terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Japan

Tijdens deze reis bezoek je de hoogtepunten van Japan, perfect voor een eerste kennismaking met het land. Naast de moderne steden Tokyo en Osaka ga je naar het authentieke Kyoto en je ziet het indrukwekkende oorlogsverleden in Hiroshima. Slaap in een traditionele ryokan, dompel je onder in een onsen en proef een traditionele kaiseki-maaltijd. Kastelen en samoerai-cultuur laten het verleden herleven. Mount Fuji, een iconisch beeld van Japan ontbreekt ook niet tijdens deze reis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Highlights van Japan
Bekendste steden
Natuur en tempels
Japan-cultuur-kimono-Evelyn
Evelyn
In Japan ben je écht op reis, het is zo anders dan bij ons. Zowel grote steden, als authentieke cultuur en prachtige natuur om te wandelen.
Prijsindicatie vanaf € 3100,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten van Japan

Dag 1      Aankomst Tokyo

Dag 2      Tokyo

Dag 3      Tokyo

Dag 4      Tokyo

Dag 5       Matsumoto

Dag 6       Takayama

Dag 7       Takayama

Dag 8      Kanazawa

Dag 9      Kanazawa

Dag 10    Hiroshima

Dag 11    Hiroshima

Dag 12    Osaka

Dag 13    Osaka

Dag 14    Kyoto

Dag 15    Kyoto

Dag 16    Kyoto

Dag 17    Hakone

Dag 18    Hakone

Dag 19    Tokyo, vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Tokyo

Welkom in een andere wereld!

Japan-Tokyo-reclameborden(8) Shinjuku Gyoen 11(14)

Bij aankomst op de luchthaven heet onze lokale vertegenwoordiger je welkom en ontvang je een informatiepakket met daarin het dag-tot-dag programma, de tickets voor het geboekte transport en vouchers voor geboekte excursies. De lokale vertegenwoordiger helpt je bij aankomst op de luchthaven ook met het regelen van het vervoer naar je hotel.

 

De hoofdstad van Japan is de grootste metropool ter wereld. Tokyo heeft niet één centrum, maar iedere wijk heeft winkelcentra en uitgaansgebieden. Deze moderne stad heeft veel te bieden en je kunt hier dan ook dagen doorbrengen. Er is een aantal mooie tempels en interessante musea. Verder kun je hier uitstekend shoppen en natuurlijk heerlijk eten in één van de vele restaurants. Een gemakkelijke manier om Tokyo te verkennen is met het uitgebreide metrosysteem.

 

Overnachting  in Tokyo.

Inclusief ontvangst lokale vertegenwoordiger

Dag 2 Tokyo

Vismarkt en vis proeven

In Tokyo is zoveel te doen dat het onmogelijk is om dit allemaal te benoemen. Wij geven enkele tips.

Breng in de ochtend een bezoek aan de vismarkt in Toyosu. Het is mogelijk om de tonijnveiling mee te maken. Als je verse vis en sushi wilt eten, raden wij aan om een bezoek te brengen aan de vroegere vismarkt Tsukiji, nu met vele restaurantjes.

 

Het keizerlijk paleis is centraal gelegen in Tokyo, op de plek waar vroeger Edo Castle stond. Het paleis kan niet worden bezocht, maar je kunt wel de tuin bezoeken. Sla zeker Ginza niet over, een wijk met veel luxe winkels en warenhuizen.

 

Eén van de meest bekende tempels in Tokyo is Sensoji in de wijk Asakusa. Ten westen daarvan ligt de wijk Akihabara, ook wel ‘electric town’ genoemd, vanwege de vele elektronicawinkels. Als je het authentieke Tokyo wilt beleven, raden wij aan om een bezoek te brengen aan de wijk Yanaka, bij het  Ueno Park. Shibuya staat bekend om Shibuya crossing; de drukste oversteekplaats ter wereld.

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief ontbijt

Cool Tokyo Cycling Tour
Tokyo

Cool Tokyo Cycling Tour

Om 09.00 en om 14.00 uur start een leuke fietstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids bij station...

Dag 3 Tokyo

Musea, parken en uitzichten

Tokyo-Uitzicht-987e2714_1_350104

Tokyo heeft een aantal interessante musea. Het oudste en één van de beste musea in Japan is het Tokyo National Museum, gelegen in Ueno Park. Dit museum beschikt over een grote collectie kunst en archeologische objecten. Maar in Ueno Park tref je nog veel meer musea aan. In het Edo-Tokyo Museum, gelegen in de wijk Ryogoku, leer je over de geschiedenis van het voormalige Edo en hoe de stad is ontwikkeld naar het huidige Tokyo. De wijk Ryogoku is ook het gebied van de sumoworstelaars. In het stadion is een klein museum dat gewijd is aan sumo.

 

Het is leuk om Tokyo ook eens van bovenaf te bekijken. Er zijn verschillende plekken in Tokyo vanwaar je een mooi uitzicht hebt over deze immense stad. Het observatiedek (202 meter hoogte) in de Metropolitan Government Building in Shinjuku kun je gratis bezoeken. Het meest spectaculair is Skytree, met 634 meter de hoogste toren in Japan. Een ander bekend gebouw is Tokyo Tower, de rode versie van de Eiffeltoren.

 

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte, bezoek dan één van de parken of landschapstuinen. We geven je graag tips.

 

Vooral ’s avonds is het leuk een bezoek te brengen aan het eiland Odaiba. Als het donker is, heb je een mooi uitzicht op de verlichte Rainbow Bridge en de skyline van Tokyo.

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Tokyo

Vanuit Tokyo kun je diverse dagtochten maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nikko. Nikko was een belangrijk centrum voor zowel het shintoïsme als het boeddhisme, met een prachtig mausoleum.

 

Ook leuk is Kamakura, op ongeveer een uur rijden van Tokyo. Er zijn in Kamakura vele tempels, heiligdommen en andere historische gebouwen te zien. Dichterbij ligt Kawagoe (ongeveer een half uur met de trein), deze plaats wordt ook wel Little Edo genoemd. Het Warehouse District in Kawagoe straalt een authentieke sfeer uit, in de oude gebouwen zijn nu winkeltjes en restaurants gevestigd.

 

Leuk om in de avond te bezoeken is het gebied Yurakucho. Onder de treinsporen zijn vele restaurants gevestigd, variërend van traditionele eetgelegenheden tot luxere wijnbars. 

 

Overnachting in Tokyo.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Tokyo - Matsumoto

Oudste kasteel van Japan

H_5903(5) Matsumoto_Honshu_Japan_1539(5) H_6149(5)

Op eigen gelegenheid ga je naar het station, om in ongeveer 2,5 uur met de trein van Tokyo naar Matsumoto te reizen. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Het oudste kasteel van Japan staat in Matsumoto, gelegen in de Japanse Alpen. In het kasteel zie je de authentieke, houten trappen en de openingen die werden gebruikt om vijanden af te weren. Vanaf de bovenste verdieping kijk je uit over de stad en de omliggende bergen. In het voorjaar is Matsumoto een populaire plek om de kersenbloesem te bewonderen. De straten kleuren dan wit en roze.

 

Overnachting in Matsumoto.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 6 Matsumoto - Takayama

De bergen in, op naar de Japanse Alpen

Je gaat op eigen gelegenheid weer terug naar het treinstation. Je reist met de trein van Matsumoto naar Takayama. Er zijn geen directe treinen, je dient 1 of 2 keer over te stappen. Al met al ben je ongeveer 4,5 uur onderweg. Vervolgens weer op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Aan de voet van de Japanse Alpen ligt Takayama met een sfeervol, oud centrum. In het oude centrum staan nog diverse traditionele huizen uit de Edo-periode. Een aantal huizen is opengesteld voor publiek. Zo krijg je een indruk hoe de lokale koopmannen hier vroeger leefden.

 

Overnachting in Takayama.

Inclusief ontbijt, trein

 

Dag 7 Takayama

Takayama_Honshu_Japan_2_420458(6)

Takayama is goed te voet te verkennen. Sta vroeg op en struin samen met de locals over één van de ochtendmarkten. Hier worden voornamelijk snacks en lokale producten verkocht. Nadat je wellicht een lekkere picknick hebt samengesteld, is het tijd voor een wandeling door de tempelstad van Takayama (Teramachi). Wandel door een bosrijke omgeving, langs diverse tempels en de ruïnes van het Takayama-kasteel. De Hihashiyama-wandelroute is 3,5 kilometer lang.

 

Overnachting in Takayama.

Inclusief ontbijt

Foodwandeling
Takayama

Foodwandeling

In de Japanse Alpen ligt het charmante dorpje Takayama. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maak je...

Fietstocht over het platteland
Takayama

Fietstocht over het platteland

Op eigen gelegenheid ga je naar het startpunt van de fietstour, waar de gids op je staat te wachten. Je fietst...

Dag 8 Takayama - Shirakawago - Kanazawa

Huizen op de Unesco Werelderfgoedlijst

Je gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. Per bus reis je van Takayama richting Kanazawa. Wij verzorgen de tickets voor de bus. Onderweg stop je in Shirakawago, een rit van circa 1 uur en 15 minuten. Shirakawago staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en staat bekend om de traditionele gassho-zukuri boerderijen. Sommige huizen zijn meer dan 250 jaar oud. De naam gassho-zukuri stamt af van de vorm van het dak, dat doet denken aan de handen van een monnik tijdens een gebed. De steile daken zijn zo ontwikkeld dat deze in de winter een dikke laag sneeuw kunnen dragen. Oorspronkelijk werden op de bovenste verdiepingen van de huizen zijderupsen gekweekt. Een aantal huizen in het dorp is opengesteld voor bezoekers. Nabij het dorp is een openluchtmuseum waar een aantal huizen naartoe is verplaatst, om te voorkomen dat ze worden gesloopt. In de middag ga je per bus door naar Kanazawa. Je doet hier nog ongeveer 50 minuten over. Bij aankomst op eigen gelegenheid naar je hotel.

 

Kanazawa ligt aan de westkust van het hoofdeiland, aan de Japanse Zee. De stad heeft een rijk cultureel verleden. Doordat de stad gespaard is gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn hier een aantal authentieke wijken, zoals de samuraiwijk en drie geishawijken.

 

Overnachting in Kanazawa.

Inclusief ontbijt, bustickets

Dag 9 Kanazawa

Mooiste tuin van Japan

Japan-Kanazawa-water

De meeste bezienswaardigheden in Kanazawa liggen op loopafstand van elkaar. Een absolute aanrader is de landschapstuin Kenroku-en. De tuin was vroeger een onderdeel van het Kanazawa Castle. Het gehele jaar door is deze landschapstuin een bezoek waard. In het voorjaar bloeien de pruimen- en kersenbomen en lijkt het alsof de hemel roze kleurt door alle prachtige bloesem. In de herfst is het genieten geblazen met de oranje, rode en gele gekleurde bomen. Je kunt de tuin het beste aan het begin van de ochtend of aan het einde van de middag bezoeken; het is dan het minst druk. Voor een lekkere lunch kun je terecht bij de Omicho Market. Hier zijn vooral kraampjes en restaurants die rijst met verse vis verkopen.

 

Overnachting in Kanazawa.

Inclusief ontbijt

Proef de smaken van Kanazawa
Kanazawa

Proef de smaken van Kanazawa

De foodtour begint om 17:00 uur. Typische gerechten zijn lokale zeevruchten. Met een kopje sake of een glas...

Zwaardvechten als een samoerai
Kanazawa

Zwaardvechten als een samoerai

Na het ontbijt staat een gids klaar. Deze hele dag dompel je je helemaal onder in de samoerai cultuur. Begin...

Dag 10 Kanazawa - Hiroshima

Op eigen gelegenheid ga je naar het treinstation. Met een limited express-trein reis je van Kanazawa naar Kyoto of Shin-Osaka. Hier stap je over op een hogesnelheidstrein, Shinkansen, naar Hiroshima. De totale reis duurt 4 tot 4,5 uur. Bij aankomst wederom op eigen gelegenheid naar het hotel.

 

Vrijwel iedereen kent de geschiedenis van Hiroshima. Op 6 augustus 1945 is de allesverwoestende atoombom op de stad gevallen. Na de oorlog is de stad herbouwd. In de stad zijn diverse monumenten te bezoeken, ter herinnering aan deze nare periode.

 

Overnachting in Hiroshima.

Inclusief ontbijt, trein

Citytour en Miyajima
Hiroshima

Citytour en Miyajima

Beleef de unieke cultuur van Miyajima en het indrukwekkende verleden van Hiroshima. De dag start met een korte...

Kajakken bij Miyajima
Hiroshima

Kajakken bij Miyajima

Ga kajakken in the Seto Inland Sea bij Miyajima. Het water is beroemd vanwege de opvallende rode torii (traditi...

Dag 11 Hiroshima

Indringende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog

Japan-Hiroshima-Castle-1_1_461633

Tijdens je verblijf in Hiroshima mag een bezoek aan het Peace Memorial Park niet ontbreken. In dit park zie je nog goed de nasleep van de allesverwoestende impact van de atoombom. Een indrukwekkende ervaring waarbij we allemaal weer stil staan bij het feit dat vrede niet als vanzelfsprekend kan worden beschouwd. Vanaf het Peace Memorial Park kun je lopend naar het Hiroshima Castle. Na de oorlog is dit kasteel opnieuw gebouwd. Om alle indrukken te laten bezinken, is de naast het kasteel gelegen Shukkei-en tuin een welkome bron van rust en reflectie.

 

Overnachting in Hiroshima.

Inclusief ontbijt

Dag 12 Hiroshima - Himeji - Osaka

Mooiste kasteel van Japan

Je gaat op eigen gelegenheid naar het treinstation. De treinrit naar Himeji duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Het kasteel van Himeji wordt door velen beschouwd als het mooiste kasteel van Japan. Wij sluiten ons hier graag bij aan! Het kasteel staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vanaf de bovenste verdieping kijk je uit over de stad. Als je voldoende tijd hebt, kun je een bezoek brengen aan Mount Shosha. Deze berg is bereikbaar per bus en kabelbaan. Vanaf het eindpunt van de kabelbaan loop je langs diverse tempels naar de top van de berg. Geniet van de prachtige natuur in deze bosrijke omgeving.

 

Je reist in ongeveer 45 minuten per trein van Himeji naar Osaka. Op eigen gelegenheid ga je naar je hotel.

 

Osaka: voor Bourgondiërs is deze stad de ultieme hotspot! Osaka staat bekend om zijn vele bijzondere gerechten. Proef vooral okonomiyaki (een soort pannenkoek met groenten en gevuld met vlees of vis) en takoyaki (een soort poffertjes met stukjes octopus erin). Overal in de stad zijn restaurants en kraampjes die deze lekkernijen verkopen. Veel reizigers slaan Osaka over, maar de stad heeft veel te bieden en is een ideaal uitgangspunt voor het maken van dagtochten in de omgeving.

 

Overnachting in Osaka.

Inclusief ontbijt, treinreizen

Dag 13 Osaka

Wijk-Dotonbori-Osaka(7) Sashimi in Osaka, Japan

De hele dag op pad in Osaka. Osaka heeft een uitstekend metrosysteem waarmee je naar de verschillende bezienswaardigheden kunt reizen. De grootste trekpleister van de stad is het Osaka kasteel, oorspronkelijk gebouwd in 1655. Het interieur van het kasteel is een grote verrassing: het is namelijk modern (er is zelfs een lift). In het voorjaar bloeit de kersenbloesem rijkelijk rondom het kasteel.

 

Overnachting in Osaka.

Inclusief ontbijt

Foodtour met een local
Osaka

Foodtour met een local

De foodtour begint om 16.45 uur. Osaka is een paradijs voor fijnproevers. Het motto van de inwoners van de...

Dag 14 Osaka - Kyoto

Pak een taxi naar het station. Je reist in ongeveer 45 minuten per trein van Osaka naar Kyoto. Ook bij aankomst is het makkelijk om een taxi naar het hotel te nemen.

 

Kyoto is de voormalige keizerlijke hoofdstad en kent een lange en rijke geschiedenis. Neem de tijd om de stad te verkennen, er is zóveel moois te ontdekken! De stad is rijk aan prachtige tempels en heiligdommen. Kyoto vormt absoluut een hoogtepunt van je reis!

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt, trein

Dag 15 Kyoto

Verken de mooiste stad van Japan

Kyoto-Senso-ji-tempel

Kyoto is goed te voet of per fiets te verkennen. En de bezienswaardigheden die iets buiten de stad zijn gelegen, zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bezienswaardigheden in Kyoto zijn niet allemaal in één dag te bezoeken, je zult keuzes moeten maken. Bezoek vandaag bijvoorbeeld het Nijo-kasteel. Het kasteel staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is één van de best bewaard gebleven kastelen in Japan met een prachtig interieur. Het staat bekend om de nachtegaalvloer (als je erop loopt, hoor je vogelachtige piepgeluiden) om indringers te verjagen. Wil je liever een mooie wandeling maken? Bewandel dan het Filosofenpad.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Inkijkje in de Japanse cultuur
Kyoto

Inkijkje in de Japanse cultuur

Waar denk je aan als iemand “Japanse cultuur” zegt? Tempels, sushi, geisha’s in kimono’s, samoerai, manga...

Dag 16 Kyoto

Kyoto heeft zo ontzettend veel mooie tempels, het is moeilijk om een keuze te maken welke je vandaag gaat bekijken. Wij raden de Kinkakuji-tempel aan, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen. De bovenste twee verdiepingen zijn volledig bedekt met bladgoud. Dit zorgt voor adembenemende foto's.

 

Overnachting in Kyoto.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Kyoto - Hakone

Kyoto-bamboebos-650a360f(8) Japan-Kyoto-kasteel-1

Naar het station op eigen gelegenheid. Met een hogesnelheidstrein, Shinkansen reis je in iets meer dan 2,5 uur van Kyoto naar Odawara. Daar stap je over op de Hakone Tozan Railway. Dan is het nog maar een kwartiertje naar Hakone.

 

Hakone is onderdeel van het Fuji-Hakone-Izu National Park. Deze regio staat bekend om de warmwaterbronnen, het prachtige landschap en uiteraard het uitzicht op Mount Fuji. Geniet hier van ontspanning in een van de vele badhuizen. De meeste accommodaties hebben hun eigen warmwaterbad.

Hakone wordt omgeven door prachtige natuur. Maak vandaag eens een rit met de Hakone Tozan Railway, de oudste spoorlijn van Japan. De kleine bergtreinen rijden van Hakone naar het nabijgelegen plaatsje Gora. Daar kun je overstappen op de Hakone Ropeway. Een kabelbaan die je in ongeveer een half uur naar Lake Ashi brengt. Bij helder weer heb je vanuit de kabelbaan al uitzicht op Mount Fuji!

 

Overnachting in Hakone.

Inclusief ontbijt, trein, Hakone Free Pass

Dag 18 Hakone

Nog een dag in Hakone. Ga je een mooie wandeling maken of juist een interessant museum bezoeken? Een leuke wandeling is degene langs de oude postroute vanaf het Ashi-meer richting Hatajuku. Je wandelt heerlijk door de bossen. Onderweg passeer je een theehuis en een klein museum. Meer interesse in moderne kunst? Breng dan een bezoek aan het Hakone Open Air Museum. Je vindt hier diverse moderne kunstwerken, met uitzicht op de groene bergen van Hakone.

 

Of maak een tochtje met het piratenschip dat over het vulkanische meer Ashinoko vaart. Je stapt uit bij de haven Hakone-machi en wandelt naar de Hakone Shrine. Dit heiligdom is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in de omgeving, met zijn iconische "zwevende" torii poort. Vanaf het heiligdom loopt het Tokaido wandelpad van ongeveer acht kilometer.

 

Overnachting in Hakone.

Inclusief ontbijt, Hakone Free Pass

Dag 19 Hakone - vertrek Tokyo

6362f8a3-b31e-4a85-9774-b4c4420f441d be37a2fe-a923-4f2f-b82a-286339ec1149

Je reist met de Hakone Free Pass naar Odawara Station; daar stap je op de trein naar Tokyo. Je bent ongeveer 1,5 uur onderweg.

 

Hopelijk heb je genoten van de hoogtepunten van Japan. Vandaag reis je terug naar de luchthaven. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng je rondreis door Japan. Neem eens een kijkje bij onze bouwstenen Japan of neem contact op.

 

Inclusief ontbijt, trein, Hakone Free Pass

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen

Deze rondreis is goed te combineren met deze bouwstenen:
Takamatsu-2_mini
Het eiland Shikoku

Bouwsteen Japan: Landelijk Shikoku

Shikoku

 

Matsuyama > Uchiko, kasteel, oude onsen, wasproductie > Yusuhara met Nakatsu-kloof > Kochi, pelgrimsroute en tempelbezoek > Iya-vallei, beroemde brug en ruige natuur > Takamatsu, kasteel en park

fietsen-japan_3_637505
Het eiland Honshu

Bouwsteen Japan: Fietstocht Noto-schiereiland

Honshu

 

Fiets door één van de meest ongerepte gebieden van Japan, door de prachtige natuur en langs de adembenemende kustlijn van het schiereiland Noto.