Een droom: huwelijksreis Sri Lanka en Malediven
Logo-VanVerre-Reizen

Een droom: huwelijksreis Sri Lanka en Malediven

Redactie, Van Verre Algemeen 11-8-2017

Na mijn eerste rondreis Sri Lanka heeft deze bestemming mijn hart gestolen. De mensen hier zijn zo oprecht vriendelijk, het eten is heerlijk, de reisafstanden zijn niet zo groot en onderweg valt er zoveel te zien en te beleven. De keuze voor onze huwelijksreis was dan ook snel gemaakt; het moest een huwelijksreis naar Sri Lanka en de Malediven worden.

 

Hoogtepunt rondreis Sri Lanka

Een van de hoogtepunten tijdens onze huwelijksreis naar Sri Lanka en de Malediven was de beklimming van Sigiriya rots, het is een aardige klim, maar eenmaal boven viel het ons 100% mee. En al zou het tegenvallen, dan bent u het al snel weer vergeten door het fantastische uitzicht. Halverwege komt u langs de meisjesfresco’s die gemaakt zijn in de 5e eeuw. Vanaf boven ziet u ook goed hoe prachtig groen Sri Lanka is. Wat een jungle.

 

Eenmaal boven op de Sigiriya rots wacht dit uitzicht op u

 

En wat bizar dat dit vroeger een paleis was met alles erop en eraan. Een dag later brengen we een bezoek aan de grottempels van Dambulla. U loopt naar boven, onderweg ziet u allerlei aapjes die alles nauwlettend in de gaten houden. En dan met name of er ergens wat te eten valt. Boven staat er een stalletjes waar u uw schoenen uit moet doen. Dit is trouwens bij alle tempels in Sri Lanka gebruikelijk. Tegen een klein bedrag bewaken ze hier uw schoenen. Erg indrukwekkend om al deze Boeddhabeelden te zien. Ook het plafond is prachtig versierd met de mooiste tekeningen.

 

Theevelden Sri Lanka

Na het bezoek aan de culturele driehoek reizen we door naar Ella. Wat een gezellig plaatsje, vooral een verblijf in het 98 acres resort met het prachtige uitzicht over de Ella vallei is een absolute aanrader. Heerlijk om hier bij het zwembad temidden van de theevelden een boek te lezen of om in deze omgeving een mooie wandeling te maken.

 

Hier zijn we onderweg naar het plaatsje Ella

 

Strand op de Malediven

Na onze reis over Sri Lanka gaan we naar de luchthaven van Colombo, vanwaar we onze vlucht nemen naar de Malediven. Na een uur en een kwartier vliegen komen we aan op de luchthaven van Malé. Hier werden we opgewacht door iemand van het resort. Ons resort ligt in de Baa atol, wat inhoudt dat we per watervliegtuig naar ons resort vliegen. Wat een avontuur, het is echt zoals je in boekjes en op plaatjes ziet, prachtig om over de eilandjes te vliegen.

 

Met het watervliegtuig vliegen we verder naar ons resort

 

Na 45 minuten vliegen en twee tussenstops komen we aan bij het resort op de Malediven. Wauw wat is dit mooi zeg. De schoenen en de slippers mogen uit en de rest van de week wordt er op blote voeten gelopen.

 

Het was heerlijk vertoeven aan dit strand!

 

Na een week verblijf op de Malediven waarin we genoten hebben van de zon en het snorkelen tussen de rifhaaien, roggen en de mooiste vissen is het dan toch helaas tijd om weer naar huis te gaan. We stappen weer in het watervliegtuig en met veel mooie herinneringen aan onze huwelijksreis verlaten we de Malediven.

 

Redactie,
Van Verre

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen