Kanchanaburi

Kanchanaburi ligt in Centraal-Thailand en is vooral bekend om de bridge over the River Kwai. De brug is onderdeel van de Birmaspoorlijn die door dwangarbeiders in de Tweede Wereldoorlog is aangelegd.Kanchanaburi ligt 130 kilometer van Bangkok en veel reizigers maken een dagtocht vanuit Bangkok. Het is echter ook de moeite waard om in Kanchaburi wat langer te verblijven tijdens een rondreis Thailand

 

 

Kanchanaburi bezienswaardigheden

 

Bridge over the River Kwai

De brigde over the River Kwai ligt midden in het toeristische gedeelte van Kanchanaburi en maakt deel uit van de Birmaspoorlijn. De brug is in de Tweede Wereldoorlog gebouwd door Aziatische en westerse dwangarbeiders, waardonder veel Nederlanders. Door ziekte en uitputting zijn velen van hen tijdens de bouw overleden. De gesneuvelde Nederlanders liggen begraven op de Kanchanaburi Allied War en Chung Kai begraafplaats. U kunt een treinrit maken over de Bridge over the River Kwai en de Birmaspoorlijn, u zult zeker onder de indruk zijn.

 

Thailand Birma Railway Centre

In het museum Thailand Birma Railway Centre in Kanchanaburi kunt u zien hoe het leven in de Tweede Wereldoorlog was. Er zijn ook maquettes van de burg, spoorlijn en krijgsgevangenkampen te zien.

 

Helfire Pass

Een bezoek aan het museum Helfire Pass in Kanchanaburi is heel indrukwekkend. Helfire Pass was voor de krijgsgevangenen het zwaarste gedeelte van de spoorlijn, zij moesten 18 uur lang op een afgelegen plek met de hand grote rotspartijen uithakken. In het museum kunt u zien hoe de arbeiders leefden. Het is ook mogelijk om met een audiotour door Helfire Pass te lopen.

 

Kanchanaburi watervallen

In het Erawan National Park bij Kanchanaburi is een van de mooiste watervallen van Thailand. De Erawan waterval ligt in een ruig gebied en heeft zeven verdiepingen. Vanaf de tweede verdieping wordt de klim zwaarder, maar de tweede, derde en vierde verdieping zijn het mooiste en u kunt hier zwemmen in de Erawan waterval. Een verfrissende excursie tijdens uw rondreis Thailand. 

 

 

Tijdens deze bouwstenen reist u naar Kanchanaburi
Thailand-riverkwai27_5l54ms
Voorbeeldreis Midden-Thailand

Bouwsteen Thailand: Ontdek de River Kwai

Ten westen van Bangkok

Één van de meest bekende trekpleisters van Thailand. Een mooie combinatie van historie, natuur, watervallen en uiteraard de Bridge over de River Kwai.