Ontdek de hoogtepunten van het Noordereiland in 2 weken
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany_1_573778

Ontdek de hoogtepunten van het Noordereiland in 2 weken

Melany, Van Verre Algemeen 14-12-2021

Spuitende geisers, besneeuwde bergtoppen, paradijselijke stranden en gekleurde meren: dit zijn nog maar een paar beelden die je tegen kunt komen op het Noordereiland tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland. Het Noordereiland is zó divers, je kunt er wel weken lang rondreizen. Die tijd moet je natuurlijk maar net hebben. Tijdens een wereldreis die ik gemaakt hebt, had ik geen weken de tijd in Nieuw-Zeeland en heb ik keuzes moeten maken. Ik neem je mee langs de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland die niet mogen ontbreken tijdens een 2-weekse rondreis over het Noordereiland en ik vertel je over de must see’s onderweg.

 

Auckland

De kans is groot dat je een net een lange vlucht achter de rug hebt als je aankomt in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Ik raad aan om minimaal 1 nacht in Auckland te verblijven. Bewonder het uitzicht vanaf de Skytower, struin over Queen Street en bezoek prestigieuze musea. Ik vond het heerlijk om na zo’n lange vlucht lopend de stad en de haven te verkennen.

 

 

Coromandel Peninsula

Haal in Auckland je huurauto op en laat de roadtrip maar beginnen! De eerste stop van onze roadtrip was het schiereiland Coromandel. Vanaf het moment dat je voorbij Thames bent, de ‘’toegangspoort’’ van het schiereiland, word je beloond met spectaculaire kustlijnen en een prachtig, heuvelachtig landschap. Toevallig stopten wij bij het kleinschalige Waiomu Beach Café, waar wij misschien wel de lekkerste lunch hebben gegeten tijdens ons verblijf in Nieuw-Zeeland! De ingrediënten zijn allemaal vers en lokaal en dat proef je.

Zorg dat je minimaal één volle dag hebt om het gebied te verkennen. Een bezoek aan Cathedral Cove mag zeker niet ontbreken. Vanaf de parkeerplaats in Hahei is het ruim een half uur lopen naar het strand. De wandeling loopt dwars door tropisch regenwoud en je wordt beloond met prachtige uitzichten op de kust. Zelfs met slecht weer, wat bij ons helaas het geval was, was de wandeling een feestje! Zorg dat je op tijd vertrekt als je het strand redelijk voor jezelf wilt hebben. Breng vervolgens ook zeker een bezoek aan Hot Water Beach, waar je je eigen hottub kunt graven. Controleer voor je bezoek wanneer het eb is; bij vloed is het niet mogelijk om te graven.

 

        

 

Rotorua

De volgende stop is mijn persoonlijke favoriet: Rotorua! De omgeving hier is zo verrassend, je kijkt je ogen uit. De rotte eieren geur die je welkom heet, neem je al snel voor lief als je op avontuur gaat. Wij begonnen met een wandeling door de stad. Al snel zie je veel Maori-cultuur terug in de bouwwerken, met als hoogtepunt het Rotorua Museum. Als je meer te weten wilt komen over de Maori-cultuur, dan ben je in Rotorua op de juiste plek. Ga dineren bij de Maori, bezoek een Maori-dorp of woon een voorstelling bij. Het laatste heb ik gedaan en natuurlijk is het de bedoeling dat je zelf even meedanst met de Maori! De geothermische activiteiten in de omgeving van Rotorua waren mijn persoonlijke favoriet. Wat is het toch bijzonder hoe veel verschillende natuurverschijnselen er naast elkaar plaats kunnen vinden. In Te Puia komt de Pohutu Geyser 10 tot 25 keer per dag tot uitbarsting. Met veel kracht wordt het water meters hoog de lucht in gespoten!

 

      

 

Tongariro National Park

De route van Rotorua naar het Tongariro National Park is een belevenis op zich. Na een korte rit door de bossen kom je uit bij het Wai-O-Tapu, nog een ‘’thermal valley’’. Over plankieren wandel je langs felgekleurde meren, borrelende modderpoelen, warme en koude sinkholes en de bekende ‘’champagne pool’’. Als je de route vervolgt, is een stop bij de immense Huka Falls een must. Per seconde stort er 220.000 liter water meer dan 11 meter omlaag in een bassin. Wat een hoeveelheid! Stop ook zeker even in Taupo voor een wandeling langs het grootste meer van Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. De besneeuwde toppen van Mount Ruapehu en de vulkanische toppen van Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe domineren steeds meer het landschap.

 

        

 

Het Tongariro National Park staat bekend om één van de mooiste dagtochten ter wereld: de Tongariro Alpine Crossing. Deze wereldbekende wandeling van ruim 19 kilometer brengt je langs vulkanische landschappen, hoge bergtoppen en kleurrijke meren. Controleer altijd goed of de weersomstandigheden goed genoeg zijn. Bij ons was het helaas te bewolkt voor de trekking, maar alsnog hebben wij ons prima vermaakt. Het park is namelijk een paradijs voor natuurliefhebbers. Wij bezochten onder andere de Tawhai Falls en gingen op zoek naar bekende beelden uit de The Lord of The Rings-films.

 

 

Matamata

Weer in noordelijke richting rijd je richting Matamata. Een onbekende naam, maar de reden waarom deze plaats wel een bezoek waard is: de Hobbiton Movie Set ligt in het glooiende heuvellandschap nabij Matamata!

 

Voor fans van The Lord of the Rings mag een bezoek aan de Hobbiton Movie Set niet ontbreken. Zelf had ik de films voor mijn reis door Nieuw-Zeeland nog nooit gezien (ik was de enige van onze groep..) en ik vond het ook een echte aanrader! Je wandelt langs de 44 Hobbit Holes en je leert alle ins en outs over de films. De rondleiding wordt afgesloten met een zelfgemaakt drankje in de welbekende Green Dragon Inn.

 

      

 

Bay of Islands

Een fijne bestemming om je rondreis af te sluiten: de Bay of Islands! Via het mooie Northland reis je in noordelijke richting naar wat mij betreft één van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. Wij gingen voor een picknick lunch nabij de 26 meter hoge Wangarei Falls, die ook wel worden gezien als de meest fotogenieke watervallen van Nieuw-Zeeland. Na een verfrissende duik waren we helemaal klaar voor het laatste stukje in de auto.

Bij de Bay of Islands konden wij heerlijk ontspannen en alle indrukken van de afgelopen dagen laten indalen. Een boottocht voor de kust was het hoogtepunt van ons verblijf. Je vaart langs enkele van de 140 paradijselijke eilandjes en ziet verborgen baaitjes met witte zandstranden. Onderweg werden wij ook nog vergezeld door een grote groep dolfijnen, wauw!

 

 

Na twee volle dagen genieten in dit paradijs, was het voor ons tijd om terug te gaan naar Auckland, de auto in te leveren en door te vliegen naar onze volgende bestemming. Heb jij langer de tijd tijdens jouw Nieuw-Zeeland vakantie of wil je meer te weten komen over het Noordereiland? Neem contact met mij op, ik vertel je graag meer over dit bijzondere land!

 

Melany,

Van Verre