Glacier National Park, Glacier Park Lodge

Amerika

Glacier Park Lodge, gelegen in de zuidoostelijke hoek van Glacier National Park, was het eerste hotel dat door de Great Northern Railway werd gebouwd. In het historische hotel torenen de Douglas sparren boven de lobby uit, knettert een vuur in de stenen open haard en komen de gasten bijeen om verhalen te delen over de avonturen van de dag. In plaats van televisie heeft u hier een prachtig uitzicht op de bergen en in plaats van airconditioning ademt u frisse Montana berglucht in.

Locatie

Glacier Park Lodge is de perfecte plek om de stekker uit het stopcontact te trekken en uzelf onder te dompelen in de rust en de onbeschrijflijk mooie natuur van het Glacier National Park. Nabijgelegen attracties in de omgeving zijn ook Glacier Park Lodge Golf Course, Aster Falls, Museum of the Plains Indian, Glacier Peaks Casino, en Blackfeet Heritage Center.

Accommodatie

In 1913 was de bouw van de lodge geen sinecure. De immense balken die het houten gebouw ondersteunen werden per trein aangevoerd. Al met al had een ploeg van 75 man anderhalf jaar nodig om de twee hoofdgebouwen te bouwen. Sindsdien zijn duizenden gasten vol ontzag door de deuren van deze geweldige lodge gelopen. Glacier Park Lodge is een rustieke western lodge die werd gebouwd langs de hoofdlijn van de Burlington Norther Railroad, waardoor het een perfecte plekis om te overnachten voor bezoekers die het Glacier National Park bezoeken.

Glacier Park Lodge biedt een verwarmd buitenzwembad, een negen-holes golfbaan en de nabijheid van Glacier National Park. De kamers van de Glacier Park Lodge bevinden zich op de tweede en derde verdieping van het oorspronkelijke hoofdgebouw van de lodge. De Great Northern Wing, die aansluit op het hoofdgebouw, werd voltooid in 1915. De kamers bevinden zich hier op alle vier verdiepingen. Voor gezinnen zijn er kamers met meerdere bedden en deze bevinden zich verspreid over de Lodge en de Great Northern Wing. In totaal zijn er 161 kamers.

De cadeauwinkel van de Glacier Park Lodge biedt leuke souvenirs. In deze "Native American Trading Post" met lokale ambachten van de Blackfeet Nation, evenals de grootste selectie van Noord-Amerikaanse Indiaanse artefacten, sieraden en muziek vindt u zeker iets bijzonders. In het oog springende wollen Pendleton dekens, waaronder de veelgevraagde Glacier National Park serie deken, zijn ook te koop. Spoorwegliefhebbers zullen de uitgebreide collectie memorabilia, kunstwerken en souvenirs van de Great Norther Railroad op deze locatie niet willen missen.

De Country Corner biedt een verscheidenheid aan snacks en drankjes, evenals diverse kleine artikelen.

In alle kamers is verwarming, een haardroger en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben een balkon. Er zijn kamers met een tweepersoonsbed, een queensize bed en twee queensize bedden. Geeft u bij boeking aan of uw voorkeur uit gaat naar een kamer met één Kingsize bed (één groot tweepersoonsbed) of naar een kamer met twee Queensize bedden (twee twijfelaars). Deze keuze heeft u in bijna ieder Amerikaans hotel. Zowel vier volwassenen als gezinnen met maximaal twee kinderen onder de 12 jaar kunnen bijna in alle hotels in één kamer met twee Queensize bedden verblijven.

Voorzieningen
  • Wifi
  • Restaurant        
  • Café
  • Bar
  • Buitenzwembad             
  • Winkeltje
  • Conciërgeservice
  • Verwarming
  • Gratis parkeergelegenheid
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën