Krabi

Krabi is een kleine provincie van Thailand gelegen aan de Andaman Zee. Het is een fantastische bestemming voor een strandvakantie in Thailand, waarbij het een stuk minder toeristisch is dan Phuket en Koh Samuï. De natuur van Krabi is werkelijk overweldigend: de steile grillige kalksteenkliffen, de heldere groenblauwe zee, het authentieke leven en de witte stranden maken het tot een van onze persoonlijke favorieten tijdens een rondreis Thailand

 

Krabi bezienswaardigheden

Krabi heeft leuke bezienswaardigheden en er is genoeg te doen en te beleven.


Krabi stranden
Krabi heeft stranden die tot de mooiste van Thailand gerekend kunnen worden. De stranden zijn perfect, met poederwit zand en een schitterend gekleurde zee. Wat het uitzicht nog fraaier maakt, zijn de grote rotsformaties die uit het water omhoog torenen. Het populairste strand is Ao Nang waar goed gesnorkeld kan worden, en waar er hier en daar wat faciliteiten zijn. Andere fijne stranden zijn Hat Ton Sai, Hot Nopparat Thara en Hat Rai Leh. Vanaf Ao Nang kunt u de boot pakken naar Koh Phi Phi, of u kunt naar andere rustige eilanden in de Andaman Zee.

 Krabi Railay

Vanaf de stad Krabi en het strand van Ao Nang reist u per boot naar de kaap Laem Phra Nang. Deze kaap wordt ook Railay-strand genoemd en het bestaat uit drie hoofdstranden die te bereiken zijn via voetpaden. Mooie stranden op Railay zijn Phra Nang Beach en West-Railay. Phra Nang Beach heeft schitterende kalkstenen rotsformaties, er is genoeg schaduw en er zijn grotten te bezoeken.

Krabi tempels
Krabi is beroemd om zijn stranden, maar er zijn ook wat culturele bezienswaardigheden.
Een leuke tempel om te bezoeken is de Wat Phra Kaew, dat is opgebouwd in de 19e en 20e eeuw en bestaat uit witte gebouwen.
Een beroemdere tempel is Wat Tham Sua, ook bekend als de Tiger Cave Temple. Om hier te komen, moet u wel een trap met meer dan 1200 treden betreden, maar het uitzicht vanaf de top is het waard.


Krabi duiken en bergbeklimmen

Bij Krabi kan er prima gedoken worden. Van november tot april is de beste periode om te duiken. Buiten deze periode is de zee ruwer en is het zicht onderwater minder goed. In de omgeving van Krabi is bergbeklimmen ook populair. De hoge steile kalkstenenrotsen zijn een uitdaging, maar het uitzicht en de omgeving zijn spectaculair.

 Voor een ontspannen strandvakantie is Krabi perfect. Geniet van de mooie stranden, de natuur en het ontspannen leven tijdens een rondreis Thailand. 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Krabi
Boten aan de kust van Koh Yao Yai in Thailand
Voorbeeldreis Thailand

Rondreis Thailand: Paradijselijke eilanden

Ideale reis tijdens onze winterperiode.

 

Phuket > Koh Yao Noi, onontdekt paradijs tussen de kalksteenrotsen > Koh Lanta, verlaten stranden en ongerepte jungle > Koh Kradan, ongestoord genieten op het bountystrand