Koh Phi Phi

Tropisch eiland Koh Phi Phi

Koh Phi Phi klinkt al tropisch in de oren. Wanneer u aankomt varen bij het tropische eiland, langs de gigantische rotsen die het eiland rijk is, begint de beleving. Bij Koh Phi Phi Don stapt u af bij de Ao Tonsai Pier om op het centrale deel van het eiland te overnachten. We moeten er wel bij zeggen, hier is het druk met toeristen en de neonlichten van flitsende barretjes lachen u toe. Slaapt u in het afgelegen deel? Dan vaart u nog wat verder en mag u genieten van het prachtige uitzicht op het eiland. Het blauwe water, de jungleachtige omgeving en de stralend witte stranden zijn betoverend en maakt Koh Phi Phi een heerlijke bestemming tijdens uw rondreis Thailand.

 

 

Geschiedenis

Nog niet zo lang geleden was dit eiland bewoond door een aantal vissers die in een ongerept paradijs leefden. Toen dit pareltje door de toeristen werd ontdekt, overstroomde het bijna met de vooral Engelse, feestvierende backpackers. Daar is het eiland voor een groot deel ook op ingericht: veel barretjes, restaurants en hoge prijzen. In 2004 veroorzaakte de tsunami veel schade.

 

Kaart van Kho Phi Phi

Koh Phi Phi bestaat uit Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Leh. De tweede is onbewoond maar hier is wel de bekende Maya Bay, uit de film The Beach. Een duik nemen nabij de drukte en strandtentjes? Dan is Loh Dalum Beach een goede plek. Wij vinden de leukste hotels op Laem Tong Beach liggen. De pracht van het eiland Koh Phi Phi is hier volop aanwezig, maar niet de vele toeristen, restaurants en barretjes.

 

 

Het weer

De beste reistijd om Koh Phi Phi te bezoeken is vanaf ongeveer oktober/november tot maart/april. Vanaf april wordt het warm en tijdens het regenseizoen kan de zee erg ruig zijn aan deze kant van Thailand. Er varen dan geen tot weinig boten deze kant op.

Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Thailand verwijzen wij u graag naar ons klimaatoverzicht.

Bezienswaardigheden op Koh Phi Phi

 

1. Maya Bay

Per boot kunt u Koh Phi Phi Leh ontdekken. De onbewoonde baaitjes spreken tot de verbeelding. Maya Bay is de meest bekende. In 2018 heeft de Thaise overheid besloten Maya Bay tijdelijk dicht te houden. Overmatig toerisme heeft geen goed gedaan voor de ongerepte natuur die hier eens was.     

 

    

 

2. Onderwaterwereld bekijken

Neem uw snorkel of huur een duikpak en dompel uzelf onder in het warme, kraakheldere water om de rijke onderwaterwereld te verkennen. Voor de duikliefhebber een plek bij uitstek. Er zijn vele plekken waar u kunt duiken of snorkelen.

 

 

3. Koh Phi Phi Viewpoint

Wandel bergopwaarts richting het viewpoint op het eiland. Een niet al te lange wandeling maar het uitzicht is idyllisch. U ziet hoe twee delen van het eiland Koh Phi Phi Don met elkaar verbonden zijn. Tijdens zonsondergang is het druk maar wel de moeite waard. Vergeet niet een kleine bijdrage te doneren aan het begin van het pad.

 

 

Leuk om te doen op Koh Phi Phi

 

1. Ga duiken of neem een duik-proefles

De mooiste duikspots van Thailand bevinden zich misschien wel hier. Zo zijn Shark Point en King Cruiser Wreck prachtige spots.

 

    

 

2. Kajakken

Huur een kajak en ga er zelf op uit: peddel naar Monkey Beach, Nui Beach of Loh Lana Bay.

 

3. Ga eilandhoppen

Vanaf Koh Phi Phi kunt u een longtailbootje met schipper huren om de prachtige omgeving en ook Koh Phi Phi Leh te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de andere baaitjes rondom het eiland of ga naar Ao Nui beach.

 

    

 

    

Hotels op Koh Phi Phi

Op Koh Phi Phi bieden wij twee hotels aan. Het Phi Phi Village Beach resort, een tropisch en luxueus strand-resort gelegen in een rustige omgeving vol groen en het P.P. Erawan Palms resort, een sfeervol strandresort in een fraaie Thaise stijl, gelegen in een groene tuin met palmbomen. 

Phi Phi Village Beach Resort

Phi Phi Village Beach Resort

PP Erawan Palms Resort

PP Erawan Palms Resort

Tijdens deze rondreis en bouwsteen reist u naar Koh Phi Phi
Boten aan de kust van Koh Yao Yai in Thailand
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Paradijselijke eilanden

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Phuket > Koh Yao Noi, onontdekt paradijs tussen de kalksteenrotsen > Koh Lanta, verlaten stranden en ongerepte jungle > Koh Kradan, ongestoord genieten op het bountystrand

Thailand-zonsondergang54(9)
Voorbeeldreis Zuid-Thailand

Bouwsteen: Zeilcruise langs de eilanden van Zuid-TH

Andaman Zee

 

Phuket, afvaart met typische Thaise schoener, Suwan Macha - Kai Island - Gai Island - Panak Island, snorkel, diner, kajak, en bekijk de sterren langs deze adembenemend mooie eilanden in de Andaman zee.