Krabi, Ao Nang Baai, Centara Grand Beach Resort & Villas

Thailand

Dit bijzonder mooie resort ligt tegen de steile helling van de berg aan een privé-baai, vlakbij het Ao Nang strand. Als u aan komt varen ziet u de kamers in de hoogte liggen, beneden is het prachtige witte zandstrand van de baai, die door hoge rotsen wordt omsloten. U heeft uitzicht vanaf het hotel op de grillige kalkstenen rotsen, waarvan er 1 redelijk dichtbij omhoog rijst uit zee. U heeft hier rust, maar u kunt ook makkelijk naar het toeristische Ao Nang. Wij vinden dit een absoluut prachtig hotel, niet goedkoop, maar wel het geld waard. Genieten hier!

Locatie

Het resort is bereikbaar vanaf de luchthaven van de stad Krabi, ongeveer 20 minuten afstand per auto of busje naar Ao Nang, vandaar in tien minuten varen naar uw hotel. Ook is het varend bereikbaar vanaf verschillende eilanden in de Andaman Zee.

 

Het resort is gelegen aan de privé-baai Pai Plong, het strand heet officieel Ao Nang, maar ligt 5 a 10 minuten varen van het toeristische Ao Nang-strand vandaan. U kunt hier in alle rust genieten, er komen hier geen dagjesgasten, alleen de hotelgasten maken gebruik van het prachtige zandstrand van deze privé-baai. U wordt per boot naar uw hotel gebracht.

U kunt naar het plaatsje Ao Nang om hier te winkelen of naar een restaurant te gaan. Dit kan per boot, maar ook lopend (overdag). U loopt via een pad (met traptreden) over de rots, die de baai vormt. Na ongeveer 20 minuten bereikt u het plaatsje. Als het eb is kunt u meestal over het strand lopen, dat gaat sneller en is makkelijker.

Accommodatie

Het resort heeft in total 192 kamers met een minimale omvang van 72 m². Elke kamer is voorzien van een ruime badkamer met apart bad en regendouche, flatscreen tv, minibar, koffie/thee faciliteiten, kluisje, airco, telefoon, televisie, internet en rookmelders. Alle kamers hebben hardhouten vloeren.

 

De deluxe kamers, premier deluxe kamers en spa deluxe rooms zijn gevestigd in wooneenheden van drie verdiepingen, prachtig gelegen tegen de helling van de berg en middenin het groen. De inrichting is heel fraai en stijlvol. De villa's liggen beneden, praktisch op strandhoogte gelegen in de tuin, die grenst aan het strand.

 

Deluxe rooms:

Er zijn kamers met kingsize bedden (heel grote tweepersoons bedden) en kamers met twee smallere tweepersoons bedden (geschikt voor gezinnen met twee kinderen).

 

 • Deluxe rooms Gardenview: deze (prachtige) kamers hebben een oppervlakte van maar liefst 72 m², iedere kamer heeft een balkon met zitje. De deluxe kamers bieden geen zicht op zee.
 • Deluxe rooms Oceanview: de kamers zijn gelijk, alleen het uitzicht is beter, namelijk uitzicht op zee.
 • Deluxe rooms Oceanview, The Club: de kamers zijn gelijk, de kamers bieden uitzicht op zee en: de gasten die dit kamertype boeken hebben recht op toegang tot The Club (zie uitleg bij Faciliteiten).

 

Premier Deluxe rooms:

Er zijn kamers met kingsize bedden (heel grote tweepersoons bedden) en kamers met twee smallere tweepersoons bedden (geschikt voor gezinnen met twee kinderen).

 

 • Premier Deluxe rooms Oceanview: deze (prachtige) kamers hebben een oppervlakte van maar liefst 74 m², iedere kamer heeft een balkon met zitje. De deluxe kamers bieden geen zicht op zee. Uitzicht op zee.
 • Premier Deluxe rooms Oceanview, The Club: de kamers zijn gelijk, de kamers bieden uitzicht op zee en: de gasten die dit kamertype boeken hebben recht op toegang tot The Club (zie uitleg bij Faciliteiten).

 

Spa Deluxe rooms:

Er zijn kamers met kingsize bedden (heel groot tweepersoons bed) en kamers met twee smallere tweepersoons bedden (geschikt voor gezinnen met twee kinderen).

 

 • Spa Deluxe Gardenview rooms: deze fraaie kamers hebben een oppervlakte van maar liefst 77 m², iedere kamer heeft een balkon met zitje. Geen uitzicht op zee (maar op de bomen). Bijzonder van dit type is dat het een jacuzzi op het terras heeft.
 • Spa Deluxe Gardenview rooms, The Club: de kamers zijn gelijk, de kamers bieden geen uitzicht op zee. De gasten die dit kamertype boeken hebben recht op toegang tot The Club (zie uitleg bij Faciliteiten).
 • Spa Deluxe Oceanview rooms: de kamers zijn gelijk, maar dit kamertype heeft uitzicht op zee (geen jacuzzi).

 

Beachfront Villa's:

 

 • 1 Bedroom Beachfront Villa: 96 m²; met een aparte slaapkamer; de gasten die dit kamertype boeken hebben recht op toegang tot The Club (zie uitleg bij Faciliteiten). Groot terras.
 • Deze villa's hebben een kingsize bed (heel groot tweepersoons bed), het biedt plaats voor twee volwassenen en twee kinderen (in aparte bedden). 
 • 1 Bedroom Oceanfacing Villa with Pool: dezelfde kamer, ook toegang tot The Club, buiten is echter een plungepool (klein zwembad van 15 m²).
 • Deze villa's hebben een kingsize bed (heel groot tweepersoons bed), het biedt plaats voor twee volwassenen en twee kinderen (in aparte bedden). 
 • 2 Bedroom Beachfront Villa: maar liefst 196 m²! Met twee aparte slaapkamers (1 met kingsize bed, is een groot tweepersoons bed) en 1 met twee aparte smallere tweepersoons bedden). In totaal voor 6 personen (twee volwassenen en vier kinderen, of vier volwassenen).
 • Royal Villa: absoluut de top, mooier kan bijna niet. De totale oppervlakte is 359 m². Met twee aparte slaapkamers (1 met kingsize bed, is een groot tweepersoons bed) en 1 met twee aparte smallere tweepersoons bedden). In totaal voor 6 personen (twee volwassenen en vier kinderen, of vier volwassenen). 
Voorzieningen

Het resort heeft verschillende restaurants waar u terecht kunt voor heerlijke gerechten uit de internationale, Thaise en Japanse keuken. Voor een drankje kunt u terecht in de cocktail bar. Tevens is er een duik- en watersportcentrum, fitnessruimte, spa, kinderclub, bibliotheek, verschillende zwembaden, tennisbaan en entertainmentprogramma.

 

The Club: dit is een aparte ruimte, alleen voor gasten die een kamertype hebben geboekt met The Club-service. U kunt zich hier terugtrekken in de luxe lounge; u kunt hier ook uw ontbijt gebruiken. Snacks, afternoontea, koffie en thee zijn inbegrepen.

 

Het zwembad is schitterend: aan zee met uitzicht op een grillige kalkstenen rots.

 

Voor degenen, die niet de klim omhoog naar hun kamer willen of kunnen maken: er zijn golfcars, die u graag wegbrengen of ophalen.

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën