terug naar het overzicht

Rondreis Het beste van Thailand en Laos

De hoogtepunten van twee fantastische landen samengebracht in één reis. De route gaat via de indrukwekkende historie van Ayutthaya naar het noorden. Een treinrit Chiang Mai is een belevenis op zich. U reist langs de grens met Myanmar en ziet hoe de Birmezen dagelijks de grens naar Thailand oversteken om een paar centen meer te verdienen. Per boot vaart u vanaf de grens in twee dagen naar de mooiste stad van Laos: Luang Prabang. Dwaar rustig rond en bezoek de vele tempels. De rit naar Vang Vieng geeft u een goede indruk van de schoonheid van de natuur. Vanuit uw hotel in Vang Vieng heeft u prachtig uitzicht op de schilderachtige karstbergen met de rijstvelden ervoor.

 

Met een halve dag heeft u de bezienswaardigheden van Vientiane gezien. Met de trein reist u terug naar Bangkok. Voordat u kunt uitrusten maakt u een kleine detour naar de mooie, groene regio van de River Kwai per privé- auto. Van daaruit is het niet ver meer naar Hua Hin voor een paar dagen lekker relaxen aan zee.

Maatwerk, alles kan!
Nicole-Chiang-Rai
Nicole
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Prijsindicatie: vanaf € 2455,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Het beste van Thailand en Laos

Thailand

Dag 1  Aankomst Bangkok

Dag 2  Bangkok

Dag 3  Bangkok

Dag 4  Bangkok – Ayutthaya 

Dag 5  Chiang Mai

Dag 6  Chiang Mai

Dag 7  Chiang Mai

Dag 8  Chiang Rai 

 

Laos

Dag 9    Luang Prabang

Dag 10  Luang Prabang

Dag 11  Luang Prabang

Dag 12  Luang Prabang

Dag 13  Vang Vieng

Dag 14  Vang Vieng

Dag 15  Vientiane

Dag 16  Vientiane

Dag 17  Vientiane – Bangkok

 

 

Thailand

Dag 18  Bangkok - River Kwai

Dag 19  River Kwai, Kanchanaburi

Dag 20  Kanchanaburi - Hua Hin

Dag 21  Hua-Hin

Dag 22  Vertrek Hua-Hin

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

U wordt van de luchthaven Bangkok opgehaald en naar uw hotel in Bangkok gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok:
De hoofdstad van Thailand ligt aan de Chao Phrayarivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep; de stad der engelen. Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad heeft voor toeristen zeer veel te bieden, een mix van prachtige Thaise cultuur, kleurrijke markten en de vriendelijke glimlach van de Thai. U vindt in Bangkok midden in de drukte van de stad het Koninklijk paleis en de tempel Wat Phra Kaeo als een oase van rust. Er lopen in oranje geklede monniken tussen de gouden tempels. U kunt door het complex slenteren en de sfeer van het oude Siam opsnuiven. Drink 's avonds eens een drankje in één van de skybars voor een prachtig uitzicht over de verlichte stad! Bent u in het weekend in Bangkok? Breng dan zeker een bezoek aan de Chatchuakmarkt. Favoriet bij de lokale bevolking en koopjesjagers. Laat u betoveren door deze overweldigende en indrukwekkende stad.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok

Thai Way of Life-Samut Prakan_1975PO(13)

Excursie: Varen door de klongs van Bangkok.
U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar de Chao Phrayarivier gebracht. Tijdens deze fascinerende tocht over de Chao Phrayarivier ontdekt u het ‘Venetië van het Oosten’. Alleen over water zijn de uitgestrekte gebieden rond Bangkok te bereiken. De ‘klongs’ (kanalen) zijn levensaders voor de Thai, die er nog op traditionele manier leven. Er wordt met verschillende boten gevaren, de Chao Phraya Expressboot, langstaartboten en kleine vierpersoonsbootjes om de kleinste kanalen te verkennen. Omdat we de route vaak veranderen is het lastig om een precieze omschrijving te geven. De gids neemt u mee de wal op om een tempel, dorpje, school, boomgaard of marktje te bezoeken. Rond twee uur eindigt de tour bij de pier van Chinatown. U kunt nu zelf Chinatown gaan verkennen (en vooral ook heel lekker gaan dineren).

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottocht, Engelssprekende gids

Varen door de klongs
Bangkok

Varen door de klongs

U wordt rond 13.00 uur verwacht bij de Ta chang Pier om samen met uw gids over de waterwegen rondom Bangkok te...

Foodtour door China Town
Bangkok

Foodtour door China Town

Deze heerlijke excursie neemt u mee door het 200 jaar oude Chinatown waar u in aanraking komt met de de lokale...

Dag 3 Bangkok

Fietsexcursie Bangkok, halve dag:
De hoofdstad van Thailand, bij de Thaise bevolking beter bekend als Krung Thep (de stad der engelen) is één van ‘s werelds meest boeiende steden. In deze stad vindt u de essentie van de Thaise geest en tevens vormt de stad het hart van het land. De snel groeiende metropool heeft zonder twijfel voor ieder wat wils. Denkt u hierbij aan uitgaansgelegenheden, markten, winkels, restaurants, tempels, musea, paleizen en parken. Bangkok verveelt nooit. Hoewel Bangkok tegenwoordig een wereldstad is, bestaan er nog steeds ongeziene en onontdekte plekken. Een leuke manier om deze te ontdekken is per fiets. Neem deel aan deze fietservaring die u zich nog lang zult herinneren.

 

Programma:

Vandaag verkent u Bangkok per fiets! U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt waar u om 9.00 uur wordt verwacht door uw gids van vandaag. U fietst door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het 'nieuwe' Bangkok naar het oude centrum. Dit is geen fietstocht waarbij u langs de highlights fietst, maar juist een mooie tocht maakt om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van Bangkok. Via de grote Rama 8 Brigde gaat u naar de "andere kant" van Bangkok. U fietst langs de Chao Praya rivier en vervolgens langs de smalle kanaaltjes. Onderweg komt u meerdere kleine tempeltjes, Moskeeën en kerken tegen. Wat een diversiteit in Religie vindt u hier! De mensen wonen hier allemaal in harmonie bij elkaar. Zwaai naar de kinderen langs de weg en kijk uw ogen uit.

 

Daarna neemt u de ferry en steekt u de rivier weer over terug naar Bangkok. U fietst langs het Grand Palace en brengt een bezoek aan het nabij gelegen park. Via een foodmarkt en the Giang Swing keert u rustig aan terug naar het start punt.

Deze excursie is samen met andere reizigers, inclusief water en snacks, Engelssprekende gids en fietshuur.

 

Overnachting in Bangkok.

Verrassende fietstocht
Bangkok

Verrassende fietstocht

Vandaag verkent u Bangkok per fiets! U gaat op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de fietstocht. Vraagt...

Dag 4 Bangkok – Ayutthaya - Nachttrein

U wordt bij uw hotel in Bangkok opgehaald en naar het treinstation gebracht. Ayutthaya is maar een uurtje rijden met de trein. Na aankomst op het station kunt u uw grote bagage veilig stallen op het station, dan heeft u uw handen vrij om Ayutthaya te gaan verkennen. Wij raden u aan een fiets of scooter te huren om het uitgestrekte ruïnecomplex te gaan bekijken.

Houd de tijd in de gaten voor het vertrek van de nachttrein richting Chiang Mai. De vertrektijd staat in uw reispapieren. U slaapt in een wagon met een fan aan het plafond voor de koele lucht. De bedden worden met gordijntjes van elkaar gescheiden.

 

Overnachting in de trein.

Inclusief ontbijt, transfer in Bangkok, treinkaartjes

 

Dag 5 Chiang Mai

Thailand-Chiang-Mai-vrouw-met-bezem(8) Thailand-noord-landschap5-omgeving-chiangmai.jpg   123-45179192_l(8) DSC00863(8)

U wordt bij het treinstation van Chiang Mai  opgehaald en naar uw hotel in Chiang Mai gebracht (transfer). De dag is verder ter vrije besteding.

 

Informatie Chiang Mai:
Het noorden van Thailand, het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit prachtige hoge bergen en wouden. De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 keer zo klein als Bangkok (!). De stad is veel rustiger en gezelliger dan de hoofdstad. In Chiang Mai, de roos van het noorden, zijn natuurlijk vele prachtige tempels te zien. Eentje mag u echt niet missen, Wat Phratat Doi Suthep. Dit is niet zomaar een tempel! Boven op de top van een 1601 meter hoge berg kijkt dit heiligdom uit over de wijde omgeving. Het uitzicht is prachtig. Er gebeurt heel veel in en rond de tempel; schoolkinderen die uitvoeringen geven om wat bij te verdienen, pelgrims die hun rituelen doen, mensen die een kopje koffie drinken op deze mooie plek. Het is echt een aanrader. De stad staat ook bekend als centrum voor handwerken zoals paraplu’s en houtsnijwerk. In de avond zijn er gezellige nachtmarkten waar u de heerlijkste verse gerechten kunt eten of voordelig souvenirs kunt kopen. Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer door zijn eigen taal, keuken en tradities. Vanuit Chiang Mai zijn vele excursiemogelijkheden en/of meerdaagse tochten te doen, bijvoorbeeld de bergen in. Deze stad is een must op uw reis in Noord Thailand.

 

Overnachting in Chiang Mai.

Inclusief transfer

Dag 6 Chiang Mai

Chiang Mai is een gezellige stad met een prettig klimaat. Door de vele marktjes en mooie tempels is het fijn om de tijd te hebben om op uw eigen tempo door de stad te struinen.

 

Overnachting in Chiang Mai.

Inclusief ontbijt

"Meet and Eat" bij de Lanna familie
Chiang Mai

"Meet and Eat" bij de Lanna familie

Leren koken tijdens een kookcursus is erg interessant. Maar hoe leuk zou het zijn om een dagje mee te kijken...

Suppen langs olifanten
Chiang Mai

Suppen langs olifanten

Een leuke halve dagtocht als u graag wat verkoeling en vertier zoekt buiten de stad. U rijdt in ca. 1 uur naar...

Dag 7 Chiang Mai - Chiang Rai

Thailand-noord-chiangrai-omgeving-jungle.jpg      123-44230977_l(13)

Vanaf Chiang Mai wordt in ongeveer 3,5 uur naar Thaton gebracht, een dorp in het noorden van Thailand op de grens met Birma. De route gaat over de hoofdweg maar de omgeving bestaat uit weelderige begroeiing, akkers met rijst en bergen. Schitterend! U heeft de mogelijkheid om te lunchen in Thaton. Omdat er geen gids mee is regelt u zelf een longtailboot en betaalt deze ook ter plaatse (ongeveer THB2200) aan de bootsman. U stapt daarna in een longtailboot en vaart over de Kok rivier verder naar Chiang Rai. Het is een tocht van ca. vier uur, maar u zult u niet vervelen. Langs en op de Mae Kok rivier gebeurt van alles. Dorpjes met huizen op palen die boven de rivier zijn gebouwd, mooie groene natuur en vissers die hun buit aan het binnenhalen zijn. Af en toe wordt er een stop gemaakt. Dit is de mooiste manier om naar Chiang Rai te reizen. In Chiang Rai wordt u naar uw hotel gebracht. Een aanrader is om 's avonds op de nachtmarkt één van de lokale specialiteiten te proberen. De sfeer is altijd erg gezellig.

 

In de droge maanden maart tot en met juni bestaat de kans dat de waterstand niet toereikend is. Dan wordt u per privé vervoer naar Chiang Rai gebracht en maakt u onderweg nog een aantal leuke stops. Zo bezoekt u even buiten Chiang Rai de Wat Rong Khun, de volgende stop op de route, is zeker een bezoekje waard. Deze tempel is beter bekend als de Witte Tempel, ontworpen door de beroemde Thaise architect en kunstenaar Chalermchai Kositpipat. Het bijzondere hagelwitte Boeddhistische bouwwerk is een combinatie van traditioneel Thaise en Gotische bouwstijl, dat weerspiegelt in de vijver in de tuin. Het interieur is zowaar nog markanter. Naast de fresco's die het leven van Boeddha uitbeelden, zijn schilderingen van figuren uit Hollywood films, zoals Spiderman, personages uit de Matrix, Disney figuren, George Bush en ruimtewezens te zien.

 

Informatie Chiang Rai:
Chiang Rai de grootste noordelijke stad van Thailand. Het is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de bekende Gouden Driehoek, het drielandenpunt met Birma, Laos en Thailand. De regio is met name interessant vanwege het prachtige berglandschap en de weelderige natuur. Chiang Rai heeft zelf geen bijzondere hoogtepunten waardoor het niet door hordes toeristen wordt bezocht. Dit heeft als voordeel dat de sfeer en nog typisch Thais is, de mensen spreken bijna geen Engels en de prijzen liggen lager dan in de bekendere plaatsen van Thailand. Het klimaat in Chiang Rai is mild, wel soms erg warm (juni tot oktober), maar door de lagere luchtvochtigheidsgraad voelt het prettiger aan en het koelt 's avonds af. De stad is heel groen met veel bomen en water. Genoeg keus uit goede restaurantjes en natuurlijk is er ook hier een markt. Buiten de stad kunt u theeplantages, natuurparken en wat kleine dorpjes van bergstammen bezoeken. Ook is Chiang Rai een goed uitgangspunt voor reizen richting Laos.

 

Overnachting in Chiang Rai.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Chiang Rai – Gouden Driehoek

Vandaag staat de beruchte Gouden Driehoek op het programma, het drielandenpunt waar de landen Thailand, Birma en Laos samenkomen. Berucht omdat dit heel lang het centrum van de opiumhandel is geweest. Overal groeide papaver en de bergbewoners konden daar een goed inkomen mee verdienen. U bezoekt met uw gids het 'House of Opium' waar u de geschiedenis van de teelt, handel en het gebruik van opium en heroïne wordt uitgelegd. Zo kunt u zich er beter een beeld bij vormen hoe het er voorheen aan toe ging in deze regio. Vervolgens gaat de reis verder langs de Birmese grens naar Mae Sai, het meest noordelijke puntje van Thailand en een klassieke grenspost met een brug die de landen Thailand en Myanmar met elkaar verbindt. Hier kunt u gaan lunchen, er zijn leuke Thais/Birmese restaurantjes.

 

Na de lunch reist u even buiten Chiang Rai de Wat Rong Khun. Dit opvallende tempelcomplex is zeker een bezoekje waard. Deze tempel is beter bekend als de Witte Tempel, ontworpen door de beroemde Thaise architect en kunstenaar Chalermchai Kositpipat. Het bijzondere hagelwitte Boeddhistische bouwwerk is een combinatie van traditioneel Thaise en Gotische bouwstijl, dat weerspiegelt in de vijver in de tuin. Het interieur is zowaar nog markanter. Naast de fresco's die het leven van Boeddha uitbeelden, zijn schilderingen van figuren uit Hollywood films, zoals Spiderman, personages uit de Matrix, Disney figuren, George Bush en ruimtewezens te zien. Entreegelden zijn niet inbegrepen omdat er geen Engelssprekende gids mee gaat.

 

Overnachting in Chiang Rai.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 9 Boottocht naar Luang Prabang

P1000072(8) Luang Say Cruise (112) Luang Say Cruise (131)

Bij uw hotel in Chiang Rai wordt u ‘smorgens heel vroeg opgehaald om naar de grens met Laos te rijden. Na de douaneformaliteiten in Thailand steekt u de brug over met een bus, zeer omslachtig geregeld, dus het duurt bij elkaar wel een uurtje om aan de Laotiaanse kant te komen. U neemt al uw bagage mee. Aan de overkant, de Laotiaanse kant, koopt u uw visum met contante dollars. Hier staat een vertegenwoordiger van de bootmaatschappij op u te wachten met een bordje. Per transfer wordt u naar de boot gebracht.

 

Vanaf de Laotiaanse Houei Say-pier vertrekt de boot stroomafwaarts over de beroemde Mekong-rivier richting Pakbeng. De eerste dag is het landschap heuvelachtig, hoe verder u Laos in vaart wordt het bergachtiger. De hellingen zijn prachtig groen met veel verschillende soorten bomen. Een deel van de bossen is gekapt om meer akkerland te creëren.  Af en toe staan vaart u langs kleine nederzettingen. Onderweg gaat u een keer van de boot af om het landelijke leven langs de rivier van dichtbij te beleven en een indruk te krijgen van de bezigheden van de Kamu-bevolking. Alle huizen zijn op palen gebouwd voor ongedierte en wateroverlast. Voor de kinderen is de ruimte onder het huis een geliefde speelplaats. Na het bezoek vaart u verder terwijl aan boord een uitgebreide buffetlunch wordt geserveerd. De natuur om u heen wordt steeds mooier. Aan het eind van de middag komt u aan in Pakbeng. Over gammele bruggetjes loopt u naar het vaste land en checkt u in bij uw accommodatie. Als er nog tijd is voordat het donker wordt is het leuk om even naar het dorp te wandelen, ca. een half uurtje lopen. Met een drankje op het terras wachten op de zonsondergang is ook een aanrader. Het uitzicht op de Mekong is adembenemend.

 

Overnachting in Pakbeng.
Inclusief ontbijt, lunch, koffie, thee, water, stops onderweg, transfer, Engelssprekende gids op de boot

Dag 10 Luang Prabang

U ontbijt in de lodge. Wandelt u voor het ontbijt (als u zin heeft; wel erg vroeg!) even naar de markt in Pakbeng waar mensen uit de omliggende dorpjes hun goederen ruilen. Dan aan boord van de boot voor het tweede deel van de cruise. Het landschap is mooi; het is ruiger en groener dan tijdens de eerste dag op de boot. U stopt onderweg om te kijken bij een traditionele destilleerderij waar van rijst alcoholische dranken worden gemaakt. Er hangen ook vele prachtig geweven doeken, dé specialiteit van Laos. De buffetlunch wordt voor u aan boord klaargemaakt. Niet ver van Luang Prabang liggen de Pak Ou-grotten, precies op het punt waar de rivier zich splitst. U bezoekt er de Tam Ting-grotten, waar duizenden Boeddhabeeldjes zijn verzameld. Er is nog een tweede grot, dat is een hele klim maar wel de moeite waard. U komt voor zonsondergang aan in Luang Prabang. Bij aankomst wordt u met een transfer naar uw hotel in de stad gebracht.

 

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Khan-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen.  Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de monniken met hun bedelnappen in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u het hoogste punt Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, lunch, excursies, transfer

Prachtige tempels in Luang Prabang
Luang Prabang

De parel van de Mekong, citytour

Samen met uw Engelssprekende gids bezoekt u te voet de meest bekende en bijzondere tempels van Luang Prabang...

De sticky-rice Experience
Luang Prabang

De sticky-rice Experience

Een bijzondere excursie om zelf te beleven hoe het is om een dagje ‘Laotiaan’ te zijn. Met de tuktuk wordt u...

Dag 11 Luang Prabang

30 watervallen(17) P1120189_ddufh7(17)

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.

 

Halve dag excursie Kuang Si watervallen (08.00-12.00 uur of 13.00-17.00 uur):
Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 12 Luang Prabang

Vrije dag. Er is genoeg te beleven in en rondom Luang Prabang. Mocht u de tempels hebben gezien trek er dan op uit met de fiets bijvoorbeeld, deze zijn te huur in de stad met of zonder gids. De dorpen in de buurt geven een goed beeld van het leven buiten de stad. Er wordt in de omgeving veel handgeschept papier gemaakt en zijdenrupskwekerijen met weverijen vindt u hier veel. De watervallen in de buurt met hun trapsgewijze poelen zijn adembenemend mooi! Neem uw badkleding mee en plons er in: genieten!

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Luang Prabang - Vang Vieng

U wordt bij uw hotel in Luang Prabang opgehaald door uw chauffeur (privé-transfer zonder gids) en naar uw hotel in Vang Vieng gebracht. Deze rit duurt ongeveer 6 uur.

Het is een lange, maar prachtige bergroute welke u naar Vang Vieng brengt. Het is mogelijk om onderweg even te stoppen voor een foto van de prachtige natuur of mooie mensen die u tegenkomt. De weg is redelijk geplaveid. De reis duurt zo'n 6-8 uur.

 

Deze kleine stad is omgeven door een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties en groene rijstvelden. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang temidden van deze ongerepte natuur.

 

De iets minder leuke kant van Vang Vieng is dat er de laatste jaren veel backpackers uit de hele wereld naar toe komen. Er zijn vele barretjes en er worden soms feesten georganiseerd. Deze worden in het centrum gevierd. Onze accommodaties zijn hier niet in de buurt. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt echter heel veel goed! Mocht u de eventuele overlast niet willen riskeren, gaat u er dan niet naar toe of blijf er maar 1 nacht, als stop op weg naar Vientiane of Luang Prabang.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 14 Vang Vieng

P4270219(13)

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid de mooie omgeving van Vang Vieng te verkennen. U kunt in de grotten op onderzoek uit gaan of de omgeving per fiets verkennen. Zodra u het plaatsje uit bent bevindt u zich temidden van rijstvelden en rotspieken wat een prachtig contrast weergeeft. Voor de avonturiers is ook leuk om met een rubber band de Nam Song-rivier af te zakken. Doet u het liever in een motorbootje, dan kan dat ook. De plaats zelf is niet interessant, u gaat er heen voor de natuur.

 

Excursietip: Halve dag kajakken;
Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de basisprincipes van kajakken gaat u de schilderachtige Nam Song rivier op. U komt een paar kleine stroomversnellingen tegen die voor iedereen goed te doen zijn. Onderweg maakt u stops bij een aantal mooie grotten die Vang Vieng rijk is. De eerste stop is bij Tham Lom (de Wind grot), deze is vrij klein vergeleken bij de verrderop gelegen Tham None (Slapende grot). Dit is één van de grootste grotten in Vang Vieng en diende vroeger als schuilplaats voor de dorpelingen tijdens de Vietnamoorlog. Vandaag is het de thuisbasis van een enorme vleermuizenkolonie. De laatste etappe is een relaxte tocht over de rivier alvorens u aankomt in Vang Vieng. U bent dan op tijd terug voor de zonsondergang die in Vang Vieng vaak bijzonder mooi is. Inclusief transfer, kajak, Engelssprekende gids. Prijs: vanaf € 45,- p.p.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Kajakken!
Vang Vieng

Kajakken in sprookjesland

Ongeveer 10 kilometer van Vang Vieng wordt u afgezet in een Khmu dorpje. Hier begint uw kajakervaring. Na wat...

Dag 15 Vang Vieng - Vientiane

In ongeveer drie uur rijden bent u in de hoofdstad Vientiane. Aansluitend maakt u een stadstour door Vientiane. U bezoekt deze middag de belangrijkste bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Victory Gate, de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven in de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument! U bezoekt tevens Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet vergeten worden; de That Luang Stupa, het meest heilige boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. Inclusief Engelssprekende gids in Vientiane.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 16 Vientiane

DSC_6399, linda scheppink of haar man(8) tempel, Niko Koot(8) Vientiane (8)

Vrije dag. Neem de tijd om nog even te genieten van de relaxte Laotiaanse sfeer. Het is leuk om aan de Mekong te dineren of een avondwandeling te maken. In de vroege ochtend kunt u ook hier de monniken door de straten zien lopen met hun bedelnappen.

 

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt

Fietstocht in en om Vientiane
Vientiane

Fietstocht in en om Vientiane

Vandaag maakt u een tour van een halve dag door de binnenstad van Vientiane. U gaat per fiets! Een perfect...

Dag 17 Vientiane – Nachttrein naar Bangkok

U wordt bij uw hotel van Vientiane opgehaald door uw chauffeur (privé-transfer zonder gids) en naar de Friendshipbridge (grens met Thailand) gebracht. Dit is een rit van ongeveer een uurtje. Bij de grenspost Laos/Thailand staat een Thaise chauffeur klaar om u naar het treinstation van Nong Kai te brengen. U vertrekt met de nachttrein in een 2de klas compartiment richting Bangkok. U slaapt in een airconditioned wagon die deelt met andere mensen. De slaapgelegenheid is redelijk. Houd wat warms bij de hand, het kan koud zijn in de trein.

 

Overnachting in de trein.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, treinreis

Dag 18 Bangkok - Kanchanaburi, River Kwai

CIMG0811(8) Thailand-riverkwai27_5l54ms(8)

Vroeg in de ochtend, na aankomst met de trein, wordt u opgehaald door uw privé-chauffeur en Engelssprekende gids. U rijdt direct door richting de River Kwai. Leuk voor een korte stop onderweg is de Mae Klong treinmarkt. Dit dorp heeft z'n bekendheid te danken aan de trein die door de markt rijdt. De markt is hier zo uitgegroeid en bij gebrek aan plaats zijn de marktkooplui gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein kan passeren. Bij dit schouwspel zult u van de ene in de andere verbazing vallen! Even verderop is een andere wereldberoemde markt te zien, de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ondanks dat heel veel mensen deze markt bezoeken is het nog steeds erg leuk om te zien. Het is een kleurrijk tafereel. U vaart er naartoe door de smalle kanaaltjes tussen de drijvende marktkraampjes door. Al uw zintuigen worden geprikkeld en uw fototoestel maakt overuren. Ook ziet u hoe de mensen leven zo aan de rivier. Na deze boeiende indrukken is het nog een uurtje rijden naar Kanchanaburi. Na de lunch wordt u naar de aanlegplaats gebracht vanwaar een longtailboot u over de River Kwai naar het floatel brengt. Het floatel zijn eenvoudige bungalowtjes op bamboevlotten, midden in de jungle. U heeft eigen douche (meestal koud water) en toilet. Er is geen elektriciteit, alles wordt 's avonds verlicht met olielampjes.

 

Informatie Kanchanaburi:
Kanchanaburi is de naam van een plaats en tevens van de grote provincie die grenst aan Myanmar. Het bekendste deel van de 'River Kwai', stroomt door Kanchanaburi. Daarnaast zijn er nog talloze bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving te zien en te doen. De stad Kanchanaburi trekt veel mensen vanwege de geschiedenis van de Thai-Birmaspoorlijn. Er zijn een aantal oorlogsbegraafplaatsen en interessante musea te bezoeken. Ook de wereldberoemde brug staat in Kanchanaburi. Als u de stad verlaat rijdt u de prachtige natuur in. Tussen de bergen en ondoordringbare jungle slingert de rivier de Kwai. De vele nationale parken in deze provincie kenmerken zich voornamelijk door de vele watervallen en dichte jungle. Het gebied is het beste vanuit een boot of kajak te bewonderen. Sommige watervallen, zoals de Erawan watervallen, zijn gemakkelijk bereikbaar. Een heerlijke natuurwandeling of zwemmen in één van de zeven poelen is een aanrader. Verder stroomopwaarts ligt de Hellfire Pass. Deze pas was één van de moeilijkste overbruggingen tijdens de bouw van de Thai-Birmaspoorlijn. Op deze plek zijn veel gevangenen omgekomen. Er is een museum gebouwd ter nagedachtenis aan de gruwelijkheden die hier hebben plaatsgevonden. De serene natuur geeft een eervol gevoel. De provincie Kanchanaburi biedt actieve, educatieve en leuke activiteiten voor iedereen en voor alle leeftijden.

 

Overnachting in Kanchanaburi.
Inclusief lunch, Thais diner, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 19 River Kwai, Kanchanaburi

Na het ontbijt wordt u begeleid door uw gids en met de boot naar uw minibusje gebracht. Deze ochtend gaat u een lekkere korte of lange wandeling maken bij de beroemde Erawan Watervallen. Geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Er zijn diverse poeltjes om in te zwemmen of kiest u liever de intensieve wandeltocht naar het hoogste punt van de watervallen? Er zijn meer dan 7 niveaus. Het is een hele inspanning, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. U kunt uitrusten in de auto. De rit richting de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai”, en het oorlogsmuseum met -begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje. De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. In het goed gedocumenteerde Thailand-Burma Railway centre krijgt u een goed beeld van de barre omstandigheden en bizarre verhaal van de dodenspoorlijn. Vele Nederlanders hebben er helaas ook het leven gelaten. Neem de tijd om het rustig te bekijken. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Kanchanaburi.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, excursies

Dag 20 Kanchanaburi - Hua Hin

Thailand-centraal-huahin9 shutterstock_309251897(13)

Uw chauffeur haalt u op bij uw hotel in Kanchanaburi om u in een keer naar Hua Hin te brengen. Onderweg is er niet zoveel bijzonders te zien, maar mocht u wat tegenkomen kunt u altijd vragen om te stoppen voor een foto. Duur: 4 uur.

 

Overnachting in Hua-Hin.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 21 Hua Hin

Vrije dag. In Hua Hin kunt u verschillende dingen doen; lekker aan zee of aan het zwembad relaxen, shoppen in de mooie winkelcentra of bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving verkennen. Als u de hoofdweg achter u laat wordt er plaats gemaakt voor leuke, rustigere straatjes met authentieke restaurantjes. Het stationnetje is erg leuk om even te zien.  

 

Overnachting in Hua-Hin.

Inclusief ontbijt

Dag 22 Hua-Hin - Bangkok

U wordt bij uw hotel in Hua-Hin opgehaald en naar de luchthaven Bangkok gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën