Kamu Lodge in Laos
Irene dijkstra

Bijzonder overnachten in Laos

Irene Dijkstra Laos 27-6-2017

Als u een rondreis in Laos maakt en het leuk vindt om op bijzondere plekjes te slapen, dan vindt u hieronder een aantal tips.

 

Slapen als een koning in een paleis in Luang Prabang

In het voormalige paleis van de koninklijke familie die ooit in Laos de scepter zwaaide is tegenwoordig een hotel gevestigd. Een mooie villa in koloniale stijl met een groene tuin mét heerlijk zwembad eromheen. Het paleis is met stijlvolle meubels ingericht; helemaal passend. Kies voor de Maison Room, de voormalige kamer van de prins, de Laos Room waar de koningin sliep of de Champa Room van de prinses om helemaal in stijl te rusten. Ontwen ’s avonds even aan het koninklijke leven en loop gewoon naar het oude centrum of de avondmarkt. Een heerlijk plekje in Luang Prabang

 

Deinen op het ritme van de Mekong

Aan boord van het luxe cruiseschip Vat Phou kunt u heerlijk in slaap vallen. De Vat Phou is een oude houten traditionele veerboot die omgebouwd is tot een luxe cruiseschip. Niet zo’n groot flatgebouw, er zijn maar 12 hutten aan boord. 3 dagen lang reist u met deze boot over de Mekong rivier in het zuidelijk deel van Laos, door een gebied waar weinig toeristen komen. Mooie groene natuur, tempels, imposante watervallen en lieflijke eilandjes ziet u onderweg.

 

 

Slapen op de Mekong in Laos

Liever niet ’s nachts varen? In het zuiden van Laos zijn boten omgebouwd tot een leuk hotelletje. De boten kunnen niet meer varen, maar zijn omgetoverd tot woonboten. Niet luxe, maar wel een superleuke locatie. Een heus floatel met uitzicht over de Mekong rivier. U wandelt zo naar diverse watervallen toe en u zit midden in een dorpje.

 

Glamping in Laos

De Kamu Lodge heeft 20 canvas safaritenten geïmporteert uit Zuid-Afrika. Omdat het in Laos een stuk warmer kan zijn dan in Zuid-Afrika is boven de tenten een rieten dak geplaatst. In de tent heeft u uw eigen sanitair. De tenten liggen bijna aan de Mekong Rivier. Tussen de bomen door vangt u een glimp van het water op. En op loopafstand van de tenten bevindt zich een leuk dorpje. De typische Kamu massage in de “spa-tent” is een aanrader.  

 

Boomhut in Laos

Superprimitief: een matrasje op de houten vloer, maar wel in een echte houten boomhut midden in de jungle.

 

Overnachten op een koffieplantage in Laos

Op de nog steeds in werking zijnde koffieplantage Suan Sinouk Coffee Resort kunt u logeren. Het leukste aan uw verblijf op de koffieplantage is natuurlijk om te zien hoe de koffiebonen groeien en verwerkt worden. Dit proces kunt u aanschouwen bij dit hotel. Om een onvergetelijke indruk achter te laten, kunt u zelf een koffiestruik planten. En geniet natuurlijk vooral van de heerlijke koffie van de eigen plantage die geserveerd wordt.

 

 

En wilt u gewoon een hotel met een niet uit te spreken naam: ga dan overnachten in hotel Senesothxeun op Don Khong. Een heerlijke ontspannen plek om uw rondreis Laos af te sluiten.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.