River Kwai, Jungle Rafts

Thailand

Dit is een werkelijk unieke accommodatie op het water van de Kwai Noi-rivier, beter bekend als de River Kwai. U wordt er in een half uurtje naartoe gevaren in een longtailboot door prachtige jungle. De Jungle Rafts doen hun naam eer aan!  Deze accommodatie is een zogenaamd ‘floatel’. Uw hutje is gebouwd van hout en bamboe en drijft letterlijk op het water. Het is back to basic want er is geen elektriciteit en warm water. Maar ondanks deze ongemakken is het een spectaculaire belevenis. Zeker wanneer ’s avonds de olielampjes worden aangestoken. 

 

Locatie

De Jungle Rafts liggen in de rivier, de Kwai Noi (kleine river Kwai). Vanaf Kanchanaburi is het nog zo’n uurtje rijden naar de pier in Pakseng. Dan vaart u in 30 minuten naar uw bijzondere accommodatie. U bent volledig op de Jungle Rafts aangewezen. Er is niets anders in de buurt. 

Accommodatie

De zeer eenvoudige kamertjes zijn gemaakt van bamboematten. Op elke raft zijn er ongeveer 6 op een rij. De wandjes zijn dun waardoor het heel gehorig is, oordoppen kunnen een aanrader zijn. Op het nachtkastje staat een grote zaklamp en een olielamp in de avond. Zonder electriciteit heeft u niets aan een airco of fan, deze zijn er dan ook niet. Er hangt een klamboe boven het bed. In de badkamer is een toilet met bijna er pal boven de douche. Er is geen warm water en de hele badkamer wordt nat tijdens het douchen. Behelpen maar het is daarom niet minder leuk! Op elke raft is voor de kamers een vlot bevestigd waar u kunt zonnen of pootje baden. In de rivier is zwemmen ook een aanrader. 

Voorzieningen

Dit bijzondere hotel heeft een restaurant en tevens bar. Hier wordt ’s morgens een vooraf vastgesteld menu geserveerd. ’s Avond kunt zelf een keuze maken uit voornamelijk Thaise gerechten. Aan het eind van de rafts is een klein theater gemaakt voor de optredens van de Mon-stam die dit gebied domineren. Deze stam komt oorspronkelijk uit Myanmar (Birma). Oordeelt u zelf over de kwaliteit, wij waren er (helaas) niet van onder de indruk.  

 

U kunt een dorp van de Mon bezoeken, dat is een leukere ervaring. Vele medewerkers van de hotels en rafts in deze omgeving zijn Mon-mensen. Activiteiten die u kunt ondernemen zijn onder andere: zwemmen, vissen, vlot- en kanovaren, mountainbiken, bezoek aan het nationaal park (wandelingen) en nog veel meer! 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën