Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland
Nieuw-Zeeland-Rotorua-Astrid

Rondreis langs de hoogtepunten van het Zuidereiland

Astrid, Van Verre Algemeen 7-7-2021

Net als velen vind ik Nieuw-Zeeland het mooiste land wat ik gezien heb. De natuur is zo verschillend en zo spectaculair, je valt van de ene verbazing in de andere. Mijn rondreis Nieuw-Zeeland nam in totaal zes weken in beslag. Ik heb rondgereisd op het Noorder- en Zuidereiland en ik vond beide echt fantastisch! Als ik moet kiezen, vind ik het Zuidereiland toch het meest divers. Van tropische baaien met palmbomen en kristalhelder water naar enorme steile, grillige rotsformaties, naar turquoise meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden die je (soms onverwacht) tegenkomt; ik neem je hieronder mee langs mijn top 10 hoogtepunten op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

 

1. Abel Tasman National Park

Met stip op nummer één hoort het Abel Tasman National Park! Dit park heeft de meeste zonuren van Nieuw-Zeeland en je hebt hier het gevoel op een tropisch eiland te zijn beland. Het park ligt aan de kust in het noordoosten van het Zuidereiland en met name de tropische baaien met goudgele stranden, palmbomen en kristalhelder water zijn hier een lust voor het oog. Eén van de mooiste wandelroutes van Nieuw-Zeeland loopt lang de kust, de Abel Tasman Coast Track. Je kunt een deel van de wandelroute lopen en een deel per watertaxi of kajak afleggen. Onderweg heb je kans op het zien van zeehonden, pinguïns, dolfijnen en zelfs orka’s!

2. Lake Tekapo

Dit prachtige meer is gelegen in het midden van het zuidereiland. De azuurblauwe kleur van het meer is buitenaards mooi. Het meer is omgeven door hoge, soms met sneeuw bedekte, bergtoppen en prachtige goudgele valleien. In het voorjaar en in de zomer bloeien de gekleurde lupines rondom het meer, werkelijk een sprookje!

 

3. Queenstown

In de winter is Queenstown een gezellige wintersportplaats. De gezelligheid vind je hier het hele jaar door, een leuke afwisseling tijdens je rondreis. In de lente verandert de wintersportplaats in een plek waar je talloze outdoor activiteiten kunt doen. Enkele voorbeelden zijn mountainbiken, raften, bungeejumpen, skydiven en bergbeklimmen. De perfecte bestemming voor thrillseekers dus! Ben je iets minder avontuurlijk ingesteld? Geen probleem, neem de gondola naar Bob’s Peak voor een spectaculair uitzicht over de stad of maak een boottocht over Lake Wakatipu. In Queenstown kun je je eigenlijk niet vervelen!

    

4. Hokitika Gorge

Als je rondreist door Nieuw-Zeeland dan word je regelmatig verrast door fantastische natuurverschijnselen onderweg. De Hokitika Gorge is zo’n verrassing! De turquoise Hokitika-rivier is zo bijzonder mooi van kleur dat het een echte must-see is. De rivier is vanaf meerdere uitkijkpunten te bewonderen en vaak zijn de uitkijkpunten al via een korte wandeling te bereiken.

 

5. Milford Sound

Deze adembenemende fjord is gelegen in het Fiordland National Park en is misschien wel de meest populaire bezienswaardigheid van Nieuw-Zeeland. Het landschap is werkelijk betoverend! Om de ruige en grillige kustlijn goed te kunnen zien, moet je een boottocht maken. Ik vond de immens grote en steile kust super indrukwekkend, zeker de moeite waard dus! Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer, het is hier namelijk vaak mistig of regenachtig.

        

6. Franz Josef Gletsjer

Van alle gletsjers in Nieuw-Zeeland vind ik de Franz Josef Gletsjer het meest indrukwekkend. Het grote verschil met gletsjers elders op de wereld is dat deze gletsjer laag gelegen is. Hierdoor is de gletsjer niet alleen makkelijk bereikbaar, maar verplaatst het ijs zich ook nog eens veel sneller. Gezegd wordt dat het ijs van de gletsjer elke dag met 1,5 meter verschuift! Je kunt wandelen naar de gletsjer, maar het gaafste is toch echt om je per helikopter midden op de gletsjer af te laten zetten! Je klimt en klautert vervolgens met een gids op én door de kieren van de gletsjer heen. Dit was absoluut één van de hoogtepunten tijdens mijn bezoek aan Nieuw-Zeeland. Een echte aanrader dus! Lees ook mijn blog over mijn helikoptervlucht naar de Franz Josef Gletsjer

 

7. Mount Cook National Park

Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en de top van de berg is dan ook het hele jaar bedekt met sneeuw. In het nationale park rondom de berg liggen veel mooie wandelroutes. De prachtige meren, met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen, maakt het gebied bijzonder fotogeniek. Ik maakte hier een tweedaagse wandeling waarbij ik sliep in een hut boven op één van de bergen. Wij werden ’s avonds verrast met een fantastische zonsondergang. Misschien een beetje cliché, maar ook dit is een echte aanrader!

    

8. Marlborough Sounds

Dit gebied ligt in het noorden van het zuidereiland en bestaat uit een wirwar van eilanden, bergkammen en mooie baaien. Je hebt spectaculaire uitzichten op de fjorden waar het helderblauwe water doorheen stroomt. Marlborough is daarnaast wereldbekend als wijnstreek. Je hebt vast wel eens een wijn uit deze streek gedronken. De specialiteit van de streek is de Sauvignon Blanc, proef deze eens bij één van de wijnboerderijen.

 

9. Kaikoura

Het aan de oostkust gelegen plaatsje Kaikoura is bekend vanwege het spotten van zeedieren zoals walvissen, orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. De kans dat je de dieren hier spot, is ontzettend groot! Ook collega Chantal is hier tijdens haar reis walvissen gaan spotten

 

Eén van de meest bijzondere dingen die ik heb gedaan in Nieuw-Zeeland was het zwemmen met wilde dolfijnen in Kaikoura! Hoe meer je beweegt en hoe meer geluid je maakt in het water, hoe nieuwsgieriger de dolfijnen worden! Let wel op, het is alleen toegestaan het water in te gaan als de doflijnen geen jongen bij zich hebben en als ze niet aan het jagen zijn.

 

10. Het zuiden met Nugget Point

De ruige zuidkust van Nieuw-Zeeland mag natuurlijk niet overgeslagen worden tijdens je Nieuw-Zeeland vakantie. Ik maakte vanaf Queenstown een dagtour naar Slope Point en Nugget Point, maar je kunt hier natuurlijk ook langer blijven. Wist je dat het vanaf Slope Point maar 4.803 kilometer is naar de zuidpool? Bij Nugget Point zie je verschillende grote rotsen te midden van een azuurblauwe oceaan. De luierende zeeleeuwen en pinguïns maken het plaatje helemaal compleet.

        

Benieuwd naar meer tips? Neem contact met ons op. We helpen u graag met het samenstellen van een rondreis door Nieuw-Zeeland.

 

Astrid,
Van Verre