Phuket

Phuket: uitgaansleven, jungle en strand

Phuket: een bijzonder afwisselend eiland en het grootste eiland van Thailand. Verrassend? De meeste toeristen denken bij Phuket aan nachtclubs, volle stranden en bars. Dat is inderdaad bij Patong Beach het geval, maar volgens ons is de rest van het eiland de moeite dubbel en dwars waard! Het jungleachtige binnenland, de tempels en de vele, diverse tropische baaien die het eiland rijk is maken dit een fijne plek om een aantal dagen te verblijven na een rondreis door Thailand.

 

 

Geschiedenis

Het eiland Phuket is het grootste eiland van Thailand met een rijke historie. U zult hier merken dat er veel verschillende invloeden zijn. Zo gebruikten zeelieden Phuket als verblijfsplaats op de route naar China. De Nederlandse, Engels en Franse invloeden zijn hier dan ook te merken. Ga daarom eens naar Phuket-stad. U herkent de koloniale bouwstijl meteen! In de kustregio, aan de oostkant van het eiland zijn er juist Islamitische invloeden. Hier leeft men van de visserij. Toen in 2004 een tsunami het eiland trof vielen er veel dodelijke slachtoffers en was er enorme schade op het eiland.

 

Kaart van Phuket

Phuket-town ligt aan de westkant van het eiland, het stadje is zeker een bezoekje waard. Als u per boot aankomt, zal dat vaak ook in deze haven zijn. Per vliegtuig kunt u ook op het eiland aankomen. Het is één van de twee internationale airports, naast Bangkok. Het vliegveld ligt aan de noordkant van het eiland. Het nabijgelegen strand Nai Yang Beach leent zich dan ook perfect voor een nachtje vóór of ná uw vlucht. Aan de oostkant van het eiland vindt u verder vooral mangrove, jungle en watervallen. Aan de westkant, ter hoogte van Phuket stad ligt Patong Beach. We raden aan om bij een ander strand te verblijven. De mooiere baaitjes zijn Kata Beach, Karon Beach en Surin Beach. Voor ons staat Nai Harn op nummer één. Een klein, charmant baaitje en perfect om te snorkelen.

 

 

Het weer

Naar Phuket reizen kan het hele jaar door! Het is altijd zeer aangenaam, in het voorjaar wel wat warmer. Vanaf april en mei begint het regenseizoen en kan het dus veel regenen. Het duurt tot eind oktober. De buien vallen over het algemeen vroeg of laat in de middag. Maar een verfrissende bui kan geen kwaad met tropische temperaturen. Ook in de zomerperiode is dit eiland goed te bereizen in tegenstelling tot Koh Phi Phi of andere eilanden in de baai. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Thailand verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Top 5 belangrijkste bezienswaardigheden op Phuket

 

1. Prachtige stranden

Een must bij een bezoek aan dit eiland is stranden bezoeken. Geniet van prachtig en klein Nai Harn, wandel over de brede stranden van het gezellige Karon Beach, verblijf met de kinderen bij het strand Kata Beach en droom weg op het kleinere Surin Beach.

 

    

 

2. Phuket-town

Onverwachts maar erg bijzonder is een bezoek aan Phuket-town. De koloniale stad is kleurrijk. Struin door de straatjes en geniet van een lekkere lunch.

 

3. Big Boeddha

Vlakbij Phuket-stad, boven op een berg staat de Big Boeddha van Phuket. Hij is stralend wit en wel 45 meter hoog. Niet te missen! Ga rond zonsondergang, het uitzicht vanaf hier is betoverend.

 

 

4. Wat Chalong

Het mooie tempelcomplex nabij Phuket-town is een bezoek waard. Bekijk de muurschilderingen, de diverse gebouwen en de mooie beelden. Denk er aan om uw schoenen uit te doen voor u een tempel binnen gaat en bedek uw lichaam met een sarong. Ga vroeg op de dag om de drukte te vermijden.

 

5. Phang Nga Bay

Natuurlijk niet te missen in dit lijstje is het bekende Phang Nga Bay. Kent u de James Bond rots? Het typische beeld van Thailand met de gigantische karstrotsen die uit het water steken? Die foto is hier gemaakt.

 

Leuk om te doen op en rond Phuket

 

1. Peddelend door Phang Nga Bay

Stelt u zich voor, per boot vaart u tussen de gigantische rotsformaties door. Wanneer de kano’s te water gaan is het aan u: peddelend gaat u om de kalkrotsen heen. Als het eb is stuurt de gids u één van de geheime zeekamers in, door de grotten van binnen bekleed met groen. Magisch!

 

    

 

2. Bezoek de gibbonopvang

Wat een bijzondere plek is dit, hier worden gibbons opgevangen die niet meer in het wild kunnen leven. Ze worden goed verzorgd hier. Leuke combinatie is te maken met een bezoek aan de Bang Pae waterval die er direct naast ligt.

 

3. Snorkelen!

De bijzondere onderwaterwereld in de buurt van Phuket kunt u in iedere reisgids vinden. Boek een boottrip naar de nabijgelegen eilanden en spring met uw snorkel en duikbril te water. Voor de echte liefhebber: duiken kan hier ook.

 

    

Hotels op Phuket

Op Phuket bieden wij twee hotels aan. Manathai Surin is een authentiek en stijlvol Aziatisch ingericht hotel, gelegen aan Surin Beach. Kata Palm Resort & Spa heeft een groot zwemparadijs en is daarom ideaal voor gezinnen. 

Kata Palm Resort & Spa

Kata Palm Resort & Spa

Manathai Surin

Manathai Surin

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Phuket
Thailand-zonsondergang54(9)
Voorbeeldreis Zuid-Thailand

Bouwsteen: Zeilcruise langs de eilanden van Zuid-TH

Andaman Zee

 

Phuket, afvaart met typische Thaise schoener, Suwan Macha - Kai Island - Gai Island - Panak Island, snorkel, diner, kajak, en bekijk de sterren langs deze adembenemend mooie eilanden in de Andaman zee.