6 bijzondere slaaplekken in Laos
Irene dijkstra

6 bijzondere slaaplekken in Laos

Irene Dijkstra Algemeen 27-6-2017

Voor Van Verre mocht ik op reis door Laos, één van de meest ongerepte en authentieke landen in Zuidoost-Azië. Zodra je het vliegtuig uitstapt, waan je je in een totaal andere wereld. Als je een rondreis in Laos maakt en het leuk vindt om op bijzondere plekjes te slapen, dan heb ik 5 tips voor je.

 

1. Slapen als een koning in Laos

De Franse kolonisten hebben veel mooie bouwwerken achtergelaten in Laos. In Vientiane kun je slapen in het Settha Palace hotel, wat is gevestigd in een schitterend gerestaureerd Frans koloniaal gebouw. Het pand dateert van het begin van de twintigste eeuw; hoge plafonds, brede gangen; het is alsof je in een tijdmachine stapt. Alle kamers liggen in het oorspronkelijk gebouw. Een heerlijk plekje om te verblijven in Vientiane! 

          

Wil jij koninklijk slapen in laos?

 

2. Dobberen op de Mekong in Laos

Aan boord van het luxe cruiseschip Vat Phou kun je heerlijk in slaap vallen. De Vat Phou is een oude houten traditionele veerboot die omgebouwd is tot een luxe cruiseschip. Het is zeker niet zo’n groot flatgebouw, er zijn maar 12 hutten aan boord. Drie dagen lang reis je met deze boot over de Mekong rivier in het zuidelijk deel van Laos, door een gebied waar weinig toeristen komen. Mooie groene natuur, tempels, imposante watervallen en lieflijke eilandjes zie je onderweg.

Val heerlijk in slaap op de Vat Phou.

 

3. Woonboot op de Mekong in Laos

Liever niet ’s nachts varen? In het zuiden van Laos zijn boten omgebouwd tot een leuk hotelletje. De boten kunnen niet meer varen, maar zijn omgetoverd tot woonboten. Het is niet luxe, maar wel een superleuke locatie en een geweldige ervaring. Een heus floatel met uitzicht over de Mekong rivier. Wie heeft het? Je wandelt zo naar diverse watervallen toe en je zit midden in een dorpje. De perfecte stek al zeg ik het zelf.

          

 

4. Boomhut in Laos

Een hele leuke belevenis is slapen in een boomhut. In het Nam Kan National Park kan dat. Het is super primitief. Je hebt een matrasje op de houten vloer, maar wel in een echte houten boomhut midden in de jungle. Ga klimmen, klauteren en zweven tussen de boomtoppen van Zuid-Laos.
Een slaapplaats in een boomhut, hoog boven de grond. Reken maar dat dit een unieke belevenis is! 

 

5. Overnacht op een koffieplantage in Laos

Op de nog steeds in werking zijnde koffieplantage Suan Sinouk Coffee Resort kun je logeren. Het leukste aan je verblijf op de koffieplantage is natuurlijk om te zien hoe de koffiebonen groeien en verwerkt worden. Dit proces kun je aanschouwen bij dit hotel. Om een onvergetelijke indruk achter te laten, mag je zelf een koffiestruik planten. Geniet natuurlijk vooral van de heerlijke koffie van de eigen plantage die geserveerd wordt.

Wil jij overnachten op deze koffieplantage?

 

Deze bijzondere slaapplekken maken je rondreis door Laos helemaal af. Wil je meer weten over deze of andere slaapplekken bel gerust met een van onze Laos specialisten.

 

Irene

Van Verre