Los Angeles > San Diego > Tucson, cowboys > nationale parken, Grand Canyon, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce, Zion, Death Valley, Sequoia, Yosemite > Antelope Canyon > Monument Valley, Navajo’s > Las Vegas > San Francisco > Kustroute > Santa Barbara, strand.
Los Angeles, de stad van de sterren
De stad waar de film- en entertainmentindustrie is geboren, dat is Los Angeles, afgekort L.A.. Los Angeles is na New York de grootste stad van de Verenigde staten. Eigenlijk is L.A. een metropool. De stad is uitgestrekt met uiteenlopende wijken en voorsteden zoals Beverly Hills, Santa Monica en Venice, welke vaak wel als onderdeel van Los Angeles worden beschouwd. Het bekende Hollywood is wel officieel een deel van de stad.
In deze miljoenenstad hoeft niemand zich te vervelen. Ontdek de beroemdste wijk ter wereld, Hollywood, loop over de Walk of Fame of maak een foto bij de Hollywood Sign. Liever de mooie stranden verkennen? Huur een fiets en aanschouw de sporters, skaters en zonaanbidders bij het lange zandstrand van Venice of Santa Monica beach. Voor de ultieme fun-factor gaat u naar Universal Studio’s of Disneyworld. Kortom, er is genoeg te beleven! Een ideaal beginpunt voor uw individuele rondreis Amerika.

Geschiedenis van Los Angeles
Duizenden jaren geleden was Los Angeles nog een vruchtbaar gebied waar de Tongva en de Cumash-indianen in vrede leefden. In 1542 bereikte de Portugese ontdekkingsreiziger Juan Rodriguez Cabrillo als eerste Europeaan dit onontdekte land en claimde het uit naam van de Spanjaarden. Pas in 1771, ruim twee eeuwen later, werd pas de eerste missiepost gebouwd, tien jaar later ontstond het eerste dorp, Pueblo de Los Angeles. In 1835 werd Los Angeles uitgeroepen tot hoofdstad van Mexicaans Californië. Dit veranderde in 1850, toen Los Angeles na de Mexicaans-Amerikaanse oorlog onderdeel werd van de nieuwe staat Californië van de Verenigde Staten.
Aan het begin van de twintigste eeuw maakte Los Angeles een gigantische groei. Er kwam een spoornetwerk, er werd olie ontdekt en ook startte er diverse filmstudio’s op. Mede door het gunstige weer trokken filmakers naar het gebied. Hollywood ontpopte zich tot filmstad van de wereld en fuseerde zich in 1910 met Los Angeles. Veel beginnende acteurs en actrices droomden van roem en kwamen massaal naar Los Angeles. Dit zorgde voor een sterke bevolkingstoename en uitbreiding naar de buitenwijken. Tijdens de tweede wereldoorlog kreeg de economie een extra boost van de oplopende vraag naar oorlogsmaterialen en wapens. Fabrieken draaide overuren en er kwamen duizenden nieuwe banen vrij wat veel arbeiders van buiten Los Angeles heeft getrokken.
Los Angeles heeft ook lastigere tijden gekend. Er was een sterke rassensegregatie wat zorgde voor een groot contrast tussen de verschillende wijken. Waar in Hollywood en Beverly Hills de huizenprijzen bleven stijgen, waren de leefomstandigheden in buitenwijken, oftewel “Getto’s” erg slecht. Jarenlang zijn opstanden en rellen geweest. Pas in de begin jaren 20 zijn de omstandigheden verbeterd. Vandaag de dag is Los Angeles een welvarende stad waar de filmindustrie nog steeds heerst en toerisme een groot onderdeel van uitmaakt.
Kaart van Los Angeles
Los Angeles ligt aan de kust in het zuiden van de staat Californië. Het formaat van deze metropool doet eigenlijk eerder denken aan een provincie. De minder toeristische wijken in het noorden worden door “the Hills” van Bel Air en Studio City gescheiden van de drukkere toeristische gebieden als Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica en Venice. Los Angeles is niet de typische stad waar u lopend de bezienswaardigheden kunt bezoeken. De auto is onmisbaar. Ondanks de goede infrastructuur en verschillende (snel)wegen die door de stad lopen, kan een ritje van noord naar zuid L.A. al snel oplopen tot 2 uur reistijd.
Weer in Los Angeles
Het weer in Los Angeles is het hele jaar aangenaam en warm. Een kans op winterse kou is hier niet. Dit komt door de gunstige ligging tussen woestijngebied en de Grote Oceaan. Hierdoor ontstaat een warm mediterraan klimaat. De zomer in Los Angeles loopt, net als bij ons, van juni tot en met september, alhoewel de omliggende maanden april, mei en oktober ook prima zomers genoemd kunnen worden. De zomerdagen zijn vaak warm met soms extreme hitte. De wintermaanden zijn mild met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Echter kan de gevoelstemperatuur in de wijken aan de kust gemakkelijk tien graden lager zijn. In de winterperiode is er kans op neerslag.