Chiang Mai

De noordelijke hoofdstad: Chiang Mai

Chiang Mai is de belangrijkste plaats in het noorden van Thailand. Deze stad is qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel veertig keer zo klein als Bangkok. Chiang Mai doet daardoor ook veel authentieker en kleinschaliger aan dan de hoofdstad. Chiang Mai ligt tussen de bergen en middenin de prachtige natuur. Het is dan ook de perfecte plek om op een actieve manier de natuur te ontdekken.

 

Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich op vijftien minuten loopafstand van elkaar. Chiang Mai is een geliefde stad en aan te raden om te bezoeken tijdens uw rondreis Thailand.  

 

       

De veelzijdigheid van het authentieke Chiang Mai

Geschiedenis van Chiang Mai

Chiang Mai behoort tot de oudere steden van Thailand en werd gesticht in 1296 door koning Mengrai. Chiang Mai werd de hoofdstad van het Lanna Koninkrijk, die heerste over het gebied van Noord-Thailand, en gedeeltes van het huidig Myanmar, China en Laos. Chiang Mai grenst aan de rivier Ping. Omdat deze rivier regelmatig overstroomde tijdens de moesson is er een stadsmuur omheen gebouwd. Deze muur staat er nog steeds. Het gedeelte binnen de stadsmuur wordt daarom ook ‘oude stad’ genoemd. Met Chiang Mai ging het economisch gezien goed, want de stad lag langs de zijderoute. In 1932 werd de stad, na hevige strijd met Birma, onderdeel van Siam, het toenmalige Thailand.

 

Kaart van Chiang Mai

Weer in Chiang Mai

Het klimaat in Chiang Mai en Noord-Thailand wordt gekenmerkt door de moesson. De neerslag is over het algemeen het zwaarst in september. Regenseizoen hoeft echter niet te betekenen dat het dagenlang regent. Meestal zijn de ochtenden helder en komen er in de middag wat wolken en regen op zetten. ’s Avonds kan het vaak gewoon weer droog zijn. De lucht is minder vochtig dan in andere delen van het land, waardoor het aangenamer aanvoelt. Bovendien is het temperatuurverschil tussen dag en nacht groter dan in andere regio's van Thailand. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar onze klimaatpagina.

Top 3 bezienswaardigheden in Chiang Mai

In Chiang Mai staan ontzettend veel bezienswaardigheden. Alleen al meer dan 300 tempels.  Maar naast cultuur kunt u ook leuke uitstapjes in de natuur maken. Wat ons betreft is het een bestemming die niet mag ontbreken tijdens uw vakantie Thailand.

 

1. Doi Suthep

De Wat Phrahat Doi Suthep is de beroemdste tempel van Chiang Mai. Gelegen net buiten de stad op een hoogte van 1600 meter. De gouden tempel bereikt u door een trap te beklimmen met 290 treden. Het is even zweten, maar het heiligdom en het uitzicht over Chiang Mai is de klim naar boven zeker waard. Mocht u slecht ter been zijn of geen zin hebben in deze wandeling: er gaat ook een lift naar boven. De Doi Suthep wordt het hele jaar door bezocht door boeddhistische pelgrims en vele toeristen. Wij bieden een leuke excursie naar de tempel in combinatie met het Doi Pui National Park. Een leuke dagexcursie met een mix van cultuur en natuur.

 

De goudkleurige Doi Suthep-tempel net buiten Chiang Mai, Thailand

2. Oude centrum

Het oude centrum van Chiang Mai zit vol verstopte, knusse wijkjes, smalle steegjes en eeuwenoude tempels. Hier kunt u heerlijk een dag rondwandelen langs de oogverblindende tempels waar de monniken in hun feloranje gewaden over de binnenplaatsen schuifelen. Bekijk de oude stadsmuren en toegangspoorten of dwaal rond door de gezellige, levendige straatjes. Een aanrader is om met een gids per tuk tuk de stad te verkennen. Zo komt u van alles te weten over het interessante Chiang Mai.

 

3. Wat Chedi Luang en Wat Chet Yot

Wat Chedi Luang is een van de meest bezochte tempels in Chiang Mai. De tempel dateert uit 1441 en is door aardbevingen en beschietingen beschadig geraakt. Wat Chedi Luang is nooit helemaal gerestaureerd, waardoor de tempel er zo uit ziet als het nu doet.

 

Wat Chet Yot ligt iets buiten Chiang Mai, maar met een scooter rijdt u er in ongeveer 20 minuten naartoe. De tempel is in 1455 gebouwd om het minder populair wordende boeddhisme een boost te geven. Opvallend zijn de torens die de zeven weken vertegenwoordigen die Boeddha na zijn verlichting in India heeft doorgebracht.

 

Meet & eat Lanna familie

Meet & eat Lanna familie

Fietsexcursie

Fietsexcursie

Suppen

Suppen

Leuke uitstapjes in en rondom Chiang Mai

1. Night Market

Als u in Chang Mai verblijft kunt u niet om de nachtmarkt heen. Ga een avond niet eten in een restaurantje, maar struin over de markt en probeer diverse streetfood. De nachtmarkt is één van de bekendste highlights in Chiang Mai en wordt elke avond gehouden aan de Chang Klan Road. Het is er gigantisch druk, maar erg gezellig. Zodra het donker wordt, stroomt de straat vol met een enorme sliert van feestelijk verlichte kraampjes. Er is werkelijk van alles te koop. Uw geur- en smaakpupillen maken overuren. En bent u moe geworden van al dat geslenter? Laat uw voeten lekker masseren en u kunt er weer tegenaan!

 

2. Thaise keuken

Heeft u gisteren lekker gegeten op de markt? Wij kunnen geen genoeg krijgen van het Thaise eten. Het eten is niet te pittig, maar wel goed op smaak en er is ontzettend veel keus. Waarom trekt u er niet een avond op de fiets op uit en ga samen met een gids op zoek naar de beste gerechten uit de Thaise keuken! Wij bieden een leuke excursie aan waar u al fietsend de keuken ontdekt. U fietst door de smalle straten en bij diverse stops wacht er een heerlijk gerechtje op u.  

 

Of wilt u zelf de handjes uit de mouwen steken en het Thaise koken onder de knie krijgen? Boek dan een leuke kookcursus.

 

     

Struin over de markt of geniet in een restaurant van de Thaise keuken

3. Groen Chiang Mai

Een populaire activiteit in Chiang Mai is het maken van een trekking door de prachtige natuur. Kiest u voor een wandeling, de fiets, een jeeptour of gaat u misschien wel raften? Een ding wat u tijdens alle activiteiten kunt zien, zijn bergstammen van Noord-Thailand. De meeste kans heeft u in de traditionele dorpjes of op een lokale markt.

Hotels in Chiang Mai

In Chiang Mai bieden wij kleine boutique-hotels aan, maar ook diverse luxe. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van hotels in Chiang Mai die wij aanraden, uiteraard kunnen we ook andere hotels voor u reserveren.

Shewa Wana Boutique Hotel

Shewa Wana Boutique Hotel

Banthai Village

Banthai Village

Yaang Come Village

Yaang Come Village

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Chiang Mai
Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool > Khao Yai, jungle > Loei, bergketens > Chiang Khan > Sukothai, tempels > Chiang Mai, olifanten > Pai > Mae Hong Son, bergstammen > Koh Samui

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen > River Kwai > Ayutthaya, nachttrein > Chiang Mai, olifanten > Mae Hong Son, Korenstam > Pai, groene vallei > Gouden Driehoek > Chiang Rai, tempels > Koh Chang.