Kuching, The Ranee

Borneo

Kleinschalig boutique hotel in het centrum van Kuching; een fijne uitvalsbasis om deze sfeervolle stad te verkennen. The Ranee is gevestigd in twee traditionele 19de-eeuwse shophouses. De inrichting is stijlvol en  bijzonder; een mix van oud en nieuw. U ziet bijvoorbeeld een oude type-machine uit de Brits-koloniale tijd naast een flatscreen TV met daarboven een traditionele schildering van de oorspronkelijke bewoners van Sarawak. Uw verkenning van Kuching begint hier!

Locatie
Accommodatie

Dit kleine boutique hotel heeft slechts 24 charmante kamers die alle verschillen qua stijl en inrichting. Alle kamers beschikken echter over airconditioning, TV, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche.

 

Kamertypen:

Standard Suite: 10 kleine kamers met kingsizebed. Twee kamers zijn gelegen op de begane grond. Deze kamers hebben een terras aan een overdekte binnenplaats grenzend aan de lobby (de zogenaamde Garden), en geen zicht naar buiten. Twee kamers hebben een klein balkon grenzend aan de overdekte binnenplaats (uitzicht op de lobby beneden). Zes kamers hebben zicht op de rivier (geen balkon, maar grote ramen). Badkamer met douche.

 

Deluxe Suite: 6 ruime kamers met tweepersoonsbed of met twee aparte bedden. Met klein balkon met uitzicht op de rommelige parkeerplaats. Badkamer met bad en douche.  

 

Executive Suite: 2 heel ruime kamers met kingsizebed en zicht op de rivier (geen balkon, maar grote ramen).  Badkamer met bad.

 

The Ranee Suite: Een aanrader! De 5 Ranee Suites zijn alle gelegen op de bovenste etage en vernoemd naar de eerste Ranee van Sarawak (de vrouw van de Radjah), haar schoondochter en haar drie kleinkinderen. De Ranee Suites zijn alleen per trap bereikbaar. Ze hebben alle een kingsizebed en mooi dakterras met ligbedden, en met (over de hoge rand) zicht op de rivier of op een rommelige parkeerplaats. Om op het terras te komen moet je wel diep bukken (onder de dakrand door). De badkamer is d.m.v. Een glazen wand afgescheiden van de slaapkamer. Een paar Ranee Suites heeft een bad, en een paar een buitendouche (geen dak boven het douche-gedeelte).

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar
  • Souvenirwinkeltje
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën