Mount Rushmore en omgeving, State Game Lodge

Amerika

Grote kuddes grazende buffels op het gazon voor de State Game Lodge. Dat is het eerste wat u ziet van deze geweldige accommodatie. De State Game Lodge werd gebouwd in 1920 en is opgenomen in het Nationaal Register van Historische Plaatsen. Een bijzonder gebouw op een prachtige plek!

Locatie

Deze gracieuze lodge  van steen en hout is gelegen in Custer State Park in een prachtige bergvallei en omgeven door een ponderosa pijnbomenbos. Grace Coolidge Creek slingert zich door de vallei en biedt uitstekende forelvisserij. Eiken, berken en espen staan langs de kabbelende kreek en zorgen het hele jaar door voor een kleurrijk plaatje. De State Game Lodge ligt slechts 1/2 mijl van de ingang van de Wildlife Loop Road. Andere attracties in de buurt zijn Needles Eye, Sylvan Lake en het Crazy Horse Memorial.

Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving.

Accommodatie

De State Game Lodge diende als het "Zomer Witte Huis" voor president Calvin Coolidge in 1927 en werd in 1953 enkele dagen bezocht door president Dwight D. Eisenhower. Het werd gebouwd in 1920 en is opgenomen in het Nationaal Register van Historische Plaatsen. Binnen ontdekt u een mix van het verleden en het heden, het elegante en het buitenleven. De accommodaties variëren van statige kamers tot moderne motelkamers en gezellige hutten. De historische State Game Lodge Dining Room serveert specialiteiten uit Zuid-Dakota, zoals buffels, fazanten en forellen. Na het diner kunt u ontspannen op het terras of een ontspannen wandeling maken langs Grace Coolidge Creek. Genoemd naar Calvins first lady, stroomt de beek door de uitgestrekte voortuin van de lodge. Met luxueuze, grote lodge kamers, een prachtige lobby en een ongelooflijk uitzicht op de Black Hills is dit een echte aanrader!

 

In totaal zijn er 78 kamers. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koffiezetapparaat, een bureau, koelkast, haardroger, magnetron, WiFi (gratis) en televisie.

De eenvoudigste kamers zijn de motelrooms, deze zijn 2 sterren waard.

Alle overige kamers zijn 3 sterren, vandaar dat we dit hotel in zijn totaliteit 3 sterren geven.

Er zijn veel verschillende kamertypes in dit hotel. De verschillen tussen de kamers zijn niet enorm groot en alle kamers voldoen prima. Geeft u bij boeking aan of uw voorkeur uitgaat naar een kamer met één kingsize bed (één groot tweepersoonsbed) of naar een kamer met twee queensize bedden (twee twijfelaars). Deze keuze heeft u in bijna ieder Amerikaans hotel. Zowel vier volwassenen als gezinnen met maximaal twee kinderen onder de 12 jaar kunnen bijna in alle hotels in één kamer met twee queensize bedden verblijven.

Geef ook duidelijk aan of u een motelroom wenst of een luxere kamer!

Voorzieningen
  • Wifi
  • Restaurant        
  • Café
  • Loungebar
  • Tuin met terras

 

Er is geen zwembad bij deze accommodatie.

  • Speeltuintje
  • Wasservice
  • Kluisje bij de receptie
  • Winkeltjes
  • Parkeergelegenheid
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën