Washington DC

Hoofdstad van de Verenigde Staden: Washington DC

Veel mensen denken dat Washington DC in de staat Washington ligt, maar het ligt in de staat District Columbia. De overheid en de woning van de zittende president, het Witte Huis, is gevestigd in deze stad. Maar dat is niet alles. De stad heeft een bruisend stadsleven, prachtige monumenten en het, misschien voor u wel bekende, congres is hier gevestigd. Zeker een bezoekje waard als u tijdens uw rondreis Amerika in Washington verblijft.

Geschiedenis

Washington DC staat voornamelijk bekend als hoofdstad van de Verenigde Staten, maar dit was de stad niet altijd. In de 18e eeuw werd de stad pas gekozen. Toentertijd was Philadelphia een kansmaker, omdat hier de onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Echter wilde verschillende leiders dat er een locatie aan een rivier werd gekozen. Er werd uiteindelijk een compromis gesloten. De overheid nam de oorlogsschulden over van alle staten, welke in het noorden veel hoger waren en dat leidde ertoe dat de hoofdstad in het zuiden kwam.

 

De stad werd naar de president van die tijd vernoemd, Washington. Het was een gebied van 10 vierkante mijl dat direct onder het gezag van het congres werd geplaatst. De stad zelf stelde toen nog niet veel voor. Regeringsfunctionarissen en buitenlandse delegaties wensten maar al te vaak dat ze weer in steden als New York of Philadelphia waren. In 1812 haalde de stad het bijna niet toen deze tijdens de oorlog door de Britten werd afgebrand. Maar de afgebrande gebouwen werden langzaam vervangen. Het vertrouwen kwam terug en tegenwoordig is het een bruisende stad met veel monumenten en gedenktekens.

 

Kaart van Washington DC

De hoofdstad Washington DC is gelegen aan de Potomac-rivier aan de oostkust van de Verenigde Staten. Deze locatie is gekozen, zodat de stad goed bereikbaar was over water en ook over land. Vanaf deze plaats kan er eenvoudig doorgereisd worden naar het binnenland of gevlogen worden naar andere grote steden.

 

Klimaat Washington DC

Washington DC heeft een warm zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers warm zijn en de winters koud, maar niet streng. De vier seizoenen zijn hier allemaal terug te zien, maar kunnen redelijk snel in elkaar overgaan. Doordat de temperaturen erg kunnen verschillen in een korte periode is er veel kans op neerslag. Dit maakt dat het weer erg onvoorspelbaar is. Vanaf juli tot en met begin december is er kans op orkanen in deze regio, echter is de kans dat Washington DC hier mee te maken heeft erg klein.

 

Tijdens de wintermaanden kan het ’s nachts vriezen, maar overdag loopt de temperatuur dan weer op tot boven het vriespunt. In januari en februari kunt u echter wel redelijk wat sneeuw verwachten.

In de zomer kan het vrij warm worden, in juli en augustus is het gemiddeld rond de 30 graden Celsius. Er zijn echter dagen dat de temperaturen oplopen tot boven de 35 graden!

Top 5 bezienswaardigheden

1. Het Capitool

Het Capitool is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten, de wetgevende macht. In het Capitool zetelen zowel de Amerikaanse Senaat als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Samen worden zij het Congres genoemd. Dit gebouw is indrukwekkend en komt u waarschijnlijk al erg bekend voor. Het is het decor van vele films en series.

 

2. Het Witte Huis

Het Witte Huis is het werkterrein en ook de woning van de zittende president van de Verenigde Staten. Het gebouw staat voor de uitvoerende macht. Het huis staat in het zogeheten President’s Park. Door het park kunt u een wandeling maken en op afstand het Witte Huis bezoeken.

    

3. National Mall

Het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument wordt de National Mall genoemd. Hier vindt u mooie tuinen met fonteinen, bomen, bloemperkjes en verschillende monumenten open voor publiek. De National Mall is autovrij en daardoor een fijne plek om te wandelen en de diverse bezienswaardigheden te bewonderen.

 

4. Lincoln Memorial

In het verlengde stuk van de National Mall vindt u het Lincoln Memorial, een gedenkteken voor de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Het monument is volledig gebouwd van marmer afkomstig uit Colorado. Ook het bijna 6 meter hoge beeld van een zittende Lincoln is geheel van marmer gemaakt en staat op een sokkel van nog eens 3 meter hoog. Voor het gedenkteken vindt u de reflectingpool. In deze spiegelvijver kunt u het weerkaatsten van de Lincoln Memorial zien.

    

5. Washington Monument

Dit monument werd opgericht door, de naam zegt het al, George Washington. Het monument is bijna 170 meter hoog en is de hoogste obelisk ooit gebouwd. Het monument is gemaakt van marmer, graniet en zandsteen en maakt deel uit van de eerder beschreven National Mall. Een monument dat u in de verte al zal opvallen.

 

Leuk om te doen:

1. Rock Creek Park

Zin om te fietsen, fitnessen of wandelen tijdens uw vakantie Amerika? Breng dan een bezoek aan Rock Creek Park. Dit park ligt aan de Potomac-rivier en is een fijn stadspark als u even tot rust wilt komen of genieten van een groene omgeving. Ook voor een picknick is dit een heerlijke plek.

 

2. Georgetown

’s Avonds is de wijk Georgetown gezellig met kleine straatjes en knusse restaurants, cafés en bars. In Adams Morgan Street vindt u veel eetgelegenheden die allerlei internationale gerechten serveren. Een aanrader om hier een avondje aan een tafel aan te schuiven.

 

3. Fiets door Washington DC

Ook leuk om een fietstour te maken door de hoofdstad van de Verenigde Staten. Bekijk onze fietsexcursie en kijk of het iets voor u is.

Hotels in Washington DC 

We bieden diverse hotels aan in Washington DC. Voor ons hele aanbod in Washington DC verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Noordoost Amerika.

Capitol Skyline Hotel

Embassy Row Hotel

Tijdens deze reizen reist u naar Washington DC
Amerika-WashingtonDC-Lincoln-Memorial_1_501340
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis Oost-Amerika per auto: Capitol District

Washington DC, het Witte Huis > Gettysburg > Lancaster, Amish > Philadelphia, Liberty bell > Ocean City > Virginia Beach, strand > Williamsburg, oorlogsverleden > Shenandoah National Park, natuur.

Amerika-Washington-Jefferson-Memorial_2_501281
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis Oost-Amerika per auto: Hoogtepunten Oost-Amerika

Washington DC, presidentsstad > Shenandoah National Park, natuur > Niagara Falls, immens grote watervallen > Ithaca fingerlakes > Lancaster, Amish > Philadelphia, onafhankelijkheidsverklaring > New York City, the Big Apple.