terug naar het overzicht

Autorondreis Hoogtepunten Rocky Mountains

Een rondreis door de Rocky Mountains waar geen hoogtepunt overgeslagen wordt. De reis start in Denver. U reist al snel verder naar het Rocky Mountain National Park. Vervolgens naar de omgeving van Mount Rushmore met het Custer State Park met honderden bizons, het gigantische beeld van Crazy Horse en de imponerende gekleurde rotsen van de Badlands. Door het typische westernstadje Deadwood door naar enkele van de bekendste nationale parken van Amerika: Yellowstone en Grand Teton.

Wat maakt deze reis bijzonder
Hoogtepunten van de Rockies
Bezoek 3 nationale parken
Veel vrijheid met uw huurauto
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 2700,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Rocky Mountains

Dag 1   Aankomst Denver

Dag 2   Rocky Mountain National Park

Dag 3   Rocky Mountain National Park

Dag 4   Fort Collins

Dag 5   Omgeving Mount Rushmore

Dag 6   Omgeving Mount Rushmore

Dag 7   Omgeving Mount Rushmore

Dag 8   Deadwood

Dag 9   Cody

Dag 10 Yellowstone National Park

Dag 11 Yellowstone National Park

Dag 12 Yellowstone National Park

Dag 13 Grand Teton National Park

Dag 14 Grand Teton National Park

Dag 15 Salt Lake City

Dag 16 Vertrek Salt Lake City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Denver

Welkom in the States!

Amerika-Verenigde-Staten-Denver-skyline-1

Bij aankomst op de luchthaven van Denver, haalt u uw huurauto op. De komende dagen gaat u op pad met uw huurauto. Het is een klein stukje rijden van de luchthaven van Denver naar uw hotel in de stad.

 

De bijnaam van de stad Denver is de 'Mile High City', omdat de stad exact op één mijl hoogte ligt. De contouren van de bergen van de Rocky Mountains, die direct buiten de stad oprijzen, geven de stad een bijzonder cachet. Ooit was het een paradijs voor goudzoekers en één van de belangrijkste steden van het Wilde Westen. Nu is het de hoofdstad van de staat Colorado. Het meest opvallende gebouw is het Colorado State Capital. In het zonlicht schittert de gouden koepel van dit regeringsgebouw. Wandel vanaf deze eyecatcher door de autovrije 16th Street. Leuke winkels en gezellige horecazaken ziet u aan weerszijden. Er staat ook een aantal historische gebouwen in dit stadsdeel. Voor de meeste toeristen is een dag of een halve dag in de stad voldoende.

 

Overnachting in Denver.

Inclusief huurauto

Spookachtige foodtour
Denver

Spookachtige foodtour

Een geweldige combinatie: spookverhalen plus lekker eten bij de haunted foodtour door de binnenstad van Denver...

Hike and Beer in Boulder
Denver

Hike and Beer in Boulder

U wordt opgehaald in Denver en naar Boulder gebracht. Dit plaatsje ligt aan de voet van de Rocky Mountains...

Dag 2 Denver - Rocky Mountain National Park (Estes)

Ca. 125 km/2 uur

Van Denver rijdt u naar het Rocky Mountain National Park. De imposante bergen en adembenemende natuur van het Rocky Mountain National Park liggen op iets meer dan een uur rijden buiten de stad. Het is echter een aanrader om een omweg te maken. Rijdt naar Black Hawk en Central City. Hier ziet u een aantal oude panden helemaal in Wild West stijl. Casino’s en het operagebouw boden de mijnwerkers uit de omgeving enig vertier. Hier begint ook de Peak to Peak Scenic Byway, een mooie route naar Rocky Mountain National Park. Stop natuurlijk even in het plaatsje Nederland en maak een selfie met het plaatsnaambord. Onderweg kunt u ook al de eerste wandelingen in het Nationale Park maken. Watervallen, stroomversnellingen en een meertje zorgen voor de leukste stops onderweg. De afstand voor vandaag bedraagt zo'n 125 km.

 

Een gezellig plaatsje bij de ingang van het Rocky Mountain National Park is Estes Park. Het is klein, maar er zijn leuke kunstgalerijen, winkels en restaurants. Loop langs de rivier naar Lake Estes of loop de lobby van het chique Stanley Hotel in, dit is een museum op zich. Maar bovenal is Estes Park natuurlijk het uitgangspunt voor een bezoek aan het Rocky Mountain National Park.

 

Overnachting nabij Rocky Mountain National Park (Estes).
Inclusief huurauto

Dag 3 Rocky Mountain National Park (Estes)

Hiken in the Rockies

Amerika-Rocky-Mountains-National-Park-Eland Amerika-Rocky-Mountains-National-Park

Een aanrader om vandaag te kiezen voor een combinatie van een autorit en wandelen. Breng een bezoek het Alpine Visitor Center. Rijd over de Old Fall River Road, de oudste weg door de Rockies. Een andere bijzondere weg is de Trail Ridge Road, de hoogstgelegen geasfalteerde weg in de Verenigde Staten. Kies één lange of meerdere korte wandelingen. Er is voor elk wat wils.

Eén van de mooiste uitzichtpunten is Many Parks Curve; hier stoppen is bijna een must. U ziet zowel de U-vormige Horseshoe Vallei als de bergen en de meertjes. Rijd helemaal naar de andere kant van het park waar het Grand Lake Entrance Station is.

Niet alleen wandelen en in de auto zitten, maar wat actiever bezig zijn, is ook een optie. U kunt paardrijden, raften of mountainbiken. De keus is aan u.

 

Overnachting nabij Rocky Mountain National Park (Estes).

Inclusief huurauto

Dag 4 Rocky Mountain National Park (Estes) - Fort Collins

Ca. 75 km/1,5 uur

Een korte rit naar Fort Collins. Een leuke tussenstop op de route tussen Rocky Mountain National Park of Denver en Rapid City/Mount Rushmore. Er is een aantal leuke bierbrouwerijen. De oude binnenstad is fotogeniek; dit stadsdeel zou model hebben gestaan voor Disneyland’s Main Street. Er zijn gezellige terrassen en leuke winkels. De stad wordt omringd door bergen. Er zijn goede wandelmogelijkheden, maar ook raften op de Cache la Poudre-rivier is een optie.

Overnachting in Fort Collins.

Inclusief huurauto

Dag 5 Fort Collins - Mount Rushmore en omgeving

Ca. 500 km/ 5 uur

Amerika-Mount-Rushmore-1

U rijdt vanuit Fort Collins richting Rapid City en Mount Rushmore. De omgeving van Mount Rushmore met plaatsen als Keystone, Rapid City, Hill City en het Black Hills State Park is echt een plek om meerdere nachten te verblijven. Er is zoveel te zien in de omgeving! Ga naar Custer State Park, bekijk de presidenten in de rotsen bij Mount Rushmore en de Native American met zijn paard bij Crazy Horse. Of maak een dagtocht naar Badlands. Zie sowieso bizons, bizons en nog eens bizons.

Wij begonnen met een bezoek aan het Custer State Park, waar één van de grootste bizonkuddes van Amerika leeft. Meestal grazen ze rustig en blijft u fotograferen. Als ze het ineens op een lopen zetten, dreunt de aarde van hun hoefgetrappel. Rijd de Wildlife Loop over de prairie en door de heuvels.

Rijdt ook over de Needles Highway. Dit is een schitterende route met smalle wegen. Blijf niet in de auto zitten, maar maak een aantal korte wandelingen om de rotsen nog beter te zien.

 

Overnachting in de omgeving van Mount Rushmore.

Inclusief huurauto

Paardrijden
Mount Rushmore

Paardrijden

Zadel uw paard op en ga op pad voor een avontuurlijke tocht te paard! U rijdt door een prachtig natuurgebied...

Ritje met de stoomtrein
Mount Rushmore

Ritje met de stoomtrein

Een leuk historisch ritje met een authentieke stoomtrein. Pas in 1957 reed de eerste officiële trein op de...

Dag 6 Mount Rushmore en omgeving

De presidenten bij Mount Rushmore en Crazy Horse

De Iron Mountain Road slingert door de Black Hills naar Mount Rushmore. De weg is bekend om de pigtail-bruggen, die als een varkensstaart rondkrullen. Ook zijn er smalle en lage tunnels tussen de rotsblokken. Neem spannende doorkijkjes op de foto waarbij het Mount Rushmore Monument door een tunnel te zien is.

Iedereen heeft er wel eens een foto van gezien: bij Mount Rushmore zijn de portretten van vier Amerikaanse presidenten uitgehakt in de rotsen. De afbeeldingen zijn maar liefst achttien meter hoog. U ziet de gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

De tegenhanger van de Native Americans van het Mount Rushmore monument is Crazy Horse. Veel minder bekend en nog niet klaar; maar nu al heel indrukwekkend. Crazy Horse was de bijnaam van een stamhoofd van de Lakota-stam. Sinds 1948 wordt er gewerkt aan dit enorme beeld dat bijna 200 meter lang wordt.

 

Overnachting in de omgeving van Mount Rushmore.

Inclusief huurauto

Dag 7 Mount Rushmore en omgeving

De Badlands

Amerika-Custer-State-Park-1 Amerika-Custer-State-Park-CREDIT-Travel-South-Dakota Amerika-Custer-State-Park-2

Plan een dagtocht naar Badlands in. Badlands National Park ligt in de staat South Dakota. Het is een flinke rit, maar zeker de moeite waard. Er zijn bizar gevormde rotsen in een glooiend prairielandschap. Zo fotogeniek, zeker met de verschillende gekleurde lagen in de rotsen. Van geel, tot groen, oranje, rood en alle tinten bruin ziet u terug. Bizons, coyotes, dikhoornschapen en pronghorns leven in dit gebied. Een aanrader is om de Badlands Loop Road te volgen in het National Park. Er zijn onderweg meer dan tien uitkijkpunten plus er zijn diverse wandelingen uitgezet.

Dichterbij ligt het Wind Cave National Park. Hier is een groot grottenstelsel, waar verschillende tours zijn uitgezet. Jewel Cave National Monument is een andere grot die bezocht kan worden. De stalagmieten en stalactieten zijn indrukwekkend.

Of ga wijnproeven in de Prairie Berry Winery en sla daarbij de bijzondere rabarberwijn niet over. Er is een museum met oude treinen, een oude molen en er staan de prachtigste houtsnijwerken.

 

Overnachting in de omgeving van Mount Rushmore.

Inclusief huurauto

Dag 8 Mount Rushmore - Deadwood

Ca. 80 km/ 1,5 uur

Door naar Deadwood. Deze plaats in de Black Hills, bestond al in de tijd van de kolonisten. Goudzoekers vestigden zich hier. Het is een echt Wild West stadje. In het Nuttal & Mann’s museum komt de sfeer van vroeger weer tot leven. Iets ten noorden van het stadje ligt Spearfish Canyon, een diepe kloof. Behalve wandelen, kan men in de omgeving paardrijden, mountainbiken en rotsklimmen.

 

Heel wat anders: er zijn diverse casino’s in het historisch centrum van Deadwood, ook helemaal passend bij de sfeer van vroeger.

 

Overnachting in Deadwood.

Inclusief huurauto

Dag 9 Deadwood - Cody

Ca. 555 km/ 6 uur

Amerika-Devils-Tower-Wild d83b2b0c-4434-42cd-aa79-bd951687a122

Cody is het uitgangspunt voor een bezoek aan het niet te missen Yellowstone National Park. Wist u dat Cody zijn naam te danken heeft aan Buffalo Bill, wiens echte naam Cody was? Wandel langs oude gerestaureerde gebouwen in het openluchtmuseum. Maak een paardrijtocht of neem plaats in een authentieke huifkar. Daredevils boeken ter plekke een tochtje met een powered hangglider over Yellowstone. Over de Buffalo Bill Scenic Byway rijdt u door de Wapiti Vallei naar het park. Vaak is hier al veel wild te zien zoals elanden, herten, wapiti’s en soms zelfs beren!

 

Overnachting in Cody.
Inclusief huurauto

Dag 10 Cody - Yellowstone National Park

Ca. 160 km/2 uur

Op naar een wereldwonder! Yellowstone is uniek in de wereld. Wat een geologisch wonder! Er zijn warmwaterbronnen met gele, oranje en blauwe kleuren. Soms ruikt u de zwavel al van veraf. Geisers spuiten op gezette tijden hoge waterfonteinen uit. Poeltjes gevuld met kokende modder pruttelen. Enorme rookwolken stijgen op uit fumaroles, oftewel stoomgaten. Er leven meer dan 200 soorten zoogdieren in Yellowstone National Park, plus meer dan 300 soorten vogels en dan ook nog eens vissen, reptielen en amfibieën. De grootste kudde wapitiherten (ook “elk” genoemd) ter wereld leeft in Yellowstone National Park. Iedereen wil ze natuurlijk zien, maar lastiger om te spotten zijn een zwarte beer, een wolf of een grizzlybeer. Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. Er is zoveel te zien en Yellowstone is ongeveer even groot als een kwart van Nederland, dus trek de tijd uit voor dit bijzondere nationale park.

 

Overnachting in Yellowstone National Park.

Inclusief huurauto

Dag 11 Yellowstone National Park

Geisers en warmwaterbronnen

Amerika-Yellowstone-Warmwaterbron

In het oosten van Yellowstone National Park liggen de meeste geisers. Dit is het Upper Geyser Basin. De beroemde Old Faithful-geiser mag u niet overslaan. Elk anderhalf uur barst hij uit, de tijden worden aangekondigd. Net gemist hoe het water tientallen meters omhoog spuit? Loop dan naar de Anemone of Plume-geiser die veel vaker borrelen en water omhoog spuiten. U blijft om u heen kijken, overal gebeurt wat. De heldere kleuren van de Heart Spring bron lijken bijna onecht, de Doublet Pool is saffierblauw. Maar nog fotogenieker zijn de warmwaterbronnen met de namen Beauty Pool, de Chromatic Pool, de Opalescent Pool en de Sapphire Pool.

Eveneens in het oostelijk deel ligt de Grand Canyon van Yellowstone, vlakbij de plaats Canyon Village. De mooiste routes om hier te rijden zijn de North Rim Drive en de South Rim Drive. Beide zijn vrij kort. Maar er is genoeg te zien zoals rode rotsen, watervallen, uitkijkpunten en natuurlijk de canyon. Er zijn wandelingen van diverse lengtes uitgezet.

 

Overnachting in Yellowstone National Park.

Inclusief huurauto

Circle of Fire bustour
Yellowstone National Park

Circle of Fire bustour

Het is gemakkelijk om een week lang door Yellowstone te toeren en alsnog niet alles te zien! Ongeveer 70% van...

Helikoptervlucht
Yellowstone National Park

Helikoptervlucht

Yellowstone Helicopters biedt mooie vluchten aan over het westelijke deel van Yellowstone. Wie heeft er nou...

Dag 12 Yellowstone National Park

Borrelende modderpoelen

Bij Norris liggen modderpoelen. Ooit modderpoelen in pastelkleuren gezien? Hier kan dat bij de Artist Paint Pots. Ook de bekende Steamboat Geyser ligt hier.

In het noorden van Yellowstone National Park ligt het gebied rond Mammoth Hot Springs. Bijzondere terrassen in witte, bruine, gele en grijze tinten, waarover water stroomt, zijn hier dé bezienswaardigheid. Ook watervallen, bossen, prairies en Fort Yellowstone treft u hier aan.

Onderweg van of naar het noorden of het westen van het park? Ga lunchen in het historische Old Faithful Inn hotel. Leuk om even rond te kijken en misschien spot u nog elanden of bizons.

Een afgelegen en weinig bezocht deel van Yellowstone is de Lamar Valley. Omdat dit het rustigste deel van Yellowstone is, heeft u hier ook de grootste kans om wildlife te zien. Hier leven bijvoorbeeld de meeste grizzlyberen en wolven.

 

Overnachting in Yellowstone National Park.

Inclusief huurauto

Dag 13 Yellowstone National Park - Grand Teton National Park

Ca. 50 km/ 1 uur

Amerika-Verenigde-Staten-Grand-Teton-2_1_513722 772998dc-a840-4b34-ab45-b95730c1b6f0

Net ten zuiden van Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. U rijdt over de Rockefeller Memorial Parkway naar de ingang. De afstand is 50 kilometer en het is een uurtje rijden.

 

Meren, gletsjers, bossen, vergezichten over een vallei met een rivier en bergen met scherpe pieken en besneeuwde toppen dat zijn de kenmerken van het Grand Teton National Park. Door het Jackson Hole dal kronkelt de Snake-rivier.

Rijdt over de Teton Park Road of over de Jackson Hole Highway (zeker geen snelweg, maar een schitterende route dwars door het park!) voor de meest spectaculaire uitzichtpunten en hikes. Stop zeker bij de Snake River Overlook en de parkeerplaats bij Oxbow Bend. Hier schiet u de beste plaatjes van de Grand Teton bergen.

Overnachting in Jackson Lake Lodge, in Grand Teton National Park.

Inclusief huurauto

Dag 14 Grand Teton National Park

Sta vroeg op om de allermooiste foto’s te maken. Rijd naar Mormon Row voor het plaatje met twee oude schuren uit 1880 met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Teton keten. In totaal staan er nog zes oude schuren van Mormoonse nederzettingen die er in dit gebied waren. Ze stammen uit 1908 tot 1950.

Kies een wandeling uit in de omgeving van het Jenny Lake. Het meer en de watervallen hier zijn de eyecatchers. Een boottochtje op het meer is rustgevend. Voor wat meer actie huurt u zelf een kano of boekt u een raft-excursie.

Herten, bizons, elanden, bevers, otters en vogels kunt u onderweg tegenkomen. En met een beetje geluk ziet u een zwarte beer of een grizzlybeer. Onder begeleiding van een gids maakt u natuurlijk nog meer kans op het spotten van wildlife. We boeken graag een georganiseerde safari voor u.

 

Overnachting in Grand Teton National Park.

Inclusief huurauto

Grand Teton Safari
Grand Teton National Park

Grand Teton Safari

Tijdens deze safaridag gaat u op zoek naar wild maar de gids vertelt ook van alles over de geologie en...

Panoramisch boottochtje
Grand Teton National Park

Panoramisch boottochtje

Een begeleide Wild en Scenic Raft Trip over de Snake River is één van de topactiviteiten die u niet mag missen...

Dag 15 Grand Teton National Park - Salt Lake City

Ca. 455 km/ 5 uur

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. Bij Nederlanders heeft de stad sinds 2002 naamsbekendheid verworven vanwege de Olympische Winterspelen die hier werden georganiseerd. Grote kans dat u hier echter in de zomer bent. Ook dan is er genoeg te doen. National Geographic heeft de stad uitgeroepen tot beste hikingplaats in de Verenigde Staten. Zijn naam dankt de stad aan het enorme zoutmeer dat ten noordwesten van de stad ligt.

Interessant om te bezoeken zijn Temple Square met een enorme witte kerk of tempel van de Mormonen. U mag de kerk niet in als u geen Mormoon bent. Wel kunt u de tabernakel van de Mormonen bekijken met een enorm orgel. Ook andere gebouwen van de Mormonen zoals het Beehive House waar de leider van de Mormonen woonde, verdienen uw aandacht.

Salt Lake City is een behoorlijk grote stad. Huur een fiets of step om zoveel mogelijk te zien op een leuke manier. In Whiskey Street (what’s in a name?) zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Salt Lake City.

Inclusief huurauto

Dag 16 Vertrek Salt Lake City

Hopelijk heeft u genoten van de hoogtepunten van de Rocky Mountains. U rijdt vanaf het hotel in Salt Lake City naar de luchthaven van Salt Lake City. Daar levert u uw huurauto in.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen