Chiang Mai

Reis naar de belangrijkste plaats van in het noorden van Thailand: Chiang Mai. Deze stad is qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel veertig keer zo klein als Bangkok. De plaats ligt tussen de hoogste bergen en tussen de mooiste natuur. Chiang Mai doet authentieker en kleinschaliger aan dan de hoofdstad, en veel van de Chiang Mai bezienswaardigheden bevinden zich op vijftien minuten loopafstand van elkaar. Chiang Mai is een hele leuke stad om te bezoeken tijdens uw rondreis Thailand.  

 


Chiang Mai bezienswaardigheden

Chiang Mai heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, met alleen al meer dan driehonderd tempels.

 

Doi Suthep
De Wat Phrahat Doi Suthep is de beroemdste tempel van Chiang Mai. De tempel is gebouwd in 1383 en ligt op een berg van 1601 meter. Om de tempel te bereiken moet u een trap op met 290 treden. Het heiligdom en het uitzicht over Chiang Mai is de klim naar boven zeker waard. Mocht u slecht ter been zijn of geen zin hebben in deze wandeling, dan rijdt er ook een tram naar boven. De Doi Suthep wordt het hele jaar door bezocht door boeddhistische pelgrims. Andere boeiende bezienswaardigheden zijn  de tempels Wat Phra Singh en Wat Chiang Man die beiden meer dan zevenhonderd jaar oud zijn.

 

Elephant Nature Park Chiang Mai

De vele vrijwilligers van het Elephant Nature Park Chiang Mai zorgen voor olifanten die een zwaar leven hebben gehad. Hier kunt u deze reuzen voederen, knuffelen, of wassen. De meeste reizigers zijn razend enthousiast over het park waar ze kunnen zien hoe gelukkig de olifanten zijn. Het is mogelijk het Elephant Nature Park één dag aan te doen, maar het is ook een mogelijkheid hier enkele dagen te verblijven om voor de olifanten te zorgen.

Chiang Mai trekking

Een populaire activiteit in Chiang Mai is het maken van een trekking. U kunt dan de bergen van Noord-Thailand in gaan voor enkele dagen. Afhankelijk van uw conditie kunt u gaan wandelen, mountainbiken, rijden met jeeps, raften, of een combinatie hiervan. Tijdens trekkingen door de provincie van Chiang Mai, kunt u enkele bergstammen, traditionele dorpjes en markten bezoeken.

Ga bijvoorbeeld naar de bergstam de Karen, ook wel Long Necks genoemd. Zij zijn bekend door de vrouwen die koperen ringen om hun nek dragen, waardoor hun nek is uitgerekt. De dorpjes van de stammen hebben soms wel een erg toeristische inslag.

 


Art in Paradise Chiang Mai Art Museum
Naast het grote aanbod aan tempels heeft Chiang Mai nog meer te bieden. Voor leuke ontspanning kunt u bijvoorbeeld naar het Art in Paradise Museum. In dit museum zijn tekeningen aangebracht op muren en op de grond, maar dan op zo’n manier dat het tot leven lijkt te komen. Reizigers hebben veel lol met het maken van gekke foto’s.


Chiang Mai geschiedenis

Chiang Mai behoort tot de oudere steden van Thailand en werd gesticht in 1296 door koning Mengrai. Chiang Mai werd de hoofdstad van het Lanna Koninkrijk, die heerste over het gebied van Noord-Thailand, en gedeeltes van het huidige Myanmar, China en Laos. Chiang Mai grenst aan de rivier Ping. Deze rivier overstroomde regelmatig tijdens de moesson waardoor om Chiang Mai een stadsmuur werd gebouwd. Deze muur staat er nog steeds. Het gedeelte binnen de stadsmuur wordt daarom ook ‘oude stad’ genoemd. Chiang Mai had een goed economisch klimaat, onder andere omdat de stad lang de zijderoute lag. In 1818 werd een gracht voor de stadsmuren gegraven om de stad voor het stijgende rivierwater te behoeden. In 1932 werd de stad, na hevige strijd met Birma, onderdeel van Siam, het toenmalige Thailand.

Chiang Mai biedt zoveel bezienswaardigheden, excursies en mogelijkheden tot trekkingstochten, dat het een fantastische bestemming is tijdens een rondreis Thailand.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Chiang Mai
Azie-Thailand-Loei-Rijstvelden
Thailand

Rondreis Thailand: Ontdek de geheimen

Ideale reis voor het hele jaar. 

 

Bangkok, metropool - Khao Yai, jungle – Loei, bergketens – Chiang Khan – Sukothai, tempels – Chiang Mai, olifanten – PaiMae Hong Son, bergstammen – Koh Samui

Thailand-Ayutthaya-Boeddha
Thailand

Rondreis Thailand: Cultureel

Ideale reis tijdens onze zomer- en winterperiode.

 

Bangkok, fietsen – River Kwai -  Ayutthaya, nachttrein – Chiang Mai, olifanten – Mae Hong Son, Korenstam – Pai, groene vallei – Gouden Driehoek Chiang Rai, tempels – Koh Chang.

Thailand-Chiangmai-rijstplantjes(9)
Noord-Thailand

Bouwsteen Thailand: Actief in de natuur buiten Chiang Mai

Net iets buiten de stad Chiang Mai ligt een boutique-homestay Little Village, dat ideaal is voor families. Je kunt hier fietsen, wandelen, Thais koken. En dat alles in een prachtige omgeving.