Bangkok, Ariyasom Villa

Thailand

In het moderne deel van Bangkok, rondom Sukhumvit en de skytrain hebben we een paradijsje ontdekt wat verscholen ligt in een mooie tuin achter de grotere hoofdweg. Ariyasom Villa is een familiehuis wat sinds een aantal jaren in gebruik is als hotel. De grootvader van de eigenaresse en haar man woonden hier vele jaren geleden al. Ze hebben het omgetoverd in een fantastisch hotel waar de huiselijke sfeer is behouden. De entree, receptie en restaurant zijn gevestigd in het voormalige woonhuis. Een warm welkom wacht u. De medewerkers voelen het als een eer om in dit hotel te werken en dat merkt u! En dan hebben we het nog niet eens over de kamers gehad. In deze villa heeft u niet het gevoel in hartje Bangkok te zijn.

Locatie

Op 200 meter ligt het dichtstbijzijnde skytrainstation waarmee u in Bangkok een heel eind komt. ’s Avonds loopt u gemakkelijk naar Sukhumvit waar het gezellig druk is. Vele winkeltjes, stalletjes op straat en goede restaurants op Soi 11 en Soi 12. (Soi = straat). De skytrain brengt u naar de prachtige winkelcentra en Siam Square. Voor het oude centrum kunt u het beste een taxi of tuktuk pakken. Dit duurt ongeveer 30 minuten met de tuktuk of taxi (afhankelijk van het verkeer). Achter het hotel loopt het kanaal, een andere mogelijkheid is om met de boot naar het oude centrum te reizen. 

Accommodatie

De 24 kamers in de 2 bijgebouwen passen perfect bij de villa. U heeft er het gevoel bij de familie te logeren. En er wordt zeker op de details gelet qua decoratie en interieur. Er staan sjieke, houten bedden; 2 losse of 1 groot bed. Lampjes bij het bed, een mooie spiegel, een zitje met bureau en een aantal kamers van de studio en Deluxe hebben een balkon of terras (aan te vragen als preferentie). De badkamers zijn met geglazuurde tegels betegeld en door de glazen wand worden ze bij de kamer betrokken. Alle kamers hebben gescheiden bad en douche. De faciliteiten zijn zoals in elk hotel met als extra dat alle drankjes in de minibar gratis zijn (geen alcohol).

 

Kamertypen:

  • Studio; (34 m² )Dit is de relatief eenvoudigste kamer maar zeker een hele fijne. Sommige studio’s hebben een balkon. Door de prachtige houten vloeren en bedden krijgen de kamers een luxe en warme uitstraling.
  • Deluxe; (42 m² ) iets groter dan de studio.
  • Executive deluxe; (60 m² ) nog stijlvoller en alleen met kingsize bed mogelijk.
  • Executive suite; (70 m² ) deze kamer is duplex. Dit betekent een living beneden en een open slaapkamer boven, ook met kingsize bed. Prachtig.
  • Family room; In weze twee kamers: de studio en de deluxe kamer zijn verbonden met een tussendeur. Er zijn vier van dit soort kamers.
Voorzieningen
  • Restaurant; ‘Na Aroon’, Thaise en westerse gerechten staan hier op het menu en het staat bekend om de goede vegetarische keuken, mensen van buiten komen ook graag naar dit restaurant. U kunt hier prima dineren in een gezellige ruimte met hoge plafonds en grote ramen. De chef heeft al diverse prijzen gewonnen dus het eten zal u ook vast goed smaken.
  • Zwembad; in de weelderige tuin met ligbedden eromheen.
  • Library met boeken die u in de woonkamer of op uw eigen kamer kunt lezen.
  • Thaise Spa; voor een welverdiende massage of een pedicure,manicure.
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën