Chiang Mai, Tamarind Village

Thailand

Het Tamarind Village is een sfeervol boutique hotel, binnen de (voormalige) stadswal en is lekker rustig ondanks dat het omringt is door tempels en leuke winkelstraten. Het hotel is om de reusachtige tweehonderd jaar oude Tamarinde-boom gebouwd.

Locatie

De dorpsachtige accommodatie is gelegen in het hart Chiang Mai, aan de historische Ratchadamnern Road. Omdat het binnen de (voormalige) stadswal ligt, is het lekker rustig. Tamarind Village ligt omringt door tempels en leuke winkelstraten. De sunday walking street vindt elke week voor het hotel plaats en het is op een steenworp afstand van diverse bezienswaardigheden, zoals de Ta-Pae Gate, Wat Umong en Wat Phan On. Met de tuk tuk bent u in 5 minuten bij de nachtmarkt. Het vliegveld en treinstation zijn eveneens dichtbij. Vraag bij de receptie naar ‘The Village Walk’. Een leuke wandeling waaraan u kunt deelnemen. U maakt een wandeling door het oude centrum en ontdek de geschiedenis van het Lanna koningrijk.

Accommodatie

Er zijn slechts 45 kamers en hebben dezelfde inrichting maar de accessoires zijn wisselend en geïnspireerd op de verschillende bergstammen uit de omgeving. Met veel teakhout, bamboe en rotan en gedecoreerd met zwart-wit foto's, de inrichting is zeer smaakvol. Er zijn 2 connecting rooms aanwezig een lanna room met een lanna deluxe room en een extra bed is in elk kamertype mogelijk. 

 

Kamertypes:

  • 20 Lanna rooms; (25m2) 1e + 2e verdieping met uitzicht op de tuin  
  • 20 Lanna deluxe rooms; (30m2) ruimere kamers met balkon of terras met uitzicht op de binnenplaats
  • 5 Tamarind suites; (50m2) elke suite is anders zo heeft de spa suite als extra een terras en buiten douche, uitzicht op de tempel en de tamarinde boom.
Voorzieningen
  • Restaurant
  • Zwembad
  • Spa
  • Wifi
  • Atelier en souvenirshop;

    De entree naar de receptie wordt gebruikt als atelier en ook boven het restaurant is een wisselende tentoonstelling. In de souvenir shop kan je ook vele accessoires uit de kamers kopen voor thuis.  

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën