Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Bangkok is een stad met veel interessante tempels. Als u een dag cultuur wilt opsnuiven, kunt u een bezoek aan deze prachtige bouwwerken niet overslaan. Wij geven u graag drie tips:

 

De gouden Boeddha

De gouden Boeddha dankt haar naam aan de Boeddhisten die tijdens de meditatie het beeld bestreken met bladgoud. U vindt deze tempel in het zuiden van Chinatown. Het is de grootste Boeeddha ter wereld en heeft maar liefst een gewicht van 5500 kg.

 

Wat Pho

Niet ver van de gouden tempel vindt u de oudste tempel van Bangkok: Wat Pho. Bewonder de kleurrijke stoepa en ga op zoek naar de liggende Boeddha. U zult omringd zijn door vele toeristen die allen nieuwsgierig zijn naar de 46 meter lange en 15 meter hoge Boeddha. Boeddha heeft hier de houding die hij aannam om zich voor te bereiden op zijn tocht naar het Nirvana. Zijn laatste reis naar zijn rustplaats. 

 

Wat Benchamabophit

De Marmeren Tempel (Wat Benchamabophit) mag vandaag niet op uw lijstje ontbreken. Misschien is het slim om hier vandaag te beginnen, zodat het nog relatief rustig is. Het is de tempel die staat afgedrukt op de Thaise munststukken (5 Baht) en voorzien van compleet marmer versierd met lak en goud.

 

Deze excursie is op eigen gelegenheid.