terug naar het overzicht

Rondreis Het beste van Thailand en Laos

Maatwerk, alles kan!
Nicole-in-Thailand
Nicole Engeltjes
Thailand is zo'n fascinerend en afwisselend land, van de bergvolkeren in het noorden tot de mooie eilanden in het zuiden. Ik vertel het u graag!
Prijsindicatie: vanaf € 2455,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

In het kort over Het beste van Thailand en Laos

De hoogtepunten van twee fantastische landen samengebracht in één reis. De route gaat via de indrukwekkende historie van Ayutthaya naar het noorden. Een treinrit Chiang Mai is een belevenis op zich. De bergen van Noord Thailand worden bewoond door verschillende stammen. De invloeden van de omringende landen is in de gezichten van de mensen al duidelijk zichtbaar. U reist langs de grens met Myanmar en ziet hoe de Birmezen dagelijks de grens naar Thailand oversteken om een paar centen meer te verdienen.

Per boot vaart u vanaf de grens in twee dagen naar de mooiste stad van Laos. In Luang Prabang is het heerlijk ronddwalen op het schiereiland met z’n vele tempeltjes. U kunt dit gemakkelijk te voet doen, zo compact is het centrum. Verbaas u over de leefgemeenschappen binnen de tempels en de vergane glorie van verscholen koloniale huizen. De rit naar Vang Vieng geeft u een goede indruk van de schoonheid van de natuur. Vanuit uw hotel in Vang Vieng heeft u prachtig uitzicht op de schilderachtige karstbergen met de rijstvelden ervoor.

Met een halve dag heeft u de bezienswaardigheden van Vientiane gezien. Met de trein reist u terug naar Bangkok. Voordat u kunt uitrusten maakt u een kleine detour naar de mooie, groene regio van de River Kwai per privé- auto. Van daaruit is het niet ver meer naar Hua Hin voor een paar dagen lekker relaxen aan zee. Thailand en Laos op z’n best tijdens deze schitterende rondreis.

Route

Dag 1  Aankomst Bangkok

Dag 2  Bangkok

Dag 3  Bangkok

Dag 4  Bangkok – Ayutthaya - Nachttrein

Dag 5  Chiang Mai

Dag 6  Chiang Mai

Dag 7  Chiang Mai

Dag 8  Chiang Rai 

Dag 9  Boottocht naar Luang Prabang

Dag 10  Luang Prabang

Dag 11  Luang Prabang

Dag 12  Luang Prabang

Dag 13  Luang Prabang - Vang Vieng

Dag 14  Vang Vieng

Dag 15  Vang Vieng - Vientiane

Dag 16  Vientiane

Dag 17  Vientiane – Nachttrein naar Bangkok

Dag 18  Bangkok - Kanchanaburi, River Kwai

Dag 19  River Kwai, Kanchanaburi

Dag 20  Kanchanaburi - Hua Hin

Dag 21  Hua-Hin

Dag 22  Hua-Hin - Bangkok

Ayutthaya (29)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Thailand. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Als u ergens langer of korter wilt verblijven dan passen wij dit, waar mogelijk, voor u aan. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

 

  • Tip:
    U kunt vanuit Hua Hin gemakkelijk doorreizen naar het zuiden om de prachtige eilanden van Zuid-Thailand te gaan bezoeken.

Overige informatie

Accommodaties

Wij boeken zeer goede hotels. In deze reis hebben wij een selectie gemaakt. Als u een ander hotel wilt tijdens de reis: geen probleem, echter in bepaalde plaatsen tijdens deze reis is de keuze beperkt.

We bieden praktisch alle goede hotels aan. Zie ook tabje Hotels.

 

Vervoer
U heeft de beschikking tijdens delen van de reis over uw eigen privé-auto/busje . U kunt er ook voor kiezen met Engelssprekende  gids te reizen. De chauffeurs spreken geen Engels. Er zitten twee nachttreinen in deze reis, deze kunnen vervangen worden door vluchten. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu uit twee of twintig personen (of meer) bestaat.

Het is dus een privé reis, geen groepsreis.

 

De vluchten naar Laos, Vietnam
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.