terug naar het overzicht

Rondreis Zuid-Japan: Landelijk Kyushu

Het meest zuidelijke hoofdeiland Kyushu heeft onwijs veel te bieden; prachtige natuur, verscholen dorpjes en indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Maar waar dit gedeelte van Japan vooral bekend om staat, zijn de sfeervolle, Japanse stijl pensions met hun onsen; warmwaterbaden.  Hier kunt u heerlijk ontspannen en tot rust komen. Natuurlijk is er ook voor de actieveling genoeg te doen, zoals een hike in Aso National Park of het beklimmen van de vulkaan Mt. Yufu. Genoeg mogelijkheden tijdens deze diverse reis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Pittoreske pottenbakkersdorpen
Nederlands verleden in Nagasaki
Relaxen in de mooiste hotsprings
logo-linkedin
Japan
Een ander stukje Azië; dat is Japan. Nieuwsgierig naar onze leukste tips? Neem contact met ons op.
Prijsindicatie vanaf € 2800,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van Dag tot Dag
  • Reis & Prijsinfo
  • Routekaart
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Zuid-Japan: Landelijk Kyushu

Dag 1      Aankomst Fukuoka

Dag 2      Imari & Okawachiyama

Dag 3      Arita

Dag 4      Nagasaki

Dag 5      Nagasaki

 

Dag 6      Kumamoto

Dag 7      Aso

Dag 8      Aso

Dag 9      Kurokawa Onsen

 

Dag 10    Kurokawa Onsen

Dag 11    Yufuin

Dag 12    Yufuin

Dag 13    Vertrek Yufuin 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Fukuoka

Japan-Fukuoka-Kasteel Japan-Fukuoka-Food Japan-Fukuoka-Brug

Na aankomst in Fukuoka wordt u welkom geheten door onze lokale partner. U ontvangt de bus- en treintickets en hoe u het snelste naar uw hotel kunt reizen. Het Japan-avontuur begint. Welkom op het mooie Kyushu!


Informatie Fukuoka:

Voor velen is dit het begin- of eindpunt van hun bezoek aan het eiland Kyushu. Fukuoka heeft geen hoogstaande bezienswaardigheden, maar het is wel een fijne plek om een nachtje te verblijven voor of na uw vlucht. De stad bestaat uit twee delen, in 1889 zijn de steden Hakata en Fukuoka samengevoegd. Het centrum heet nog steeds Hakata. Rondom de ruïnes van het Fukuoka-kasteel kunt u een mooie wandeling maken.

Overnachting in Fukuoka.
Inclusief metrokaartje

Dag 2 Fukuoka – Okawachiyama – Imari

U reist met een lokale bus naar het stadje Imari, waar u vanavond overnacht. Daarna reist u door naar het verscholen dorpje Okawachiyama. Bekijk het dorp op uw gemak. Als u genoeg gezien heeft, is het tijd om terug te reizen naar Imari.

 

Imari staat bekend als de bakermat van het Japanse aardewerk. Dat heeft de stad vooral te danken aan het feit dat het in verleden dienst deed als transporthaven. Het porselein werd vanuit Imari naar binnen- en buitenland verscheept en kreeg dan ook snel de naam Imari-porselein. Maar in het sfeervolle dorpje Okawachiyama werd het daadwerkelijk op traditionele wijze gemaakt. Vandaag de dag vindt u er nog altijd veel kleine, zelfstandige pottenbakkers, elk met hun eigen stijl en specialiteit. Voor de liefhebbers van aardewerk is dit dé mogelijkheid om een uniek souvenir te kopen!

 

Overnachting in Imari.
Inclusief ontbijt en lokaal busvervoer

Dag 3 Imari - Arita

Per trein reist u in ongeveer een half uur naar Arita. Arita is een kleine stad en de eerste plek in Japan waar porselein geproduceerd werd. De oude stadskern is goed bewaard gebleven. Er zijn verschillende musea en winkels te bezoeken die betrekking hebben op het verleden van de stad; als pionier van het vermaarde Japanse porselein. Ook is er een prachtige Shinto-schrijn te bezoeken met een unieke porseleinen toorii-poort die leidt naar de schrijn. Een aanrader om te bezoeken.

 

Overnachting in Arita.
Inclusief ontbijt, diner en treinreis

Dag 4 Arita - Nagasaki

Glover Garden 15_1_350326 Japan-Nagasaki-Vredespark

Per trein reist u in ongeveer twee uur naar het bekende Nagasaki. De historische band met Nederland is goed terug te zien in Nagasaki. In het verleden was dit de enige haven die open was voor buitenlandse handel. Nadat de Portugezen uit Japan werden verdreven was het alleen voor de Nederlanders toegestaan om handel te drijven met Japan. Helaas heeft Nagasaki ook een nare geschiedenis, door de atoombom die op 9 augustus 1945 een groot deel van de stad heeft verwoest.

 

Overnachting in Nagasaki.
Inclusief ontbijt en treinreis

Dag 5 Nagasaki

Een stukje Nederlandse geschiedenis is terug te zien tijdens een bezoek aan Dejima. Op dit eiland verbleven de Nederlanders eeuwenlang, omdat het 'vasteland' verboden terrein was voor buitenlanders. Op Dejima, dat tegenwoordig geen eiland meer is, ziet u nog verschillende gebouwen uit de tijd dat de Nederlanders hier verbleven. Mocht u heimwee hebben naar Nederland dan kunt u een dagje Nederlandse cultuur snuiven in het pretpark Huis ten Bosch. Diverse Nederlandse gebouwen zijn hier nagebouwd, een heel aparte ervaring zo ver van huis.

 

Overnachting in Nagasaki.
Inclusief ontbijt

Dag 6 Nagasaki - Kumamoto

Japan-Kumamoto-Suizenji Kumamoto kasteel Japan-Kumamoto-Beelden_1_471702

U reist verder naar Kumamoto. Het kasteel van Kumamoto was één van de meest indrukwekkende kastelen van Japan. Helaas is het kasteel tijdens de aardbeving in 2016 flink beschadigd en kan het kasteel tot op heden niet van binnen worden bezocht. De komende jaren wordt er druk gewerkt om het kasteel te herstellen en de verwachting is dat medio 2021 het kasteel weer grotendeels van binnen te bezichtigen is. Maakt u ook een wandeling door de Japanse tuin Suizenji, deze landschapstuin symboliseert de 53 stops langs de Tokaido, de belangrijke weg tussen Edo (het hedendaagse Tokyo) en Kyoto tijdens de Edo-periode.

 

Overnachting in Kumamoto.
Inclusief ontbijt en treinreis

Dag 7 Kumamoto - Aso

Vanaf een vulkaankrater genieten van de mooie omgeving van Mount Aso. Wie wil dat nou niet! Het gelijknamige kleine bergdorpje ligt aan de voet van de vulkaan. Vanaf het station vertrekken er bussen naar de vulkaan. Om helemaal tot aan de krater te komen, kunt u met de kabelbaan verder naar boven. Aso is één van de meest actieve vulkanen in Japan. Houd er daarom rekening mee dat het gebied regelmatig wordt afgesloten vanwege vulkanisch gas.

Overnachting nabij Mount Aso.
Inclusief ontbijt, diner en busreis

Dag 8 Aso

Japan-Mount-Aso-Vulkaan Japan-Mount-Aso-Zonsondergang

Vandaag is het tijd voor een bezoek aan Mount Aso. Wist u dat de krater een diameter heeft van maar liefst 25 kilometer? Daarmee heeft deze vulkaan één van de grootste kraters ter wereld. Tijdens een busrit van ongeveer 40 minuten bent u zo bij de kabelbaan. Als u met de kabelbaan naar Mount Nakadake gaat, dan kijkt u vanaf daar uit over de krater van Mount Aso. Om er een actieve dag van te maken, kunt u vanaf het busstation ook naar de krater lopen. Dit is een wandeling van ongeveer een half uur. Voor meer informatie over de vulkaan kunt u terecht in het Aso Volcano Museum.  Wij raden u aan om ter plekke te informeren of het veilig is om de vulkaan te bezoeken. Als de vulkaan actief is of er zijn hoge concentraties vulkanische gassen, dan worden de wegen en kabelbaan gesloten.

 

Overnachting nabij Mount Aso.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 9 Aso - Kurokawa Onsen

Heeft u al zin in wat ontspanning? Vandaag reist u af naar het hotspringdorp Kurokawa Onsen. De tijd lijkt stil te hebben gestaan in Kurokawa Onsen, een traditioneel dorpje verscholen in de prachtige natuur. U vindt hier enkel traditionele Japanse gebouwen, enkele daarvan zijn omgebouwd tot pension. Vanwege de afgelegen ligging is Kurokawa Onsen nog niet ontdekt door het massatoerisme. Een heerlijke plek om tot rust te komen!

 

Overnachting in Kurokawa Onsen.
Inclusief ontbijt, diner en busreis

Dag 10 Kurokawa Onsen

Kurokawa-Onsen-warmwaterbad_1_343435 Japan-Kurokawa-Onsen-Straatje Japan-Kurokawa-Onsen-6

Begin de dag met een mooie wandeling in de omgeving. Rondom het dorp is een wandelroute uitgezet. Na de wandeling is het tijd voor ontspanning: geniet van de vele onsen! In het dorp is een pas te koop waarmee u verschillende baden kunt bezoeken. Zo komt u helemaal tot rust.

 

Overnachting in Kurokawa Onsen.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 11 Kurokawa Onsen - Yufuin

Per bus reist u naar de laatste bestemming van uw Kyushu rondreis: Yufuin. Een andere plek dat bekend staat om de warmwaterbronnen. Door het kleinschalige karakter van Yufuin is het een sfeervoller en rustiger alternatief voor Beppu, het meest bekende hotspringresort in de regio. Aan de centrale winkelstraat treft u kleine boetiekjes aan, waar leuke souvenirs worden verkocht, gemaakt door lokale kunstenaars. U verblijft in één van de traditionele ryokan, vaak met meer dan één openbaar bad. U komt hier heerlijk tot rust!

Overnachting in Yufuin.
Inclusief ontbijt, diner en busreis

Dag 12 Yufuin

Japan-Kumamoto-rijstvelden

Yufuin ligt in een prachtige landelijke omgeving; rondom Yufuin liggen rijstvelden met op de achtergrond de twee pieken van Mount Yufu. U kunt vandaag genieten van de vele warmwaterbronnen, maar het is aan te raden om een wandeling te maken voor de omgeving. Rondom het Kinrinko-meer kunt u uitstekend wandelen. U kunt onderweg stoppen in een van de winkeltjes, café’s of kleine heiligdommen. Actievelingen kunnen Mount Yufu beklimmen, naar de top is een relatief makkelijke wandeling van circa 2 uur.

 

Overnachting in Yufuin.
Inclusief ontbijt en diner

Dag 13 Vertrek Yufuin

U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist per bus van Yufuin naar Fukuoka. Hier eindigt uw individuele rondreis door het zuiden van Japan.

 

Inclusief ontbijt, busreis

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen