Bolaven Plateau, Laos
Laos-Bolaven-Plateau (3)draai

5 redenen om naar Zuid-Laos te gaan!

Kim, Van Verre Algemeen 29-4-2019

Laos, een prachtig stukje Azië. Vaak wordt Laos toegevoegd aan een reis door Thailand, Vietnam of Cambodja. Je bezoekt dan waarschijnlijk Luang Prabang, Vang Vieng en Vientiane, de welbekende hoogtepunten. Ook heel mooi en bijzonder! Zeker weten. Maar, waarom niet Laos als los land bezoeken?

Tijdens mijn inspectiereis voor Van Verre ben ik naar het zuiden van Laos gereisd en dit gedeelte heeft mij verrast! Ik zal je vertellen waarom.

 

Het zuiden van Laos is vooral heel divers, er zijn veel activiteiten te doen die ik echt de moeite waard vind. Bezoeken dus!

Hier 5 redenen waarom je Zuid-Laos wilt bezoeken:

 

 

1. Bezoek Wat Phou

Wat Phou, ook wel het zusje van Angkor What genoemd. Zelf vind ik niet dat dit waar is, ik vind het er niet op lijken dus waarom ze dit het ‘zusje van’ noemen, ik heb geen idee. De moeite waard is het zeker wel! Het is een prachtig complex, rustig en erg bijzonder.

Het tempelcomplex bestaat uit zeven lagen waarbij je op elke laag weer een ander uitzicht hebt. Wanneer je op de bovenste laag komt staat je een prachtige tempel te wachten en de omgeving en het uitzicht hier is geweldig!

 

Wat Phou, Laos    Wat Phou, Laos    Wat Phou, Laos

 

2. De 4000 eilanden

‘Si Phan Don’ zoals de 4000 eilanden ook wel worden genoemd, is zeker iets wat je niet mag overslaan wanneer je naar het zuiden van Laos reist. De drie eilanden die het meest worden bezocht zijn: Don Khone, Don Khong en Don Det.

Don Det is een eiland waar voornamelijk backpackers heen gaan, wij hebben daarom voor accommodaties op Don Khone en Don Khong gekozen.

Don Khone is ontzettend leuk, er zijn diverse restaurantjes en winkeltjes op de hoofdstraat te vinden, alles is dichtbij en wat niet dichtbij is kan worden bereikt per fiets of tuktuk. Beide echt prima te doen. Don Khong is groter maar, daarmee niet meteen gezelliger, het is een stuk rustiger dus het ligt helemaal aan je wensen welk eiland je het best kunt bezoeken. Allebei mag natuurlijk ook! Wij kunnen hier goed bij helpen.

 

Don Khone, Laos    Don Khone, Laos    Don Khong, Laos

Je kunt ook een paar dagen varen door het gebied van de 4000 eilanden

 

3. Bolaven Plateau

Bolaven is echt één van mijn favoriete stukjes van het zuiden. Ik heb er hier zoveel mooie en leuke dingen gezien en gedaan. Dat mag je zeker niet overslaan wanneer je het Zuiden bezoekt tijdens je rondreis door Laos. Een van de activiteiten die ik hier heb gedaan is een jeeptour, ontzettend leuk voor degene die een beetje van avontuur houden. Je ziet veel en komt langs plekjes waar de normale toerist niet komt.

Verder zijn er een heleboel kraampjes, markten en dorpjes die je kunt bezoeken, ik werd daar zelf echt enthousiast van omdat dit ‘het echte Laos is’, en ik dit nog niet zoveel in het zuiden had gezien.

 

Jeeptour in Bolaven Plateau

Maak een mooie trek door het Bolaven Plateau.

 

4. De mensen in Laos

De bevolking is hier erg aardig en dat komt denk ik voornamelijk omdat ze nog maar zo weinig blanke mensen hebben gezien. Wanneer je een dorpje bezoekt vinden de mensen het prachtig dat je even langs komt. Je wordt dan ook met open armen ontvangen. De taal is wel een dingetje, met handen en voeten probeer je toch maar een beetje te communiceren. Zo jammer dat we de taal niet spreken! Maar de mensen maken je rondreis door Laos toch echt nog mooier.

 

Kato village, Bolaven    Xepian National Park, Laos    Tad Yuang Waterval, Laos

 

5. De natuur van Laos

Je moet er even naar zoeken maar er zijn nog zoveel ongerepte stukjes in Laos. Er is heel veel jungle waar nog zo goed als niemand geweest is en waar je echt nog over de ongebaande paden loopt. Ook zijn de kleine dorpjes die onderweg langs je heen schieten prachtig om even doorheen te lopen. Onze chauffeur stopt met alle liefde op de plekjes waar jij dat wilt.

 

Tad Yuang Waterval    Bolaven, Laos    Dorpje in Zuid-Laos

 

Meer weten over het zuiden van Laos? Bel of mail onze Laos specialist Gionne, dan kunnen we samen op basis van jouw wensen een mooie route in elkaar zetten!

 

Kim