Een tussenstop toevoegen aan je rondreis Nieuw-Zeeland, een aanrader!
Logo-VanVerre-Reizen(9)

Een tussenstop toevoegen aan je rondreis Nieuw-Zeeland, een aanrader!

Redactie, Van Verre Algemeen 11-10-2021

Heb je plannen om een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken, maar zie je op tegen de lange vlucht? Daar kunnen we heel goed inkomen. Onderbreek daarom de vlucht met een korte stedentrip, een stopover. Voor ons zitten er alleen maar voordelen aan. Je deelt namelijk niet alleen de lange vlucht in tweeën, maar je kunt zo ook kennis maken met een andere cultuur én de vliegtickets zijn vaak goedkoper als je kiest voor een tussenlanding. Alleen maar voordelen dus! Benieuwd welke stedentrips wij zouden toevoegen? Je leest het hieronder.

 

Onderdompelen in de Aziatische cultuur

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 11 uur naar Singapore of Seoul. Beide steden kun je eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Het iconische beeld dat iedereen wel kent, is Marina Bay. Het 5* hotel Marina Bay Sands is vanaf ver al te herkennen. Vanaf het skydek heb je een prachtig uitzicht over Singapore. Ook als je hier niet overnacht, kun je een entreekaartje kopen om van het uitzicht te genieten. Maar wandel ook zeker door de botanische tuinen, stap in de Hop-on Hop-off bus en dwaal door Chinatown en Little Arabia.

    

 

Liever een stopover Seoul toevoegen? De Zuid-Koreaanse hoofdstad is bruisend! Het is een openluchtrestaurant waar je in vele restaurants de Koreaanse keuken kunt proeven. Maar bezoek ook tempels en het paleizencomplex van Seoul: Changdeokgung.

 

Wat zeker niet mag ontbreken als je in Seoul verblijft, is een bezoek brengen aan de DMZ-zone. Dit is de gedemilitariseerde zone bij de grens van Noord-Korea. Spannend om te bezoeken en bijzonder om door de verrekijkers het leven in Noord-Korea te aanschouwen.

 

Duizend-en-een-nacht in het Midden-Oosten

Dwalen door de kleurrijke souk in Doha, een kamelensafari door de woestijn van Dubai of een bezoek brengen aan de Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi? Een aanrader om een paar dagen door het Midden-Oosten te struinen en kennis te maken met een totaal andere wereld dan dat je in Nieuw-Zeeland gaat zien.

 

Het Midden-Oosten is sfeervol, kent een gastvrije bevolking en je kunt er heerlijk eten. Dubai is misschien wel de bekendste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Een moderne stad met grote shopping malls en de hoogste wolkenkrabber ter wereld: Burj Khalifa. Deze bestemming is ingericht op toerisme en je kunt dus vele excursies plannen. Wat dacht je van een boottocht op de Arabische Golf, een woestijnsafari of een uitstapje naar Abu Dhabi? Abu Dhabi ligt op slechts 2 uur rijden van Dubai. De stad staat bekend om één van de mooiste moskeeën van het Midden-Oosten: Sheikh Zayed Grand Mosque. De moskee is met wit marmer gebouwd en telt ontzettend veel gouden ornamenten. Maar ook het witte paleis en het Louvre zijn aan te raden voor een bezoek. Je blijft foto’s maken tijdens je verblijf in Abu Dhabi. En ben je een Formule 1-liefhebber? Neem een kijkje op het circuit of combineer een bezoek aan Abu Dhabi met een Formule 1-wedstrijd. Een onvergetelijke ervaring!

        

 

Qatar is qua grootte slechts een kwart van Nederland en voor een bliksembezoek een ideale bestemming. De hoofdstad Doha kent een prachtige skyline die ’s avonds nog mooier is dan overdag. Ook vanuit Doha kun je een leuke woestijnsafari maken, cultuur opsnuiven of struinen over de kleurrijke souk.

 

Om bovenstaande steden te bezoeken heb je geen visum nodig. Een groot voordeel om de stad te ontdekken tijdens een stopover. Wil je ook een vakantie Nieuw-Zeeland combineren met een stedentrip? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het samenstellen van die onvergetelijke reis.

 

Redactie Van Verre