Krabi

Fotogenieke eilanden bij Krabi 

Volgens velen is Krabi de mooiste provincie van Thailand. De groene heuvels, met palmbomen bezaaide witte stranden en fotogenieke eilanden beschrijven het typische beeld van deze indrukwekkende provincie. Er is veel te doen: zo liggen Krabi Town, Railay, Ao Nang, Koh Phi Phi, Koh Lanta en vele kleine eilanden in deze provincie. De moeite waard dus voor een bezoek. Bezoek je Krabi tijdens een rondreis Thailand? Dan bent u verzekerd van prachtige plaatjes van mooie stranden, gezellige restaurantjes en mysterieuze mangrovegebieden. Op naar Krabi!

 

    

 

Geschiedenis

Krabi is altijd een belangrijke stad in het zuiden geweest. Een soort hub en provinciehoofdstad. In 2004 werd ook Krabi flink geraakt door de tsunami. Veel werd verwoest maar daar is niets meer van te zien.

 

Kaart van Krabi

Krabi is een provincie maar als wij het over Krabi hebben gaat het eigenlijk vooral over Ao Nang, Railay Beach en Tub Kaek. De hoofdstad waar ook de airport en de haven zijn heet Krabi Town. Op ongeveer 25 kilometer van Krabi Town is het bekende plaatsje Ao Nang. Hier kom je voor naar Krabi. Een klein stukje varen (want anders kunt u er niet komen) tot je op Railay Beach bent. Nog een favoriet, vooral aan te raden met kinderen: het in de jungle gelegen Tub Kaek Beach. Ga eilandhoppen en bezoek Koh Hong en Koh Tub. De prachtige stranden zijn pittoresk, zoals promotiefoto’s van Thailand. De kalkrotsen steken prominent uit zee. Nog een geheime tip: Pai Plong Beach bij het Centara Beach Resort. Een écht plaatje.

 

 

Het weer

In Krabi is het het gehele jaar warm. Dit eiland kan dus altijd goed gecombineerd worden met een rondreis door Thailand. Vooral in de winterperiode van november tot maart, is het heerlijk om hier te vertoeven. In april kan het soms wel erg warm zijn. De zomerperiode, van mei tot september, is het regenseizoen. Maar blijft u dan op Ao Nang, Railay, Koh Lanta of Tub Kaek, dan is het ook prima te doen. De buien zijn vaak alleen in de ochtend of in de namiddag. Het is ook een stuk rustiger op de eilanden

5 bezienswaardigheden op Krabi

 

1. De stranden! 

De stranden: natuurlijk, de stranden! Alle stranden hier in de omgeving hebben een speciale gloed over zich. Ao Nang is groot en gezellig, Tub Kaek ligt in de jungle, per boot naar Railay of naar de kleine idyllische eilandjes in de omgeving.

 

 

2. Tiger Cave Tempel

Wandel naar deze tempel en beklim alle trappen. Een flinke uitdaging in de warmte. Met zonsondergang is het een betoverend uitzicht..

 

3. Mangrove bos

Ontdek per kano het Mangrove bos: een bijna ondoordringbare woud van bomen in het water. Het is dichtbebost, het water is ondiep en het heeft een mysterieuze sfeer. Een bijzondere ervaring en een leuke manier om de mangrovebossen te ontdekken.

 

    

 

4. Railay Viewpoint

Dwars door de jungle wandelt u richting Railay Viewpoint en de Blue Lagoon. Met geweldig uitzicht over het schiereiland. Zowel vanaf Railay als vanaf Ao Nang is dit goed te bereiken.

 

5. Railay Beach

Ga per longtailboat (ja, zo’n typische van de plaatjes) naar Railay Beach. U stapt eenvoudig in Ao Nang op; vraag één van de bootsmannen.

 

    

Leuk om te doen op en rond Krabi

 

1. Islandhopping

Boek een dagje eilandhoppen. Waar kan dat nou beter als in dit paradijs van prachtige eilanden met witte stranden? Neem snorkels mee om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.

 

    

 

2. Khao Ngon Nak Viewpoint

Een stukje rijden van Krabi, nabij Tub Kaek. Na een pittige, steile klim, dwars door de jungle bereikt u klimmend en klauterend over de boomwortels een rotsachtig stuk. Vanaf hier heeft u een onbelemmerd, eindeloos uitzicht over de provincie Krabi. Ao Nang, Krabi Town en Railay herkent u meteen. U kunt vanaf hier ook kleine eilanden voor de kust zoals Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zien liggen!

 

3. Bezoek de nachtmarkt

Een gezellige markt met eten en allerlei andere hebbedingen. Heerlijke Thaise lekkernijen kunt u hier proberen. De lieve mensen praten graag met u.

 

Hotels op Krabi

Onze 3 hotels op Krabi hebben wij voor u op een rij gezet. Bekijk ons hotelaanbod Zuid-Thailand voor het complete aanbod.

Rayavadee Resort

Rayavadee Resort

Ban Sainai Resort

Ban Sainai Resort

Centara Grand Beach Resort

Centara Grand Beach Resort

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Krabi
Boten aan de kust van Koh Yao Yai in Thailand
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Paradijselijke eilanden

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Phuket > Koh Yao Noi, onontdekt paradijs tussen de kalksteenrotsen > Koh Lanta, verlaten stranden en ongerepte jungle > Koh Kradan, ongestoord genieten op het bountystrand

Thailand-zuid-krabi1 shutterstock_233752198
West-Maleisië en Thailand

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië en Thaise stranden

Reisperiode: oktober t/m maart

 

West-Maleisië: Kuala Lumpur > Taman Negara, jungle > Cameron Highlands, theevelden > Penang, rijke geschiedenis > Langkawi > Thailand: Koh Lipe > Krabi, prachtige stranden > Khao Lak

Het strand van Koh Jum in Thailand
Voorbeeldreis Zuid-Thailand

Bouwsteen Thailand: Verblijf in luxe op een bounty-eiland

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Zuid-Thailand: Krabi > Koh Jum, per longtailboot naar het bountyeiland, zon, zee, strand, weg van massa toerisme > terug naar het vaste land