Pai

Het bergdorp van Noord-Thailand: Pai

Pai is een gemoedelijk stadje gelegen in een bergachtige omgeving in Noord-Thailand. Chiang Mai ligt op zo’n 130 kilometer afstand. Kiest u voor Pai dan kiest u voor de natuur. Het stadje heeft u binnen een half uur wel gezien, maar voor de omgeving kunt u zeker een aantal dagen uittrekken. Pai was ooit niet meer dan een kleine marktplaats, maar is inmiddels een populaire bestemming voor backpackers. Het is er vol met betaalbare hotels, souvenirwinkels en restaurants. Er hangt een ontspannen, relaxte sfeer. Pai is een leuke stad om tijdens uw rondreis Thailand te bezoeken.

 

Prachtig uitzicht vanaf Pai Canyon in het noorden van Thailand

 

Weer in Pai

Pai is gelegen in een gebied met een tropisch savanneklimaat. Dit klimaattype wordt gekenmerkt door hoge temperaturen gedurende het hele jaar en een duidelijke droge en natte periode. De warmste maand is april met een gemiddelde temperatuur van 28.5 °C. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 20 °C. De meeste neerslag valt in augustus en de minste neerslag in januari. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u naar onze klimaatpagina.

 

Kaart van Pai

De 5 leukste activiteiten in en rondom Pai

1. Pai Hotsprings

Op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf het centrum van Pai liggen middenin de groene natuur verschillende hotsprings. Er zijn verschillende natuurlijke baden die, hoe hoger u gaat, in temperatuur oplopen. Heeft u zin in een warme duik? Dan raden we u aan om hier vroeg in de ochtend naartoe te gaan. U bent er dan nagenoeg alleen en de temperatuur is dan nog aangenaam. De damp die van het water komt, geeft het geheel een magische sfeer.

 

Kom tot rust in een van de hotsprings van Pai

2. Pai Canyon

Een paar kilometer buiten Pai ligt de Pai Canyon, een canyon met diepe kloven, smalle paden en mooie uitzichtpunten. Als u in Pai bent, mag u dit niet overslaan! Eenmaal de ingang gepasseerd, staat u binnen enkele minuten bovenaan de canyon. Voor mensen met hoogtevrees zijn sommige stukken weliswaar een uitdaging, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. Een overvloed aan groene natuur wacht op u. Bezoek de canyon bij zonsopkomst of zonsondergang voor een nóg mooier uitzicht over de canyon en de Pai-vallei.

 

Op een half uur rijden van Pai Canyon ligt de Mo Paeng-waterval. Een rots waarvan water naar beneden klettert. Als u zin heeft in een verfrissende duik, is dit een leuk uitstapje.

 

3. Pai Walking Street & Night Market

In de avond hoeft u zich in Pai niet te vervelen. De Pai Walking Street & Night Market is een gezellige straat en avondmarkt in Pai. Overdag kunt u hier lekker ontbijten of lunchen, maar in de avond wordt het pas echt levendig. De straat verandert dan in een waar street food-paradijs. Probeer bij een aantal stalletjes wat lokale gerechten. Als u van de Aziatische keuken houdt, moet u hier zijn!

      

Struin over de nachtmarkt en proef diverse Thaise gerechten

4. Ontdek Pai op de fiets

De groene omgeving van Pai kunt u per fiets het beste ontdekken. Rij lekker rond door de adembenemende landschappen en doe waar u zelf zin in hebt. In de omgeving zijn diverse tochtjes mogelijk. De accommodatie waar u verblijft, kan u voorzien van leuke routes, maar u kunt ook een excursie boeken. Bekijkt u onze fietsexcursie eens en vraag ons naar de mogelijkheden. 

 

5. Memorial Bridge

De naam zegt het al; de memorial bridge is een brug die in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd om oorlogstroepen makkelijker de rivier te kunnen laten passeren. Tegenwoordig heeft u vanaf de brug een mooi uitzicht over de stad en de groene omgeving.

 

Uitzicht vanaf de Memorial Bridge

Breng een bezoek aan de bergstammen

In de omgeving van Pai leven nog typische bergstammen, zoals de Karen, Lahu en Hmong. Als u in Noord-Thailand verblijft tijdens uw vakantie Thailand, kunnen wij een bezoek aan één van de stammen aanraden. Twee plekken waar u een bezoek aan kunt brengen zijn Mae Hong Son en Lisu Lodge. Een geliefde plek van ons, maar ook van vele toeristen.

 

1. Mae Hong Son

Mae Hong Son is een gezellige plaats in het noorden van Thailand. Het heeft een korte geschiedenis dat pas is ontstaan in de 19e eeuw. Er werd rond 1835 een opvangcentra voor olifanten opgericht, daar omheen vestigden zich steeds meer mensen. Zij kwamen oorspronkelijk uit Myanmar, Laos en het zuiden van China. De grootste groep die er is, is de Karen (de Padong die hoort bij deze groep zijn de Long Necks). Veel van deze groepen kwamen al in de 18e eeuw naar Thailand en behoren daarmee tot de eerste bergvolken van Thailand. Zij kwamen naar Thailand omdat de situatie in hun eigen land zo slecht was. Ieder volk heeft zijn eigen kleding, tradities en gebruiken. Als reiziger kunt u gerust een tijdlang in één van hun dorpjes doorbrengen. Het is een bijzondere ervaring!

 

U kunt vanuit Mae Hong Son een tour maken naar het dorp Na Soi, ook wel bekend als Long Neck Village. De vrouwen dragen hier koperen ringen om hun nek. Deze zijn zo zwaar, dat hun schouders naar beneden worden gedrukt. Hierdoor lijkt het alsof de vrouwen een erg lange nek hebben. In Mae Hong Son zijn verder enkele interessante tempels die een bezoek waard zijn. De Wat Doi Kong Mu staat op een heuvel van 1500 meter hoogte en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Ga vooral in de vroege ochtend als de ochtendmist nog tussen de bergen zweeft. De Wat Chong Klang en Wat Chong Kham tempels zijn in de avonden verlicht, wat de meest mooie foto’s oplevert. De tempels grenzen aan de het Chong Kham-meer, waar u een goed uitzicht heeft op deze heiligdommen.

 

 

De Karen-stam in Mae Hong Son

 

2. Lisu Lodge

Noord-Thailand is een geliefde plek voor toeristen en dit heeft in verschillende gebieden invloed op de cultuur van de bergbewoners. Om hen te laten profiteren van de vooruitgang, met behoud van hun eigen waarden, is enkele jaren geleden een bijzonder project gestart: Lisu Lodge. Lisu Lodge heeft slechts zes kamers en is gebouwd aan de rand van een Lisu-dorp. U komt in aanraking met de authentieke Lisu. De bergbewoners verdienen hun dagelijkse kost met werken in de Lisu Lodge en met het rondleiden van gasten in hun leefgebied. De kamers zijn aangepast aan westerse normen.

 

Reis door de prachtige omgeving van de Lisu Lodge: hoge bergen, dichte wouden, rivieren en beekjes, typische Lisu-dorpen en landerijen. U kunt een keuze maken uit verschillende activiteiten: wandelingen naar de omliggende dorpen, een tocht met een ossenwagen, mountainbiken, raften, noem maar op. Wij ondersteunen het Lisu Lodge-project van harte en publiceren enkele reizen, waarin Lisu Lodge een onderdeel vormt.

 

Een lokale vrouw van de Lisu-stam die haar was vouwt

Hotels in Pai

In Pai bieden wij leuke, kleinschalige boutique-hotels aan. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Pai die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor u reserveren.

Yoma

Yoma

The Quarter

The Quarter

Reverie Siam

Reverie Siam

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Pai
Thailand-Mae-Hong-Son-Langnekken1_1_383679
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Thailand in vogelvlucht

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, tempels > River Kwai, Mae Klong treinmarkt > Ayutthaya, nachttrein Chiang Mai > Pai, theeplantages > Mae Hong Son, bergdorpen > Koh Samui, strand

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen > River Kwai > Ayutthaya, nachttrein > Chiang Mai, olifanten > Mae Hong Son, Korenstam > Pai, groene vallei > Gouden Driehoek > Chiang Rai, tempels > Koh Chang.