Koh Lanta

Koh Lanta, paradijselijk eiland

Op zoek naar een plek om heerlijk te kunnen uit rusten na of tijdens uw Thailand rondreis? Koh Lanta is een rustig en ontspannen eiland, perfect voor een heerlijke afsluiting. Het wordt hier steeds drukker en dat is logisch want het is een fijne plek. Huur een scooter en ga op zoek naar verstopte baaitjes, ontdek het Mu Ko Lanta National Park of ga kajakken in het mangrovewoud aan de oostkant van het eiland. Iedereen sluit dit eiland met zijn langgerekte stranden in zijn hart. Perfect ook voor een rustplek met het gezin.

 

 

Geschiedenis

Men denkt dat dit een van de eerst bewoonde gebieden van Thailand was. Er zijn vele invloeden te zien. De naam Koh Lanta is van Javaanse afkomst. Ook de Chao Lay mensen bewoonden dit eiland, een nomadevolk op het water. Zij wonen hier nog steeds maar zijn soms ernstig bedreigd door onder andere het toerisme. Volgens de Thaise Maan kalender vieren zij in hun 6e en 11e maand (rond juni/oktober) hier nog steeds het Loy Rua festival. Verrast door het geluid van een moskee? Dat is niet gek, na de Chao Lay, kwamen hier ook vele Maleisische moslims wonen. Daarna kwamen de Chinezen. De drie bevolkingsgroepen leven nog steeds met veel respect samen op dit eiland.

 

Kaart van Koh Lanta

Koh Lanta bestaat eigenlijk uit meerdere eilanden, waarvan Koh Lanta Yai het belangrijkste eiland is voor toerisme. U komt aan in het noorden van het eiland, over de nieuwe brug of per boot aan de Saladan Pier. Wanneer u aankomt vaart u een stukje een baai in, waar u goed kunt zien hoe de huizen hier op palen gebouwd zijn. De hoofdweg gaat zuidelijk via Phra Ae Beach, een langgerekt, tropisch strand. Hier is veel te doen; er zijn vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Hier liggen ook de meeste hotels. Bij Kantiang Bay vindt u weer wat gezellige restaurantjes en ook een aantal hotels. Bijna tegen het National Park aan, vindt u een aantal afgelegen hotels. Aan de oostkant van het eiland zijn mangrovebossen en is Koh Lanta Oldtown, de oude havenstad.

 

 

Het weer

De beste reistijd voor Koh Lanta is vanaf ongeveer oktober/november tot maart/april. Vanaf april wordt het warm en tijdens het regenseizoen kan de zee erg ruig zijn. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Thailand verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Bezienswaardigheden op Koh Lanta

 

1. Prachtige stranden

Het ideale eilandbeeld van langgerekte, witte stranden, overhangende palmbomen vindt u op Koh Lanta. De kinderen kunnen spelen op het strand en in het water wat lang ondiep blijft. Er is zo veel keus, u kunt iedere dag op een ander strand verblijven.

 

 

2. Koh Lanta National Park

Dit jungleachtige park vol kleine, brutale aapjes is indrukwekkend mooi. De route er naartoe kronkelend via de hoofdweg is misschien wel net zo mooi. Wandel door de jungle en ontdek de perfecte stranden.

 

    

 

3. De onderwaterwereld

Een geweldige plek om de onderwaterwereld te ontdekken. Huur een bootje en ga snorkelen bij Koh Rok of bezoek de nabij gelegen eilanden zoals Koh Mook. Honderden kleurrijke vissen en misschien wel schildpadden!

 

      

 

 

Leuk om te doen op Koh Lanta

Naast de mooie stranden is er meer leuks te doen op Koh Lanta. Onze tips om te doen hebben wij op een rij gezet. 

 

1. Huur een scooter

Ontdek het eiland per scooter. Via mooie weggetje, soms het binnenland in, door kleine dorpjes, en via prachtige uitzichtpunten gaat u op verkenningstocht. Stop bij het verstopte Nui Bay en daal de trappen af om betoverd te worden en ontspan met een drankje op Bamboo beach.

 

2. Koken als een echte Thai

Er zijn hier veel plekken om te leren koken, dan kunt u thuis nog even terug dromen naar dit prachtige eiland als u in uw eigen Hollandse keuken staat.

 

    

 

3. Ga kajakken

Vertrek per longtailboot richting de nabij gelegen eilanden. Hier kunt u geweldig zeekajakken. Maak de dag compleet met een bezoek aan de bijzondere grotten op de eilanden. De bijzondere vormen in de grotten, de jungle op het eiland en de nieuwsgierige aapjes maken dit een bijzondere ervaring.

Hotels op Koh Lanta

Onze top 3 hotels op Koh Lanta hebben wij voor u op een rij gezet. Wilt u liever een ander hotel op Koh Lanta bezoeken? Bekijk ons hotelaanbod Zuid-Thailand voor het complete aanbod.

Pimalai Resort

Pimalai Resort

Layana Resort & Spa

Layana Resort & Spa

Srilanta Resort

Srilanta Resort

Tijdens deze rondreis reist u naar Koh Lanta
Boten aan de kust van Koh Yao Yai in Thailand
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Paradijselijke eilanden

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Phuket > Koh Yao Noi, onontdekt paradijs tussen de kalksteenrotsen > Koh Lanta, verlaten stranden en ongerepte jungle > Koh Kradan, ongestoord genieten op het bountystrand