Bouwsteen Ontdek de River Kwai

De River Kwai in Kanchanaburi is één van de bekendste trekpleisters van Thailand. U maakt onderweg een leuke stop bij nòg een hoogtepunt van het land; de drijvende markt Damnoen Saduak. De kruidige geuren en kleurrijke souvenirs komen van alle kanten u tegemoet. Deze markt is erg druk en ook echt een toeristische aangelegenheid geworden, maar u moet het gezien hebben. Het is nog steeds een bijzondere gewaarwording hoe de lokale mensen met hun bootjes vol handelswaar door de drukke klongs (kanalen) weten te manoeuvreren. In Kanchanaburi, aan de ‘River Kwai’, maakt u kennis met de geschiedenis van de Thai-Birma spoorlijn.

U maakt een ritje met de trein over een deel van het spoor. Zeer indrukwekkend! Verder bezoekt u de mooie Erawan watervallen en de natuur rondom de River Kwai liegt er niet om. Heuvels en bergen, dichtbebost, veel verschillende bomen en planten, vogels en bloemen. Om het compleet te maken verblijft u in een hotel niet aan, maar op de rivier. Slapen midden in deze prachtige natuur is een ware belevenis!

Bezoek de drijvende markt
Erawan watervallen
Overnachting op floating raft
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verrassen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Reizen-overal-natuur
Evelyn
Reizen door Thailand is enorm afwisselend en inspirerend, het hele jaar door. Of je nu houdt van cultuur of natuur, het is hier allemaal te vinden.
Europa-italie-collega-Wendy_3_610849
Wendy
Thailand is een bestemming die absoluut het ontdekken waard is, vanwege de stranden, tempels, de smaakvolle keuken en gastvrije lokale bevolking

Reis van dag tot dag: Ontdek de River Kwai

Dag 1 Bangkok – Kanchanaburi
Dag 2 Kanchanaburi
Dag 3 Kanchanaburi – Bangkok

100% maat werk

Dag 1 Bangkok - Kanchanaburi

U wordt in de ochtend opgehaald in Bangkok voor de rit naar Kanchanaburi. Een leuke stop onderweg is de Mae Klong treinmarkt. Dit dorp heeft z'n bekendheid te danken aan de trein die door de markt rijdt. Bij gebrek aan plaats zijn de marktkooplui gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein kan passeren. Bij dit schouwspel zult u van de ene in de andere verbazing vallen! Even verderop is een andere beroemde markt te zien, de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ondanks dat veel mensen deze markt bezoeken is het nog steeds erg leuk om te zien. U vaart er naartoe door de smalle kanalen tussen de drijvende marktkraampjes door. Uw zintuigen worden geprikkeld en uw fototoestel maakt overuren. Ook ziet u hoe de mensen leven zo aan de rivier. Na deze indrukken is het nog een uurtje rijden naar Kanchanaburi.


In de middag gaat u naar het Hellfire Museum en de begraafplaats.De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. In het goed gedocumenteerde Thailand-Burma Railway centre krijgt u een beeld van de barre omstandigheden en bizarre verhalen van de dodenspoorlijn. Vele Nederlanders hebben er helaas ook het leven gelaten. Neem de tijd om het rustig te bekijken. Dan wordt u naar de aanlegplaats gebracht vanwaar een longtail boot u over de River Kwai naar het floatel brengt. U gaat genieten van een Thais diner. Het floatel zijn eenvoudige bungalowtjes op bamboevlotten, midden in de jungle. U heeft eigen douche (meestal koud water) en toilet. Er is geen elektriciteit, alles wordt 's avonds verlicht met olielampjes. U kunt uw bagage achterlaten in het busje als u niet alles wilt meenemen naar de junglerafts. Dat is veilig.
Inclusief Thais diner, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

Informatie Kanchanaburi:
Kanchanaburi is de naam van een plaats en van de grote provincie die grenst aan Myanmar. Het bekendste deel van de 'River Kwai', stroomt door Kanchanaburi. Daarnaast zijn er nog talloze bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving te zien en te doen. De stad Kanchanaburi trekt veel mensen vanwege de geschiedenis van de Thai-Birmaspoorlijn. Er zijn een aantal oorlogsbegraafplaatsen en interessante musea te bezoeken. Ook de wereldberoemde spoorbrug staat in Kanchanaburi. Als u de stad verlaat rijdt u de natuur in. Tussen de bergen en ondoordringbare jungle slingert de rivier de Kwai. De vele nationale parken in deze provincie kenmerken zich voornamelijk door de vele watervallen en dichte jungle. Het gebied is het beste vanuit een boot of kajak te bewonderen. Sommige watervallen, zoals de Erawan watervallen, zijn gemakkelijk bereikbaar. Een natuurwandeling of zwemmen in één van de zeven poelen is een aanrader. Verder stroomopwaarts ligt de Hellfire Pass. Deze pas was één van de moeilijkste overbruggingen tijdens de bouw van de Thai-Birmaspoorlijn. Op deze plek zijn veel gevangenen omgekomen. Er is een museum gebouwd ter nagedachtenis aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden. De serene natuur geeft een eervol gevoel. De provincie Kanchanaburi biedt actieve, educatieve en leuke activiteiten voor iedereen en voor alle leeftijden.

 

Overnachting in Kanchanaburi.

Dag 2 Kanchanaburi, de River Kwai

DSC01673(8) DSC01715(8) P1020670(8)

Na het ontbijt staat de gids voor u klaar om u met de boot terug naar het minibusje te brengen. Deze ochtend maakt u een wandeling bij de beroemde Erawan watervallen. Hoe lang of kort u de wandeling wilt maken is aan u. De watervallen zijn geliefd bij de lokale bevolking en toeristen. Er zijn diverse poeltjes om in te zwemmen of kiest u liever de intensieve wandeltocht naar het hoogste punt van de watervallen? Er zijn meer dan 7 niveaus. Het is een hele inspanning, maar u wordt beloond met het uitzicht. U kunt uitrusten in de auto. Na de lunch kunt u, met een beetje geluk, een klein stukje meerijden met de trein over de wereldberoemde Birma spoorlijn. Er is vaak vertraging waardoor we het niet kunnen garanderen. U bezoekt ook de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai”. Neem de tijd om het rustig te bekijken. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.
Inclusief lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids en entreegelden.

 

Onvernachting in Kanchanaburi.

Dag 3 Kanchanaburi - Bangkok

Na het ontbijt gaat u richting Bangkok met een stop bij de hoogste Chedi (stoepa) ter wereld. Deze Chedi is 127 meter hoog en steekt ver boven de stad uit. Het wordt gezien als de plek waar het boeddhisme voor het eerst in Thailand werd onderwezen. Daarna reist u verder naar Bangkok, waar u aan het eind van de ochtend aankomt.
Inclusief privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

 

Einde van een mooie reis naar de River Kwai.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën