Hua Hin

Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand. Het is een gezellig, druk maar ook charmant plaatsje met mooie, smalle stranden en levendige markten. Het weer is in Hua Hin het gehele jaar goed, met temperaturen tussen de vijfentwintig en dertig graden en vrijwel geen regen. Het centrum van Hua Hin is inmiddels uitgegroeid tot een modern winkelparadijs en heeft vele leuke en goede restaurants. Bezoeker zeker Hua Hin tijdens een rondreis Thailand.

 


Hua Hin excursies

U kunt in Hua Hin een aantal excursies doen.

 

Hua Hin treinstation
Hua Hin heeft een prachtig treinstation, op korte afstand van het stadscentrum. De felgekleurde gebouwen hebben een Thaise design maar doen ook Victoriaans aan. Op het treinstation is een koninklijke wachtkamer te vinden. Het treinstation van Hua Hin is zo schilderachtig, dat het de meest gefotografeerde bezienswaardigheid is van het stadje.

 Hua Hin stranden
Hua Hin heeft fijne stranden. Goede stranden zijn onder andere Chaweng Beach, Cha Am Beach, Hua Hin Beach en Khoa Takiab Beach. De stranden zijn redelijk rustig en u kunt hier heerlijk ontspannen.

Hua Hin paleizen

Het Maruekhathaiyawan paleis is ontworpen door een Italiaanse architect en gebouwd in 1920. Het heeft veel veranda’s, promenades, gouden details en traliewerk. Er zijn mooie passages naar de zee. Daarnaast staat in Hua Hin het Klang Kang Won paleis, gebouwd in 1929. Ook dit paleis in Hua Hin heeft een Europese bouwstijl dat aan Spanje doet denken. Tegenwoordig is dit het zomerpaleis van de huidige koninklijke familie van Thailand.

 

Hua Hin Wat Huay Mongkol
De Wat Huay Mongkol toont het standbeeld van Luang Phor Thuad, en is het grootste standbeeld (van deze man) ter wereld. Luang Phor Thuad was een Thaise monnik en hij heeft nu een legendarische status. Hij bereikte de status van verlichting waarbij hij allerlei wonderen wist te verrichten. Ieder weekend komen er veel bezoekers naar dit beeld, waaronder monniken.

 

Khao Sam Roi Yot National Park
In de buurt van Hua Hin zijn enkele mooie nationale parken te vinden. In het Khao Sam Roi Yot National Park vindt u onder andere makaken, bosgemzen en blaffende herten. Hier staat ook het Tham Phraya Nakhon. Dit is een klein Thais paviljoen in een grot. De grot heeft een ‘open dak’ waardoor er zonlicht naar binnen schijnt. Deze grot in Hua Hin doet mysterieus en sprookjesachtig aan.


Hua Hin geschiedenis

Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand. De koninklijke familie vestigden er zomerpaleizen rond het jaar 1920. Thaise mensen met veel geld volgden dit voorbeeld, en lieten er vakantiehuizen bouwen. Hierdoor staan er tegenwoordig schitterende villa’s langs de kust. Vooral in het weekend zijn er veel dagjesmensen uit Bangkok die Hua Hin aandoen. Vanwege de centrale ligging bezoeken veel reizigers Hua Hin tijdens een rondreis Thailand. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Hua Hin
Thailand-Koh-Yao-Krab
Thailand

Rondreis Thailand: Veelzijdig Thailand

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Bangkok, kleurrijke markten – River Kwai, bezoek de treinmarkt – Hua Hin, paleis, stranden – Bang Saphan Noi, tempels – Khao Sok, jungle – Koh Yao Yai, kajakken – Krabi, tropische zuiden

Bangkok-Damnoek-Saduak-Drijvende-Markt
Thailand

Rondreis Thailand: Hoogtepunten van Thailand

Ideale reis tijdens onze lente- en zomerperiode.

 

Bangkok, fietsen tussen gezellige straten – River Kwai, Erawan watervallen – Khao Sok, jungle, kanovaren – Koh Phangan, meer dan strand