fiets in Mlilwane in eSwatini (voormalig Swaziland) en gaat op zoek naar de witte- en zwarte neushoorn in Hhluhluwe. Na intensieve dagen bieden de witte zandstranden op Mauritius voor een ontspannen afsluiting.

Wat maakt deze reis bijzonder
Combinatie van bush en beach
Spot wild in het Krugerpark
Snorkelen in de oceaan
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Prijsindicatie vanaf € 1700,- per persoon
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Safari en strand

Zuid-Afrika

Dag 1    Hazyview

Dag 2    Hazyview

Dag 3    Kruger National Park

Dag 4    Kruger National Park

Dag 5    Mlilwane Wildlife Sancturary

Dag 6    Mlilwane Wildlife Sancturary

Dag 7    Hluhluwe-Imfolozi

Dag 8    Hluhluwe-Imfolozi

Dag 9    Umdloti

Mauritius

Dag 10  Mauritius

Dag 11  Mauritius

Dag 12  Mauritius

Dag 13  Mauritius

Dag 14  Mauritius

Dag 15  Mauritius

Dag 16  Mauritius

Dag 17  Vertrek Mauritius

100% maat werk

Dag 1 Hazyview

Per huurauto gaat u de komende dagen op pad in Zuid-Afrika. Wij hebben er voor gekozen om een SUV huurauto op te nemen voor deze reis, zodat u comfortabel kunt reizen.

 

Het eerste deel van de reis vanuit Johannesburg is eerlijk gezegd niet zo spannend. Maar als u bij Belfast de snelweg verlaat, rijdt u door het heuvelachtige landschap, zo Dullstroom binnen. In dit levendige plaatsje draait alles om forel. Trakteer uzelf vandaag dus gelijk met een lekker visje tijdens de lunch.

 

Na de benen te hebben gestrekt is het nog ongeveer twee uur rijden naar het eindstation voor vandaag: Hazyview. De stad staat bekend als uitvalsbasis om de Panoramaroute te rijden, dat is een mooie tocht voor morgen. Eerst maar even bijkomen van de rit in uw gezellige gastenhuis.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief autohuur

Dag 2 Hazyview

Hazyview-The-Lift_1_386757 Hazyview-Drie-Rondavels_1_386721

Begin de dag met een uitgebreid ontbijt, die zijn echt heerlijk in Zuid-Afrika. Dat garanderen wij u. Vers fruit, gebakken brood en andere lekkernijen staan voor u op het buffet klaar. Vertrek wel op tijd, want er staat veel op het programma vandaag.

 

De eerste stop is net voor het dorp: Graskop. U stopt bij The Lift en daalt ruim 60 meter af naar de bodem van de kloof. De houten looppaden leiden u door het inheemse bos. U kunt hier prachtige foto’s maken van de natuur. Wilt u nog een spannende activiteit doen? Ga dan zippen aan de langste luchtkabelbaan van Zuid-Afrika. Een geweldige ervaring!

 

De Panoramaroute is zo’n 250 kilometer lang. Neem er dus echt de tijd voor. Rijd naar uitzichtpunten, zoals De Drie Rondavels, God’s Window en diverse watervallen. Onderweg heeft u vast trek gekregen. Eén van onze favorieten is de Boskombuis. Hier serveren ze traditionele Afrikaanse gerechten, zoals bobotie.

 

Overnachting in Hazyview.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 3 Hazyview - Kruger National Park

Het eerste wat te binnenschiet als wij spreken over het wildleven in Zuid-Afrika is natuurlijk het wereldberoemde Krugerpark. Zelf rondrijden in het park is spannend en erg leuk. Verrekijker en fototoestel bij de hand wanneer u op pad gaat. Het zou niet de eerste keer zijn dat een groep giraffes zich langs de kant van de weg ophoudt of een leeuwenfamilie de warmte opzoekt van het wegdek. Ideaal voor het perfecte plaatje! Leest u goed de regels door voor u gaat rijden, eentje geven wij vast door: u bent op bezoek, dus respecteer het wild!

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 4 Kruger National Park

Zuid-Afrika-Krugerpark-Wildleven1_1_386780

Zet uw wekker vroeg en rijd naar één van de waterdrinkplaatsen. Hopelijk wordt het wachten beloond als een kudde zebra’s een slokje water komen halen. Het beste om vandaag rond 06:30 uur weg te rijden, zodat u de meeste kans heeft om het actieve wild te zien.

 

De weg vanuit Satara, het centrale deel naar Skukuza, is een mooie. Er zijn wat hoofdwegen, maar het allerspannendste zijn natuurlijk de kleine loopjes. Met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur kunt u optimaal genieten van dit gebied.  

 

Als u meer zuidwaarts rijdt, wordt de kans om katachtigen te zien steeds groter. Ontzettend spannend, want wie wilt nu niet als eerste een luipaard spotten in een boom?

 

Overnachting in het Kruger National Park.

Inclusief autohuur

Dag 5 Kruger National Park - eSwatini, Mlilwane Wildlife Sancturary

Tijd om een nieuwe plek te bezoeken. U rijdt naar de grenspost met het koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Direct merkt u dat de wegen smaller worden en de kleurrijke Swazi’s zich langs de kant van de weg ophouden. Bent u er toevallig op betaaldag dan is het erg druk op de straat. De lokale mensen stallen hun waren uit in de hoop dat zij iets verkopen aan hun landgenoten. Interessant om dit van dichtbij te aanschouwen.

 

Stop onderweg bij de lokale markt in de hoofdstad Mbabane. Groente-, fruit- en souvenirstalletjes zijn hier in overvloed. Ook vindt u hier houtsnijwerk dat met eigen hand is gemaakt.

 

Overnachting in Mlilwane Wildlife Sancturary.

Inclusief autohuur

Dag 6 Mlilwane Wildlife Sancturary

Swaziland-Fietsen-Martin Swaziland-mensen (8)_2 Swaziland-Lokale-Bevolking

De dag kan niet beter beginnen: spring op de fiets en geniet van de schoonheid van Mlilwane. Gevaarlijk? Nee hoor, hier leeft geen groot wild, dus het is veilig om rond te fietsen. De gids leidt u over de onverharde paden naar een dazzle of zebra’s en langs een groep schuwe impala’s. Er heerst een serene rust en dat maakt deze tocht bijzonder. Al fietsend wildleven spotten is natuurlijk heel anders dan vanuit een voertuig. Fijne tocht gewenst!

 

Overnachting in Mlilwane Wildlife Sanctuary.

Inclusief ontbijt, fietstour en autohuur

Fietstour Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane, eSwatini

Fietstour Mlilwane Wildlife Sanctuary

De dag kan niet beter beginnen: spring op de fiets en geniet van de schoonheid van Mlilwane. Gevaarlijk? Nee...

Dag 7 Mlilwane Wildlife Sancturary - Zuid-Afrika, Hluhluwe-Imfolozi

Via Big Bend rijdt u via de grensovergang Lavumisa Zuid-Afrika weer binnen. Dan staat alweer het volgende hoogtepunt op het programma: het Hluhluwe-Imfolozi Park. Hier leven witte- en zwarte neushoorns.

 

In de namiddag kunt u zelf op zoek gaan naar wild of ter plaatse een safaritocht in een open voertuig reserveren. Samen met medepassagiers en een gekwalificeerde gids gaat u de bush verkennen. De ranger neemt met zijn blote oog waar dat de blaadjes aan de boom meters verderop bewegen. Wat voor dieren zouden dat kunnen zijn? Misschien wel een kudde olifanten of een groepje giraffes? Stapvoets rijdt de jeep verder en voordat u het weet, staat u oog in oog met nog meer wild.

 

Overnachting in Hluhluwe-Imfolozi.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 8 Hluhluwe-Imfolozi

Hluhluwe-Imfolozi-Neushoorns_1_386849

Bijzondere safaritochten zijn die te voet! Spannend en ze geven een heel andere dimensie. Uw ranger kent het gebied op zijn duimpje en volgt de sporen in het zand. Met zijn verrekijker tuurt hij het gebied af en binnen enkele minuten spot hij de eerste neushoorns. Volg zijn instructies goed op en geniet van deze bijzondere dieren.

 

’s Middags kunt u zelf uw tijd indelen. Een siësta of een boek lezen op de veranda? Nog even relaxen voordat u weer uw huurauto in stapt om nog meer wild te spotten. De bewegwijzering is goed en nu is het aan u om ogen en oren open te houden.

 

Overnachting in Hluhluwe-Imfolozi.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 9 Hluhluwe-iMfolozi - Umdloti

Probeer vroeg te vertrekken, zodat u nog tijd heeft om een boottocht te maken op het St. Luciameer. Dit is de thuishaven van nijlpaarden en krokodillen. Leuk om hiermee af te sluiten, voordat u de overstap maakt naar Mauritius.

 

De snelweg voert u langs de kust naar Umdloti, waar u na ongeveer drie uur arriveert. Hier brengt u de nacht door, zodat u morgen het vliegtuig in kunt stappen.

 

Overnachting in Umdloti.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 10 Umdloti - Mauritius, Belle Mare

Op de luchthaven van Durban levert u de huurauto weer in. U vliegt naar Johannesburg, waarna u overstapt op de vlucht naar zonnige Mauritius. Onze vriendelijke Mauritiaanse vertegenwoordiger heet u hartelijk welkom voor de transfer naar uw hotel aan de oostkust. U kunt er ook voor kiezen om in een luxer hotel aan de westkust te verblijven. 

 

Overnachting in Belle Mare.

Inclusief ontbijt, autohuur Zuid-Afrika, all-inclusive en transfer op Mauritius

Dag 11 t/m 16 Belle Mare

df284359-ff61-46f0-aaa0-9f12fa7113de Mauritius-Zandstrand2_1_386868

De komende dagen kunt u ontspannen aan het zwembad, een wandeling maken langs de witte zandstranden en/of snorkelen in de Indische Oceaan. Wat ook een idee is, is om een excursie te boeken naar het zuidelijke deel van het eiland om hier de Seven Coloured Earth te bezoeken. Of u reserveert een catamarantocht en geniet van de onderwaterwereld.

 

Niets hoeft en alles mag de komende dagen. Dat maakt deze combinatiereis zo speciaal. U heeft het beste van twee werelden beleefd in één reis!

 

Overnachting in Belle Mare.

Inclusief all-inclusive

Dag 17 Vertrek Belle Mare

Uw reis zit er op. U wordt naar de luchthaven gebracht en kunt terugkijken op een rondreis vol hoogtepunten.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen