Op bezoek bij de Hobbits
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Melany(2)

Op bezoek bij de Hobbits

Melany, Van Verre Algemeen 25-2-2022

Tijdens mijn rondreis door Nieuw-Zeeland bezocht ik het Noordereiland. De natuur op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is zo indrukwekkend, dat je soms niet weet waar je moet kijken en het gevoel krijgt dat je terecht bent gekomen op een filmlocatie. Soms is dat ook echt zo! Nieuw-Zeeland is voor vele films, zoals The Lord of the Rings en The Hobbit, het prachtige decor. 'The Shire' met alle Hobbit Holes is misschien wel een van de bekendste filmlocaties waar The Lord of the Rings en The Hobbit zijn opgenomen.

 

Hoe leuk is het dat je zelf door het glooiende heuvellandschap met de gekleurde Holes kunt lopen. Een must do voor The Lord of the Rings en The Hobbit fans, maar ook als je de films nog niet gezien hebt, zoals ik, is het zeker de moeite waard. Verwacht niet dat je de enige bent in ‘The Shire’; vanuit de hele wereld komen reizigers de filmset bewonderen. Ik vertel je graag wat je kunt verwachten.

 

      

 

Je vindt de Hobbiton Movie Set tussen de heuvels van Matamata. Met een gunstige locatie op het Noordereiland is de Hobbiton Movie Set goed te bezoeken op diverse routes. Bijvoorbeeld als je van Auckland naar Rotorua gaat, of onderweg van Taupo naar Coromandel. Je kunt de filmset ook goed combineren met een bezoek aan de grotten van Waitomo, waar je wordt omgeven door lichtgevende glimwormen.

 

 

De locatie van de filmset is gelegen op een boerderij, wat nu nog steeds een boerderij is. Na de eerste opnames voor The Lord of the Rings is de set volledig afgebroken. Toen kwamen de nieuwe The Hobbit-films en is de set opnieuw opgebouwd en nu gelukkig permanent. Iedereen kan nu letterlijk in de voetsporen van Bilbo en Frodo treden.

 

        

 

Je Hobbit-avontuur begint bij het restaurant Shires Rest. Hier ontmoet je de gids en stap je aan boord van een bus, die je naar de filmset brengt. Terwijl je door het heuvelachtige landschap rijdt, wordt in de bus al een introductiefilm getoond. Eenmaal aangekomen bij ‘The Shire’ wandel je samen met de gids in één tot 1,5 uur door het dorpje. Je wordt omgeven door de Hobbit Holes, waslijnen met was en grote pompoenen. Veel van de planten en groenten zijn echt vers! De gids kent alle ins en outs en vertelt je graag alle leuke weetjes over de films. Een bezoek aan het bekende ‘The Green Dragon’ café mag natuurlijk niet ontbreken. Aan het einde van de tour mag je hier genieten van een zelf gebrouwen biertje of frisje.

 

        

 

Meerdere plaatsen in Nieuw-Zeeland zijn het decor voor de bekende films. Liefhebbers van The Lord of The Rings zullen het landschap in het Tongariro National Park herkennen. Mt. Ngauruhoe fungeerde namelijk als Mt. Doom in de The Lord of The Rings-films! Ook op het Zuidereiland zijn veel scènes opgenomen in de omgeving van Wanaka, Queenstown en Mount Cook. De excursie Lord of the Rings-tour vanuit Queenstown is een aanrader als je meer van de filmlocaties wilt zien. Je volgt de voetsporen van de The Lord of the Rings-karakters tijdens een avontuurlijke 4WD safari! Wil je nog meer filmlocaties bezoeken? In veel boekwinkels vind je boeken met alle filmlocaties erin van The Hobbit en The Lord of the Rings.

 

Wil je meer weten over de Hobbiton Movie Set en ben je benieuwd hoe een bezoek in jouw Nieuw-Zeeland vakantie gaat passen? Neem contact met ons op!

 

Melany,

Van Verre