Koh Yao Island

Koh Yao bestaat uit de eilanden Koh Yao Noi (klein) en Koh Yao Yai (groot). De Thaise eilanden liggen in de Phang Nga baai, vlakbij Phuket. In tegenstelling tot Phuket zijn deze twee eilanden erg rustig en is het toerisme nooit doorgebroken. Hierdoor zijn Koh Yao Noi en Koh Yao Yai authentiek en heerlijk om tot rust te komen tijdens een rondreis Thailand.


Koh Yao bezienswaardigheden


Koh Yao Noi en Koh Yao Yai stranden

Het eiland Koh Yao Yai heeft schitterende zandstranden. Een fijn strand om te bezoeken is bijvoorbeeld Loh Jaak Beach met wit zand en een heel heldere zee waar u de vissen langs ziet zwemmen. Het strand Loh Pa Raed Beach ligt in het midden van Koh Yao Yai en loopt parallel aan kokosnootplantages. Een andere populaire plek is Klong Son Beach, dat naast een natuurgebied ligt.
Op het eiland Koh Yao Noi zijn ook fijne stranden te bezoeken. Pa Sai Beach heeft langgerekte zandstranden met een prachtig uitzicht op de eilandjes in de zee. Het uitzicht is misschien nog wel mooier vanaf Klong Jaak Beach dat een mooi uitzichtpunt heeft over het hele eiland. Daarnaast is er nog Ao Kian, onderdeel van het Phang Nga Bay National Park. Er is hier veel tropische vegetatie en hoge bomen. Ao Kian is alleen met de boot bereikbaar.

 Koh Yao Noi en Koh Yao Yai activiteiten
Andere activiteiten die u kunt ondernemen op Koh Yao Noi en Koh Yao Yai zijn het bekijken van agrarische demonstraties (van de rubberplantages en het vissen), kajakken, wandelen en snorkelen. Het eiland verkennen kan met de fiets of scooter en het zal u vooral opvallen hoe rustig en langzaam het leven van de alledag gaat op Koh Yao Noi en Koh Yao Yai.

 

Koh Yao cultuur en geschiedenis

Zoals op meerdere eilanden in het zuiden van Thailand zijn de oorspronkelijke bewoners van Koh Yao Noi en Koh Yao Yai. zeezigeuners. Hier en daar zijn nog kleine nederzettingen bewoond door deze mensen. Op Koh Yao Noi en Koh Yao Yai.zijn grotten te vinden waar rotstekeningen gevonden zijn van meer dan 1000 jaar oud. Het lijkt alsof de tijd op Koh Yao Noi en Koh Yao Yai heeft stil gestaan. Er zijn wat kleine vissersdorpjes waar mensen leven van de productie van gedroogde ansjovis. Langs de wegen staan houten huisjes en verder kenmerkt het eiland zich door de arbeid op rubberplantages, kokosplantages en rijstvelden. Het is zomaar mogelijk dat u buffels een modderbad ziet nemen. De twee Thaise eilanden zijn islamitisch met slechts enkele duizenden inwoners. Jongeren bezoeken nog wel eens het aantrekkelijke Phuket, maar velen keren uiteindelijk weer terug.
De natuur van Koh Yao Noi en Koh Yao Yai is indrukwekkend en soms moeilijk begaanbaar. Dit maakt het eiland wat minder ontwikkeld dan andere Thaise plaatsen. De reiziger die van avontuur houdt en wat van het authentieke Thaise leven wilt zien, zit hier dan ook goed. Koh Yao Noi is het meest ontwikkeld toeristisch gezien en Koh Yao Yai heeft meer de charme van vroeger. U gaat naar Koh Yao Noi en Koh Yao Yai om tot rust te komen tijdens een vakantie Thailand

Tijdens deze rondreis reist u naar Koh Yao Island