Penang, Seven Terraces

West-Maleisië

Een luxe boutique hotel, gevestigd in zeven voormalige Chinese shophouses. Qua inrichting is de Chinese sfeer goed behouden, maar dan wel vermengd met modern comfort. De details, zoals het complexe houtsnijwerk, de kleurrijke schilderingen, het antieke meubilair en de porselein ornamenten, zijn het bestuderen waard. U verblijft in een soort museum (er worden ook rondleidingen georganiseerd). Werkelijk een uniek overnachtingsadres!  

 

 

 

 

 

 

 

Locatie

Het Seven Terraces is middenin het hart van Georgetown gelegen; in het bedrijvige Chinatown. Aan de voorzijde grenzend aan Argus Lane, en aan de achterzijde aan Steward Lane. Op loopafstand vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Georgetown.

Accommodatie

Dit kleinschalige hotel heeft slechts 18 prachtig gedecoreerde suites die voornamelijk bestaan uit twee verdiepingen (duplex suites). In de kamers die grenzen aan Argus Lane bevindt de slaapkamer zich op de vide, terwijl u beneden heerlijk kunt ontspannen in het zitgedeelte. Deze kamers hebben ook een balkon met zitje. In de kamers die grenzen aan Steward Lane is dit andersom, en deze kamers hebben geen balkon. Alle kamers hebben airconditioning, ventilator, kluisje, TV, gevulde minibar en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een enorme regendouche en toilet.

 

Kamertypen:

  • Standard: 2 kamers. Gelijkvloers met tweepersoonsbed en zitje. Dit is het kleinste kamertype.
  • Terraced Suite: 12 kamers. Duplex suite met tweepersoonsbed.
  • Family Suite: 2 kamers. Als de Terraced Suite, maar met twee aparte bedden in het zitgedeelte. Er is evengoed wel een zitje, maar deze is logischerwijze kleiner. Geschikt voor maximaal 4 personen.
  • Stewart Lane Apartment: 1 kamer. Gelijkvloers met tweepersoonsbed, twee éénpersoonsbedden (in verzonken gedeelte) en zitje. Met twee badkamers. Geschikt voor maximaal 4 personen.
  • Argus Lane Apartment: 1 kamer. Twee aparte slaapkamers, waarvan één met tweepersoonsbed en één met twee éénpersoonsbedden. Twee badkamers en nog een extra derde toilet. Met enorm groot balkon met zitje. Geschikt voor maximaal 4 personen.

 

 

Voorzieningen

Het hotel beschikt over een klein zwembad met een fijn terras ernaast, een goed aangeschreven restaurant waar gerechten uit de Baba Nyonya keuken worden geserveerd (ook gasten van buitenaf komen hier eten) en een bar waar iedere middag gratis 'afternoon tea' wordt geserveerd.

Bijzonder is de verkoop van antiek in een boetiekje in het hotel. Ook is er een bibliotheek. De service in het Seven Terraces is van hoog niveau. U wordt hier echt in de watten gelegd.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën