Nashville

Muziekstad Nashville

Zeg je country & westernmuziek, dan zeg je Nashville of is het andersom? De stad ademt alles uit waar een muziekliefhebber blij van wordt. Menig beroemdheid is hier ontdekt, tijdens een optreden in een van de bars. In de verschillende musea en studio’s krijgt u een goed beeld van facetten met als thema: muziek. De stad heeft meer te bieden. Wandel erdoorheen en geniet van de architectuur. Heerlijk om minimaal twee nachten te verblijven en Nashville te ontdekken tijdens uw individuele rondreis Amerika.

 

Geschiedenis van Nashville

Indianen bouwden ruim 1000 jaar voor Chr. de eerste nederzettingen in de omgeving van wat nu Nashville is. Het werd na een hectische periode in 1779 gesticht, echter in 1806 pas aangemerkt als stad. Na een spannende strijd wordt het uiteindelijk rond 1843 de hoofdstad van de staat Tennessee. Het is een plek met potentie en tot het uitbreken van de Burgeroorlog (1860) een welvarende stad. Uiteindelijk zorgt de oorlog voor een nieuwe inslag en worden er onder andere universiteiten opgericht. Het bevolkingsaantal groeit en Nashville ontwikkelt zich fantastisch. Tegenwoordig is het een geliefde stad bij de toerist.

 

Kaart van Nashville

Nashville is de hoofdstad van de Tennessee. Downtown is veel te ontdekken. Een bezoek van de Country Music Hall of Fame mag niet ontbreken. Loop daarna in een klein half uurtje naar de beroemde RCA-studio B. Ongeveer 12 kilometer buiten de stad ligt Music Valley, met uw huurauto makkelijk te bereiken.

 

Weer in Nashville

Door het subtropische klimaat is het fijn om Nashville in het voorjaar te bezoeken, hoewel er dan ook wel regen valt. Dit geldt ook voor de zomerperiode (juni t/m september), die warm (gemiddeld rond de 25 graden), maar nat kan zijn. Oktober is een prettige reisperiode, het is over het algemeen droog. De winters in dit klimaat zijn relatief goed, met temperaturen boven het vriespunt.

Top 5 bezienswaardigheden in Nashville

1. Country Music Hall of Fame

Direct bij binnenkomst komen de sterren op je af. De grote plaquette met afbeeldingen van onder andere Dolly Parton en de Everly Brothers zullen voor velen voelen als een ‘trip down to memory lane’. Loop door de hal en laat u meeslepen in het ontstaan van de geschiedenis van countrymuziek, de honky tonk en anderen. Beluister opnames, kijk uw ogen uit bij vitrines met kleding van de sterren en geniet van tentoonstellingen. Zelfs als countrymuziek niet uw topfavoriet is, is deze plek echt een aanrader! Leuk in combinatie met de RCA-studio B.

 

    

2. RCA-studio B

Stap vanaf de Country Music Hall of Fame in de bus naar RCA-studio’s B of loop door de stad er naartoe. Een rondleiding is een must! De studio doet oude tijden herleven. Luister goed naar de uitleg, want het is Elvis die, in zijn gloriedagen, de allerbeste omzet voor de studio heeft gemaakt. Historische foto’s aan de wand en oude opname apparatuur, u kijkt uw ogen uit. Zelfs de ouderwetse typemachine van Cindy Walker, goed voor vele hits waaronder die van de legendarische Jim Reeves, is hier tentoongesteld.

 

3. Music Valley

Op ongeveer 12 kilometer buiten Nashville ligt Music Valley aan de oever van de Cumberland-rivier. Een groot entertainment centrum met winkels, een hotel en sport- en spelmogelijkheden. Ideaal om met kinderen naar toe te gaan. Hier bezoekt u ook Grand Opry Ole, waar u meer achtergrondinformatie kunt vergaren over de sterren. Het beste is om een rondleiding te reserveren. Het draait hier niet alleen om countrymuziek, maar ook gospel en folkore komen hier aan bod. Het is mogelijk om hier een liveshow mee te maken, een kaartje bemachtigen kan een uitdaging zijn.

 

4. Johnny Cash Museum

Meer informatie over deze beroemde countryzanger is te vinden in het gelijknamige museum. Welke cowboylaarzen droeg hij tijdens zijn optredens? Een stukje privé is terug te vinden in handgeschreven brieven. En natuurlijk zijn veel van zijn gitaren, albumhoezen en langspeelplaten te bewonderen. Het museum geeft een goede inkijk van het leven van Johnny Cash. Tip: bent u er rondom lunchtijd, bestel dan een lekkere sandwich in het aangrenzende café.

 

   

5. East Nashville

Deze inmiddels hippe wijk is gelegen aan de oostzijde van de Cumerland-rivier, die de scheiding vormt tussen het centrum en dit stadsdeel. Was het voorheen een ‘no go gebied’, tegenwoordig is het helemaal opgebloeid met straatkunst, knusse barretjes en trendy restaurants. Slenter door Shelby Park dat langs de rivier ligt. Neem een kijkje in het Nissan Stadium, het thuis van de Tennessee Titans, een American football-team. Tip: ook leuk om tijdens uw vakantie in Amerika een wedstrijd mee te maken zo tussen de lokale fans.

Top 3 leuk om te doen in Nashville

1. Stap een lokale bar binnen

Onder het genot van een Budweiser een paar uurtjes genieten van muziek? In Nashville zijn veel plekken waar een (beginnend) artiest een aardig deuntje wegzingt en tokkelt. Tip: nestel u op een barkruk in de nog redelijk authentieke Whiskey Bent Saloon en geniet van de muziek. Zorg voor wat cash Dollars, want na het optreden gaat de pet rond. Bekender en groter is The Stage on Broadway, ook leuk om even naar binnen te gaan.

 

    

2. Jack Daniel’s distilleerderij

Hoewel het anderhalf uur rijden is, is het de rit waard voor de fervente whisky-liefhebber. Het bekende merk is nu binnen handbereik. Laat u rondleiden door een gids en neem alle informatie over het ontstaan en de vervaardiging van deze bijzondere whisky tot u. Proeven is er helaas niet bij, want ironisch genoeg mag er in de “county” waarin de plaats Lynchburg gelegen is, geen alcohol genuttigd worden. Daarom is de naam van deze tour toepasselijk: Dry County Distillery Tour. Een fles Jack Daniel’s kopen kan wel!

 

3. Hop on hop off

Een ideale manier de stad te ontdekken, is met de hop on hop trolley en/of bus. Stap uit bij een bezienswaardigheid. Vergeet ook niet om een originele country & westernwinkel binnen te lopen. Pas cowboylaarzen en zet een traditionele cowboyhoed op… wie weet staat het zo goed dat u het ter plekke aanschaft. Tip: boek een hop on hop off tour in de avond en bewonder de kleurig, verlichte stad.

Hotels in Nashville

We bieden diverse hotels aan in Nashville Voor ons hele aanbod in Nashville verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Florida & Zuidoost Amerika.

Millenium Maxwell Hotel

Thompson Nashville

Tijdens deze rondreizen reist u naar Nashville
Amerika-New-York-Rockefeller-Center-3
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Autorondreis Deep South: New York & het zwoele zuiden

New York City, the Big Apple > New Orleans, stad van de jazz > Natchez, Antebellums > Memphis, blues & rock- ‘n-roll > Nashville, country en western > Great Smoky Mountains, bosrijke bergen > Atlanta, CNN en Coca Cola.

Amerika-New-Orleans-Muzikant-1
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Autorondreis Deep South: Swingin' Deep South & Florida

New Orleans, stad van de jazz > Natchez, antebellums > Clarksdale, bakermat blues > Memphis, blues & rock-‘n-roll> Nashville > Great Smoky Mountains > Atlanta > Charleston, historische stad > Savannah > St. Augustine > St. Pete Beach, hagelwitte stranden > Fort Myers Beach/Captiva Island, tropisch paradijs > Miami

Amerika-New-Orleans-Straatmuzikanten
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Autorondreis Deep South: Hoogtepunten van het Diepe Zuiden

Atlanta > Great Smoky Mountains, bosrijke bergen > Nashville, country muziek > Memphis, blues & rock ‘n-roll > Clarksdale, bakermat van de blues > Natchez, Antebellums > New Orleans, stad van de jazz > Montgomery > Atlanta