Chiang Rai

Chiang Rai heeft authentieke bezienswaardigheden die het echte Thailand laten zien. Chiang Rai was de eerste stad van het Lanna Koninkrijk, dat gebieden bezat in Noord-Thailand, Laos, Myanmar en China. Nabij de stad ligt het drielandenpunt met Laos en Myanmar, bij ons beter bekend als de Gouden Driehoek. Vanuit Chiang Rai is het daarom relatief eenvoudig om naar andere landen bij Thailand te reizen. De grens met Myanmar is sinds 2013 open. De Gouden Driehoek was jarenlang het centrum van de opiumhandel tussen deze landen. Het natuurschoon en de bergen nodigen uit om te verkennen. Chiang Rai is een goede uitvalsbasis voor een trekking en een leuke plaats om te bezoeken tijdens een rondreis Thailand.

 

Chiang Rai bezienswaardigheden

Chiang Rai heeft veel bezienswaardigheden met ieder een bijzonder verhaal en een opvallende uiterlijke kenmerken. U vindt hier een kleine selectie van de belangrijkste bezienswaardigheden van Chiang Rai, maar denk vooral ook aan trekkingstochten, fietstochten en de nachtbazaar met heerlijke Thaise gerechten. Probeer eens het beroemde gerecht Khao Soi, een heerlijke curry noedelsoep.

 

Witte Tempel Chiang Rai
De ‘Witte Tempel’ staat net buiten Chiang Rai. De officiële naam is Wat Rong Khung en het is ontworpen door de kunstenaar Chalermchai Kositpipat. De bouw is begonnen in 1997, maar het complex is nog steeds niet af. De Witte Tempel is voor het grootste gedeelte wit, heeft buitengewone uitspattingen en eigenaardig aandoende kunst. Met het felle zonlicht wordt het letterlijk oogverblindend. De toegang tot de tempel is gratis, wel wordt een kleine donatie gewaardeerd. De Witte Tempel van Chiang Rai wordt door veel reizigers als één van de hoogtepunten van een rondreis gezien. 

 

 

Wat Phra Kaew

Nog een tempel die absoluut een bezoekje waard is, is de Wat Phra Kaew (niet te verwarren met die uit Bangkok). Deze tempel in Chiang Rai is beroemd om zijn smaragdgroene Boeddha. De tempel Wat Phra Kaew is heilig in Thailand. De koning komt hier drie keer per jaar langs om de Boeddha in de tempel een seizoenskleed om te doen.D e nabijgelegen tempel Wat Phra Sing is ook een mooie bezienswaardigheid.

 

Het Mae Fah Luang Art & Cultural Park

Het Mae Fah Luang Art & Cultural Park toont een collectie van koninklijke attributen, kleine moderne tempels, Boeddhabeelden, handgemaakte kleden, waaiers en meer. De collectie ziet er zeer goed uit en is verzameld door prinses Sirindhorn. In het midden van het park staan 32 houten huisjes. Het grootste huis, Haw Kham Noi, heeft mooie muurschilderingen die afkomstig zijn uit een tempel uit Phrae.

 

House of Opium

Het ‘House of Opium’ ligt iets buiten de stad Chiang Rai. Het is een museum over de opiumhandel waarbij opiumgebruik jarenlang bij het dagelijks leven hoorde. Het museum is vrij groot en heeft een erg leuk cadeauwinkel, waar opiumspulletjes (met een knipoog) verkocht worden. Er zijn bijvoorbeeld collecties opiumpijpen, weegschalen, sierlijke doosjes en grappige T-shirts.
De Gouden Driehoek was vroeger het hart van de opiumhandel tussen de gebieden van het huidige Thailand, Laos en Myanmar. De driehoek wordt goud genoemd omdat goud het betaalmiddel was. Vroeger was dit de grootste drugsroute ter wereld. Er werd 500.000 kg aan ruwe opium verbouwd.

De Mae Khong rivier vormt de natuurlijke grens tussen de drie landen.


Door de gunstige ligging van Chiang Rai leent het zich uitstekend voor een trekking in de bergen van Thailand of een rondreis naar de omliggende landen van Thailand.  

Tijdens deze rondreis en bouwstenen reist u naar Chiang Rai
Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai -  Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai, olifanten – Mae Hong Son, Korenstam – Pai, groene vallei – Gouden Driehoek Chiang Rai, tempels – Koh Chang.

thailand-MaeChaem-goudenboeddazit(9)
Noord-Thailand

Bouwsteen Thailand: Ontdek de Gouden Driehoek

Start vanuit Chiang Mai naar Chiang Rai, bezoek de witte tempel en theeplantages. Door naar Chiang Saen, de Gouden Driehoek en Lanna Koninkrijk ruïnes