Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

U maakt een city tour door Georgetown. Georgetown is genoemd naar Koning George III uit Engeland. Het is de hoofdstad van de staat Penang en is een interessante mix van oud en nieuw. Deze tour brengt u naar de belangrijkste plekken van Penang. Een ideale introductie in de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.

Allereerst naar het Fort Cornwallis. Dit vestingwerk, genaamd naar de toenmalige gouverneur-generaal van India, werd door de Engelsen gebouwd. Het is tussen 1804 en 1810 herbouwd ter vervanging van een ouder fort dat uit houten palissades bestond. De muren rondom staan er nog, alsmede een reeks kanonnen. Let vooral op de Seri Rambai, het opvallende kanon dat in Nederland werd gegoten en het V.O.C.-embleem draagt. U brengt ook een bezoek aan het ‘State Museum’ waar u een schat aan oude foto’s, landkaarten en ander historische voorwerpen kunt bezichtigen. De tour eindigt met een bezoek aan de Wat Chayamangkalaram. Dit is één van de grootste liggende Boeddhabeelden van de wereld en maar liefst 33 meter lang!

 

Inclusief ontbijt in het hotel, vervoer, entreegeld en Engelssprekende gids

  

Aantal deelnemers:

Deze excursie is samen met andere reizigers (klein groepje), als die er zijn. Deze excursie kan ook op privé basis gemaakt worden, de prijs is dan hoger.