Khao Lak

Tijdens uw vakantie naar Thailand kunt u het rustige Khao Lak aandoen. Het badplaatsje is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de streek. Khao Lak is vooral geliefd bij de rust- en natuurliefhebbers die buiten de gebaande paden willen reizen. Khao Lak ligt op een kleine 80 kilometer van Phuket airport. Dit biedt goede mogelijkheden voor een rondreis Thailand.

  

Khao Lak National Park

Het Khao Lak national park wordt gekenmerkt door oude oerwouden met grote rotsachtige kapen die schril afsteken tegen de prachtige wildernis. De jungle loopt helemaal door tot aan de kust, waar kleine zandrijke baaien opduiken. Het geheel is heel indrukwekkend. Het natuurgebied kent uitbundige flora en fauna. Er leven in dit park onder andere nog kleine beren, apen, tapirs, olifanten en muntjaks. Vanaf Khao Lak is dit park heel goed te bezoeken.

 

Khao Lak bezienswaardigheden

Het plaatsje Khao Lak heeft weinig bezienswaardigheden van culturele waarde. Bij Khao Lak draait het vooral om de schitterende omgeving.

Khao Lak stranden
De stranden van Khao Lak zijn rustig en schoon. Het bekendste strand is Khao Lak Beach. Langs de kust staan bomen die genoeg schaduw bieden. Er zijn hier geen faciliteiten (geen verhuur van ligbedden, weinig restaurants) hetgeen de rust garandeert.

Een geïsoleerd strand is Khuk Khak Beach waar veel locale vissersmannen met hun bootje de zee op gaan. Het drukst bezochte strand is Nang Thong Beach, maar zelfs hier zult u niet onder de voet gelopen worden door ander reizigers. Er staan gezellige restaurantjes, fijn om even een verfrissende cocktail te drinken. Met een kust van enkele kilometers lang, is er nog het beeldschone Pakweeb Beach. Dit strand is onderdeel van een nationaal park bij Khao Lak, waardoor hier geen enkele motorboot is te bekennen. Een fijner tropisch strand zult u niet snel vinden.

 


 

Khao Lak duiken

Ook liefhebbers van de onderwaterwereld komen in Khao Lak aan hun trekken. Vanaf hier kunt u gemakkelijk een tour maken naar de Similan eilanden. Deze eilanden zijn het mekka voor duikers en snorkelaars vanuit de hele wereld. U ziet hier unieke vissen, zeepaardjes, zeeslakken, manta’s en walvishaaien. Als u niet van duiken houdt, is het ook een idee om te gaan snorkelen. Een eiland waarbij u veel vissen spot, is Pha bij Khao Lak.

 

Khao Lak geschiedenis         

Khao Lak werd zwaar getroffen door de tsunami als gevolg van de zeebeving bij Sumatra in 2004. Een groot gedeelte van de resorts zijn verwoest en ruim 6000 mensen kwamen om het leven. Veel buitenlanders konden veilig geëvacueerd worden door de Thaise hulpverleners. Het International Tsunami Museum brengt in kaart hoeveel invloed deze ramp op de regio heeft gehad. Gelukkig ziet Khao Lak er tegenwoordig weer prachtig uit en lijkt het zich goed hersteld te hebben van de natuurramp.

Als u tijdens uw vakantie in Thailand tot rust wilt komen, is Khao Lak een perfecte locatie.